La Costeşti, investiţii şi planuri de viitor

 Breaking News

La Costeşti, investiţii şi planuri de viitor

La Costeşti, investiţii şi planuri de viitor
februarie 20
15:59 2019

Toma Peştereanu face un bilanţ al activităţii şi spune că a realizat tot ce şi-a propus, în cei şase ani de mandat. Pentru următoarea perioadă vor mai rămâne lucrurile simple de rezolvat. Cea mai importantă a fost reactualizarea Planului Urbanistic General, care s-a finalizat la finele anului trecut. Potrivit spuselor primarului, proiectele mari se vor realiza în acest mandat. Spune că, dacă proiectul de înfiinţare a reţelei de gaze se va finanţa, acest lucru va ridica standardul de viaţă al comunităţii. Localitatea este prinsă în cea de-a doua fază a înfiinţării sistemului în zonă, în primul tronson fiind cuprinse localităţile Frânceşti, Tomşani şi Horezu. „Noi colaborăm foarte bine cu primarul din Horezu, şi suntem de acord cu toate proiectele propuse în vederea dezvoltării zonei. Mai mult, va începe înfiinţarea reţelelor de gaze naturale cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării, printr-un PNDL, aşa că şansele se maximizează şi pentru Costeşti. Un lucru îmbucurător este faptul că a început proiectul de regularizare a pârâului Bistriţa. În localitate sunt patru puncte, iar la două dintre acestea lucrările de amenajare sunt în fază avansată. Se fac lucrări solide, trainice, în urma cărora, cu siguranţă, pârâul Bistriţa nu ne va mai crea probleme. În cei şase ani de mandat pot spune că sunt mulţumit. În primul rând, toate instituţiile publice ale localităţii au fost reabilitate: căminele culturale, primăria, dispensarul veterinar, dispensarul uman, şcoala. S-au asfaltat 8 kilometri de drumuri comunale, la care voi mai adăuga alţi 4 kilometri în această perioadă. La reţeaua de apă s-au reabilitat 12 kilometri de conductă, s-a construit un bazin şi s-au făcut extinderi în toate cătunele. S-a modernizat iluminatul public cu leduri în toată localitatea, cu bani alocaţi din bugetul local. Ne-am lăsat amprenta pe fiecare sector. Prin GAL am achiziţionat un utilaj de stins incendii, un buldoexcavator, s-a realizat renovarea primăriei şi amenajarea unui spaţiu de agrement. Au fost atraşi în localitate aproximativ 300 de mii de euro şi, tot prin acest GAL, ne-am propus să mai achiziţionăm un alt utilaj, adică un tractor”, a declarat primarul din Costeşti, Toma Peştereanu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...