Proiectele de la Lăpuşata au demarat în ordinea priorităţilor

 Breaking News

Proiectele de la Lăpuşata au demarat în ordinea priorităţilor

Proiectele de la Lăpuşata au demarat în ordinea priorităţilor
februarie 25
09:53 2019

Primarul comunei Lăpuşata, Nicolae Joiţa, a anunţat că proiectul de refacere a podului peste pârâul Cerna, din satul Săruleşti s-a finalizat. Urmează ca, în cel mai scurt timp să se încheie procedurile privind recepţia lucrărilor. În prezent se lucrează la extinderea reţelei de canalizare, fiind cel de-al doilea proiect pentru care administraţia locală din Lăuşata a primit finanţare de a Ministerul Dezvoltării: „Fiindcă timpul a permis, s-a lucrat la proiectul de canalizare. Din cei şase kilometri s-au efectuat doi kilometri. Extinderea acestui tronson de canalizare este cel de-al doilea proiect finanţat prin PNDL-2. La Ministerul Dezvoltării este depus în vederea finanţării un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de zece kilometri şi modernizarea iluminatului public pe o lungime de 7 kilometri. Cel mai important proiect, şi pe care îl aşteptăm cu sufletul la gură priveşte asfaltarea drumurilor comunale. Este un proiect pentru care finanţarea vine la momentul potrivit, fiindcă, în zona respectivă s-a introdus reţeaua de apă şi canalizare, pentru ca acum să putem turna asfaltul. Proiectele au demarat strategic, în ordinea priorităţilor, astfel că cei zece kilometri de la Ministerul Dezvoltării se vor realiza la momentul oportun”, a declarat primarul din Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

Parcul auto al primăriei, dotat cu noi utilaje

Localitatea Lăpuşata face parte din Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Cerna -Olteţ, în cadrul căreia sunt cuprinse încă 18 localităţi: oraşul Berbeşti, comunele: Cernişoara, Copăceni, Fârtăţeşti, Glăvile, Lădeşti, Livezi, Mateeşti, Pesceana, Popeşti, Roeşti, Roşiile, Stăneşti, Scundu, Sineşti, Tetoiu şi Zătreni, nici una dintre aceste localităţi nefăcând parte în perioada de programare 2007-2013 din nici un grup de acţiune locală. Scopul asocierii localităţilor în cadrul GAL a vizat obţinerea sprijinului în accesarea fondurilor europene, pentru derularea proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, cele 18 localităţi înscrise în GAL Cerna-Olteţ au atras fonduri europene pentru primele proiecte. La Lăpuşata, primarul Nicolae Joiţa a achiziţionat, cu fonduri obţinute prin acest GAL un buldoexcavator. Utilajul poate fi folosit la lucrări de reparaţii ale străzilor, ale drumurilor de hotar, pentru decolmatarea şanţurilor, dar şi pentru deszăpezire: „Acest GAL Cerna-Olteţ este singura noastră posibilitate de absorbţie a fondurilor europene. Cu primii bani alocaţi, de Crăciun am avut în curtea primăriei buldoexcavatorul. Pe lângă acest utilaj vom dota parcul auto al primăriei în acest an cu o autobasculantă de 3,5 tone, cumpărată de la bugetul local. Pentru următoarea sesiune de alocare a fondurilor prin GAL intenţionăm să achiziţionăm un autogreder pentru a-l folosi la lucrările de eliminare a stratului vegetal, profilarea şi nivelarea drumului, executarea rambleelor la terenuri plane, săparea şanţurilor de scurgere, pentru lucrări de întreţinere a drumurilor şi a şanţurilor şi pentru înlăturarea zăpezii de pe căile rutiere”, a precizat primarul din Lăpuşata.

Claudia Şchiopu ?

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...