2019 va fi „anul şantierelor”, la Guşoeni

 Breaking News

2019 va fi „anul şantierelor”, la Guşoeni

2019 va fi „anul şantierelor”, la Guşoeni
februarie 19
06:43 2019

Daca 2018 a fost un an în care au fost finalizate contractele de lucrări pentru investiţiile care vor urma, anul 2019 se anunţă un an al şantierelor şi al investiţiilor de miliarde de lei, aşa cum afirmă chiar primarul Nicolae Concioiu: „Pentru Guşoeni, anul 2019 va fi un an al şantierelor.”

2019 va aduce mari transformări în ceea ce priveşte configuraţia drumului comunal 8, Spârleni – Dealul Mare – Bălşoara, reabilitarea şcolii gimnaziale, construirea din temelii a unei grădiniţe cu program prelungit, reabilitarea, extinderea şi dotarea dispensarului medical, finalizarea construirii căminului cultural şi a proiectului de montare a panourilor fotovoltaice, începerea proiectului pentru apă şi canalizare şi poate, de ce nu, în privinţa demarării proiectului de înfiinţare a reţelei de gaze naturale în localitate: „Anul acesta întâlnirile nu vor mai avea loc în birou. 2019 va fi un an al şantierelor. Unul dintre proiecte prevede construirea unei grădiniţe, cu program prelungit. Un proiect necesar, fiindcă cifrele ne confirmă că există în localitate un număr mare de „grădinari”, care stau acasă cu bunicii. Părinţii pun accent în momentul, în care micuţii merg la şcoală şi atunci îi duc la şcoli performante. Asta este mentalitatea părinţilor din Goşoeni în acest moment, o mentalitate pe care încercăm să o schimbăm. Pentru proiectul de construire a grădiniţei am avut surpriza ca, după două ridicări pe SEAP, să nu se înscrie nici un constructor. Valoarea proiectului este aproximativ 20 de miliarde de lei. Nu mă surprinde, fiindcă şi la celelalte două proiecte: reabilitarea şcolii gimnaziale şi extinderea, reabilitarea şi dotarea dispensarului s-a înscris un singur constructor. A fost un an în care s-au licitat foarte multe proiecte, iar constructorii şi-au evaluat potenţialul. Cu siguranţă, şi lucrările pentru construirea grădiniţei vor începe în acest an”, spune Nicolae Concioiu.

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la trei proiecte

Modernizarea unei şcoli, reabilitarea unui dispensar şi a unui drum sunt principalele proiecte care se vor realiza în perioada următoare, la Guşoeni. „S-a semnat contractul, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, suntem la faza de avize, certificat şi autorizaţie de construire pentru proiectele: modernizare  a şcolii, modernizare a dispensarului şi continuarea lucrărilor la drumul comunal 86 Spârleni – Dealul Mare – Bălşoara, pe o lungime de 2,6 kilometri. Faptul că localitatea nu are apă şi canalizare este un minus pentru noi, administraţia locală, în faţa comunităţii. Prin urmare, aştept de la acest an ca ADI Apa Vâlcea să înceapă lucrările de înfiinţare a reţelei de apă şi canalizare în localitate. S-a făcut un prim pas, în sensul că s-a săpat un puţ de prospecţiune la o adâncime de 250 de metri, în zona unde vor fi săpate alte şapte puţuri, pentru a se stabili dacă avem apă de calitate şi debit suficient pentru acest sistem de alimentare cu apă, care se va înfiinţa pe teritoriul localităţilor Guşoeni şi Creţeni. Astfel, puţurile forate în punctul Guşoianca vor deservi cele două localităţi. Referitor la acest proiect, eu sunt asigurat că lucrările vor începe în toamna anului 2019. Sper ca ADI Apa Vâlcea să păstreze promisiunea pentru că atât eu, cât şi primarul localităţii Creţeni aşteptăm acest proiect cu sufletul la gură”, a precizat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Claudia Şchiopu C

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...