Păuşeşti Măglaşi, o perlă pe Valea Olăneştiului

 Breaking News

Păuşeşti Măglaşi, o perlă pe Valea Olăneştiului

Păuşeşti Măglaşi, o perlă pe Valea Olăneştiului
februarie 19
06:48 2019

În subsolul localităţii Păuşeşti Măglaşi, peste pârăul Olăneşti, în zona Preventoriu „zac” neexploatate izvoare cu apă sărată. Primarul localităţii, Alexandru Dediu spune că, în adâncime, pământul din această zonă adăposteşte rezerve mari de sare, asemenea celor de la Ocnele Mari.

Administraţia locală condusă de Alexandru Dediu este conştientă de bogăţiile localităţii şi spune că, în timp, potenţialul turistic ar trebui valorificat, iar localitatea ar putea fi alăturată staţiunilor balneoclimaterice din judeţ: „Peste răul Olăneşti, în zona Preventoriu, există o adevărată comoară, la propriu. În adâncuri, zona respectivă adăposteşte ape minerale sulfuroase şi izvoare cu apă sărată”, spune primarul localităţii, Alexandru Dediu.

Prin aşezare, localitatea Păuşeşti Măglaşi poate fi integrată pe harta turismului vâlcean

Primarul Alexandru Dediu realizează importanţa turistică pe care o deţine acest culoar de sub munte, şi spune că proiectul dezvoltării drumului mănăstirilor de sub munte, „Drumul Soarelui” este unul foarte important pentru localitate. Susţine în continuare proiectul, şi crede că viitorul întregului judeţ este turismul. În opinia sa, povestea măglaşilor trebuie redată actualei generaţii, fiindcă „Drumul Sării” drumul pe care „măgalşii”, locuitorii acestei aşezări, duceau bulgării de sare pescarilor din Giurgiu, Calafat şi Zimnicea a fost cunoscut vreme de mai multe secole: „Luăm lucrurile treptat şi, cu siguranţă, în câţiva ani şi localitatea noastră va avea un cuvânt de spus pe harta judeţului Vâlcea, şi din punct de vedere turistic. Scopul acestui traseu „Drumului mănăstirilor de sub munte” este de a lega toate aceste localităţi, în vederea dezvoltării turismului monahal, deoarece în fiecare dintre aceste localităţi se găsesc mănăstiri, biserici şi schituri de mare valoare istorică şi ecleziastică, monumente de arhitectură care trebuie cuprinse în acest circuit turistic. Pe acest drum s-ar putea construi pensiuni turistice care să valorifice potenţialul existent în zonă. Puţini ştiu că, la Bărbăteşti, sub Vârful Buila, se poate amenaja o pârtie de schi şi un sat de vacanţă care să colaboreze cu amenajarea turistică de la Vârful Romani. În subsolul localităţii Păuşeşti Măglaşi zac neexploatate ape minerale sulfuroase, şi sunt adăpostite mari rezerve de sare, asemenea celor de la Ocnele Mari. După ce vom finaliza tot ceea ce însemnă utilităţi: apă, canalizare, reţea de gaze şi drumuri asfaltate, vom căuta sursă de finanţare pentru o bază de agrement prin care să punem în valoare bogăţiile subsolului din localitatea noastră”, este de părere primarul din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Alexandru Dediu: „Exploatarea turismului însemnă investitori, locuri de muncă bine plătite, dezvoltarea localităţilor

În localitate există un centrul de informare turistică amplasat în imediata vecinătate a Mănăstirii Sărăcineşti, într-o zonă intens circulată. El are menirea de a pune în valoare potenţialul turistic al comunei şi de promovare a obiectivelor şi traseelor turistice care deservesc întreaga zonă omogenă, alcătuită din staţiunea balneară Băile Olăneşti, Păuşeşti Măglaşi, Vlădeşti, Buneşti, Stoeneeşti, Bărbăteşti, Costeşti, Muereasca şi staţiunea balneară Călimăneşti: „Prin acest proiect se face cunoscută turiştilor zona Băile Olăneşti, inclusiv izvoarele termale, apoi avem localitatea Cheia, cu Mănăstirea Iezer-Pahomnie, către Stoeneşti este Mănăstirea Jgheaburi, spre Vlădeşti Mănăstirea Lacul Frumos, iar la Buneşti facem pe cât putem cunoscută tuturor aşezarea, şi faptul că „Drumul Sării”, drumul pe care se cărau bulgării de sare, a existat încă de pe vremea romanilor. Întreaga zonă reprezintă un sector economic care dispune de un valoros potenţial turistic de dezvoltare, neexploatat suficient, care poate deveni o sursă de atracţie pentru turişti. Asta însemnă investitori, locuri de muncă bine plătite şi dezvoltarea localităţilor”, a precizat Alexandru Dediu.

Claudia Şchiopu rcesPrivate”,”speeddialPrivate”,”statsPrivate”],”explicit��J�t

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...