Apă şi canalizare pentru locuitorii comunei Dănicei

 Breaking News

Apă şi canalizare pentru locuitorii comunei Dănicei

Apă şi canalizare pentru locuitorii comunei Dănicei
februarie 16
09:47 2019

La Dănicei, odată cu venirea primăverii se va da startul lucrărilor de înfiinţare a reţelei de canalizare pe o lungime de 16 kilometri, în satele: Dealul Lăunele, Glodu, Bădeni, Udreşti, Lăunele de Jos şi Cireşu. Valoarea proiectului este de 70 de miliarde de lei, iar fondurile au fost atrase de administraţia locală prin PNDL-2: „Prin acest proiect vom cuprinde o parte destul de însemnată a localităţii, rămâne satul Cireşu, o zonă pentru care încercăm anul viitor să facem extindere de sistem cu bani din bugetul local. Reţeaua va fi legată de staţia de epurare din localitatea Sâmbureşti. Prin urmare, atunci când timpul ne va permite se va da ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat primarul comunei Dănicei, Dumitru Pirneci.

Comunitatea beneficiază de sistem de apă în procent de 90%

Există şi zone cu gospodării răzleţe pentru care investiţia este extrem de costisitoare. Cu toate acestea, primarul are în plan extinderea reţelei de apă până la ultima casă din sat. „În procent destul de mare, toate gospodăriile au apă la robinet. Ultimele extinderi de alimentare cu apă, pe o lungime de 7,5 kilometri şi forarea unui puţ, în satul Valea Scheiului s-au încheiat, s-a făcut recepţia finală. Continuăm lucrările de extindere pe o lungime de 2,4 kilometri cu bani din bugetul local, în satele Udreşti şi Dobreşti. Odată finalizat acest proiect vom închide în mare parte tot ceea ce înseamnă sistem de apă în localitate. Rămân câteva cătune, pentru care vom face investiţia tot din bugetul local. Vom duce sistemul de apă până la ultima casa. În prezent, administrarea sistemului de apă o face primăria, iar metrul cub de apă costă 3 lei”, a precizat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci. Celelalte proiecte depuse au rămas la Ministerul Dezvoltării, cu promisiunea că vor intra la finanţare în următoarea etapă. Este vorba despre proiecte pentru asfaltarea unor drumuri comunale, pe o lungime de 8 kilometri, şi construirea unui nou sediu pentru primărie.  

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...