Tetoiu, în topul alocărilor bugetare de la Ministerul Dezvoltării

 Breaking News
Tetoiu, în topul alocărilor bugetare de la Ministerul Dezvoltării
februarie 25
10:03 2019

La Tetoiu au ajuns, prin PNDL-2, aproximativ 130 de miliarde de lei. Sunt bani cu destinaţie clară, şi care sunt cheltuiţi în următorii doi ani pentru dezvoltarea localităţii. Tetoiu se numără printre puţinele administraţii locale din judeţ care a primit finanţare pentru cinci proiecte. Prin această finanţare s-a aprobat extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 22 de kilometri şi extinderea sistemului de apă pe o lungime de 5 kilometri. Pe lângă aceste proiecte privind extinderea utilităţilor necesare comunităţii, infrastructura educaţională se va moderniza prin anveloparea ambelor şcoli din satul Ţepeşti şi construirea unui grup sanitar la grădiniţa din satul Nenciuleşti. Pe lângă aceste cinci proiecte am mai depus două, pentru asfaltarea drumurilor comunale interioare. Unul dintre ele prevedea modernizarea pe o lungime de 4 kilometri şi construirea a două poduri, iar celălalt era pentru modernizarea drumurilor de interes local pe o lungime de 14 kilometri. Pe lângă aceste proiecte, extrem de necesare, am mai depus un proiect pentru modernizarea iluminatului stradal cu lămpi economice şi amenajarea unei pieţe comunale: „Proiectul de extindere apă-canalizare, anvelopare Şcoală Gimnazială Ţepeşti, local nou şi local vechi, şi construirea grupului sanitar la şcoala din satul Denţuleşti, toate cele cinci proiecte sunt în licitaţie. Cele cinci proiecte însumate au valoare 130 de miliarde de lei vechi, bani pe care îmi avem în cont, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării. Prin urmare, în următoarea perioadă ne dorim să avem forţă de muncă şi putere pentru a-i cheltui. La Tetoiu va fi un şantier, şi mă aştept să mai închei un contract de finanţare anul acesta, măcar unul, pentru asfaltarea drumurilor locale. Dacă drumurile nu vor fi asfaltate s-ar putea să se creadă că nu am făcut nimic, cu toate că 130 de miliarde alocaţi este o sumă mare. Noi suntem mulţumiţi, această finanţare clasifică localitatea printre puţinele comune care au primit finanţare pentru cinci proiecte. Cu toate acestea eu îmi doresc anul acesta să asfaltez şi drumurile comunale. Avem proiect depus la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 14 kilometri. Pe drumurile respective este introdusă reţeaua de apă şi canalizare pentru că asta am dorit, asta am încercat să le explic cetăţenilor: întâi ar trebui să introducem apa şi canalul şi abia apoi asfaltul, pentru că, dacă noi facem asfaltul întâi îl distrugem, scoatem noroiul deasupra, iar cârpelile nu sunt o soluţie. Dacă până acum, oamenii voiau apă şi canalizare, acum, văzând că acestea sunt aproape spre finalizare ne întreabă când se toarnă asfalt şi au dreptate: fără asfalt pe drum vara este praf şi noroi până la glezne când plouă”, a precizat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie.

Claudia Şchiopu ;>�Ĉ��ēv%5�k

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.   mart. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...