Mălaia, pe lista localităţilor cu potenţial turistic ridicat

 Breaking News
Mălaia, pe lista localităţilor cu potenţial turistic ridicat
februarie 19
07:52 2019

În strategia de dezvoltare a localităţii Mălaia, elaborată de administraţia locală sunt trecute în vederea amenajării pârtii de schi la Curmătura Olteţului, Patoşteanu, Coasta Benghii şi Muntinu. Primarul Gabriel Ţolea spune că, dacă în zona Transalpina s-ar construi locuri de cazare, întreaga zonă Brezoi-Mălaia- Voineasa ar concura cu staţiunile montane din Elveţia: „În primul rând avem nevoie de infrastructură, şi anume de asfaltarea drumul judeţean care duce spre golul alpin Petrimanu. Acest drum judeţean urcă până în inima muntelui, la Curmătura Olteţului, şi de acolo coboară la Peştera Muierii. Un alt drum spectaculos este Transcăpăţâna, iar în acest sens, împreună cu administraţiile locale Vaideeni şi Horezu putem înfiinţa o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, în vederea asfaltării acestui tronson de drum. Drumul urcă la Horezu, spre Vârful Romani, coboară la Mălaia, iar din punctul Fântâna Neamţului spre Ciunget – Patoşteanu, drumul urcă spre Transalpina. După modernizare va fi cel mai spectaculos şi admirat drum din lume, care va atrage milioane de turişti”, este de părere primarul din Mălaia. Veche aşezare la poale de munţi semeţi, înconjurată de păduri trainice, cu împrejurimi atrăgătoare, Mălaia a intrat în salba aşezărilor cu renume ale judeţului, iar una dintre şansele imense de dezvoltare a localităţii este turismul.

Mălaia oferă cele mai spectaculoase privelişti din zona de nord a judeţului

Înconjurată de Munţii Lotrului, Munţii Căpăţânii şi apa Lotrului, care separă de la răsărit spre apus Munţii Căpăţânii şi Munţii Latoriţei, Mălaia poate oferi peisaje unice, de o frumuseţe impresionantă. De aici se pot vizita o mulţime de trasee turistice spectaculoase, începând cu celebra Peşteră cu Lapte, situată pe versantul drept al Văii Rudăreasa, la 5 kilometri în amonte de satul Ciunget. Peştera are o lungime de 22 de metri, denumirea ei provenind de la pereţii brodaţi cu mici concreţiuni albe: „La câţiva metri mai sus de această peşteră se află alte două mici grote cu dezvoltare verticală, care suscită interesul cercetătorilor şi ar putea fi puncte de atracţie deosebite pentru turişti. În apropiere de Peştera Laptelui au fost descoperite relicve de fosile, care sunt expuse la Muzeul de Istorie al judeţului. Mai sus, în creştetul munţilor, pe apa Bucureasa stă ascunsă în munţi, într-o privelişte spectaculoasă, care merită tot efortul să fie vizitată, cascada Jariştei. Este o comoară a naturii: cascada este una impunătoare, care sparge liniştea pădurii de brazi într-un loc ascuns, în apropierea a două trasee turistice montane din zonă, pe partea nordică a versantului Văleanu”, descrie primarul din Mălaia obiectivele turistice spectaculoase din zonă.Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.   mart. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...