Dumitru Blejan: „Programul PSD a adus creştere economică şi bunăstare în rândul cetăţenilor”

 Breaking News

Dumitru Blejan: „Programul PSD a adus creştere economică şi bunăstare în rândul cetăţenilor”

Dumitru Blejan: „Programul PSD a adus creştere economică şi bunăstare în rândul cetăţenilor”
februarie 25
12:16 2019

Programul de guvernare al PSD este îndreptat către români şi către România, în opinia primarului din Scundu, Dumitru Blejan.

De la bun început a susţinut programul de guvernare PSD, pentru că pune în centru ,,clasa de mijloc”, iar acest lucru s-a simţit în creşteri salariale şi în majorarea punctului de pensie. Primarul spune că implicaţiile economice şi sociale demonstrează dorinţa Guvernului de a urma parcursul pro-occidental: „Este un Guvern care se îndreptă mai mult către oameni şi se simte acest lucru, în prevederile de relaxare fiscală şi creştere salarială, în majorarea punctului de pensie, în implicaţiile economice. Acum a venit vremea investiţiilor. Referitor la accesarea fondurilor europene, cred că ar trebui să existe fonduri pentru cofinanţări, iar aceste cofinanţări să se stabilească prin proiectul de buget. Mai am o problemă: există o Hotărâre de Guvern care specifică faptul că fondurile europene pot fi accesate numai de localităţile care au peste 3000 de locuitori. În situaţia aceasta, noi, localităţile mici, trebuie să ne asociem într-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară. Administraţia locală din Scundu a făcut şi acest pas, iar, în acest exerciţiu financiar, 2014 – 2020, prin GAL Cerna Olteţ am achiziţionat un utilaj. Doar atât am reuşit, dar consider că este insuficient faţă de fondurile pe care Uniunea Europeană ni pune la dispoziţie. Valoarea utilajului cu toate dotările necesare este de peste 100 de mii de euro. Pentru aceşti bani am avut nevoie de cofinanţare, bani pe care din bugetul local nu i-aş fi putut aloca, fiindcă este exact valoarea întregului buget pentru un al localităţii Scundu. Problema este că trebuie să se aloce în proiectul de buget bani pentru cofinanţarea fondurilor europene. În continuare am încredere în programul de guvernare al PSD”, afirmă primarul din Scundu.

De ce este indignat şi ce l-a dezamăgit pe primarul din Scundu

Dumitru Blejan, primarul comunei Scundu, şi-a exprimat dezamăgirea legată de una dintre cele mai controversate prevederi, care anticipa pensii speciale pentru primari. Spune, însă, că primarii nu vor pensii speciale, ci doar recunoaşterea muncii lor. Potrivit spuselor lui Dumitru Blejan, nimeni nu ar trebui să beneficieze de pensii speciale, cu atât mai puţin parlamentarii: „Un primar după o viaţă de muncă iese la pensie cu 1200 de lei. Iohannis a aprobat doar pentru parlamentari acordarea pensiilor speciale. Nu sunt de acord cu aceste pensii, cu atât mai puţin pentru parlamentari, dar cerem o recunoaştere a muncii noastre, un calcul corect al indemnizaţiei, conform contribuţiilor. Consider că trebuie să se modifice legea, dacă este hotărât să atace această masă. Noi nu avem treabă cu parlamentarii, însă nici un primar nu a fost pus de vreun parlamentar, dar, dacă ne raportăm invers, toţi parlamentarii ajung în funcţii cu o contribuţie mare a primarilor. Noi, primarii, suntem talpa ţării, şi l-aş întreba pe Iohannis cum justifică atitudinea de a respinge această propunere. Sau, mai este o problemă: parlamentarii pot fi administratori, pot avea firme, pot să îşi angajeze rudele, dar primarii nu au voie. Mulţi primari şi-au pierdut mandatul fiindcă au făcut parte din Consiliul de Administraţie al şcolilor. Şi eu am fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate incompatibil, pentru faptul ca am făcut parte dintr-o asociaţie familiară pentru creşterea şi dezvoltare apiculturii, în urma căreia nu am fost remunerat. Inclusiv şi aceste propuneri le-a respins Iohannis, nişte chestiuni care nici nu există în alte ţări din Uniunea Europeană. La nivel naţional sunt, în procent de peste 40%, aleşi locali declaraţi incompatibil de ANI, însă nimeni nu ia nici o măsură”, a precizat primarul.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...