Vasile Cocoș, prezent la Bruxelles, la Conferința interparlamentară pentru stabilitate, coordonare și guvernanță economică în Uniunea Europeană

 Breaking News

Vasile Cocoș, prezent la Bruxelles, la Conferința interparlamentară pentru stabilitate, coordonare și guvernanță economică în Uniunea Europeană

Vasile Cocoș, prezent la Bruxelles, la Conferința interparlamentară pentru stabilitate, coordonare și guvernanță economică în Uniunea Europeană
februarie 22
08:43 2019

În perioada 18-19 februarie 2019, a avut loc la sediul Parlamentului European din  Bruxelles, Conferința interparlamentară pentru stabilitate, coordonare și guvernanță economică în Uniunea Europeană.

Evenimentul a reunit parlamentari din întreaga Uniune Europeană pentru a dezbate priorităţi economice, bugetare și sociale ale UE pentru anul în curs.

La aceasta reuniune a participat din partea Camerei Deputaților, deputatul Vasile Cocoș , membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.

Marți, 19 februarie 2019, în cadurul Conferinței privind Convergența, stabilitatea și coeziunea în Uniunea economică și monetară, deputatul Vasile Cocoș a susținut un discurs unde a marcat câteva aspecte referitoare la România și anume:

   “ Pentru  România vor fi deosebit de importante structura și alocările financiare pentru Politica de coeziune (PC) și pentru Politica agricolă comună (PAC),   acestea contribuind fundamental la succesul întregului proiect al integrării europene a României iar deteriorarea sau diminuarea acestora  ar putea accentua tendințele și discursurile populiste, naționaliste și chiar antieuropene.

 Pentru România sunt de interes specific următoarele elemente privind viitorul Cadru financiar multianual (CFM)  post 2020:

–     menținerea rubricii Politicii de coeziune într-un subcapitol separat;

–     finanțarea proiectelor transfrontaliere și a obiectivelor din strategiile macroregionale, datorită contribuției majore a acestora la realizarea coeziunii economice, sociale și teritoriale a statelor membre aflate în aceeași regiune;

–     contabilizarea plăților peste plafoanele alocate;

–     implementarea noilor instrumente propuse pentru viitorul CFM post 2020;

–  soluții clare legate de problema ratei reduse de participare la bugetul cercetării/ (widening);

–   mai mare flexibilitate pentru statele membre ale UE în ceea ce privește alocarea fondurilor individuale;

–      menținerea condițiilor de implementare și plasa de siguranță inversă;

–      convergența externă a plăților directe;

–    menținerea Fondului European de Dezvoltare (FED) în afara plafoanelor CFM post 2020. 

Cu ocazia acestui eveniment, deputatul Vasile COCOȘ a avut întrevederi cu câțiva europarlamentari care au apreciat activitatea României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. (R.B.)

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...