Un milion de euro pentru comuna Mihăeşti, din fonduri europene

 Breaking News

Un milion de euro pentru comuna Mihăeşti, din fonduri europene

Un milion de euro pentru comuna Mihăeşti, din fonduri europene
februarie 25
09:36 2019

Fondurile europene au deschis calea investiţiilor pentru comuna Mihăeşti. Administraţia locală a reuşit să câştige finanţarea unui proiect european în exerciţiul financiar 2014-2020. Populaţia numeroasă din localitate şi aşezarea aproape de municipiu au adus punctaj suficient pentru aprobarea proiectului european de modernizare a drumurilor comunale. Astfel, prin Măsura 7.2., comunei i-a fost acceptat la finanţare un proiect care vizează asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7,5 kilometri, dar şi amenajarea pe o lungime de 14 kilometri a rigolelor şi construirea de poduri şi podeţe de acces în gospodării, pe ambele laturi ale drumului. Valoarea totală a investiţiei este de un milion de euro, bani europeni.

Străzi asfaltate cu fonduri europene şi cu bani de la Guvern

Totodată, Ministerul Dezvoltării a alocat 70 de miliarde de lei vechi pentru două investiţii, prin programul guvernamental PNDL-2. Este vorba despre asfaltarea străzilor din satele Mihăeşti şi Arsanca şi construirea unui dispensar medical în satul Buleta, inclusiv dotarea acestuia cu mobilier şi cu tehnică medicală de ultimă generaţie. Aici se va găsi un RMN, un ecograf, ambulanţă, scaune pentru serviciul stomatologic, dar şi un centru pentru sterilizare. Administraţia comunei nu vrea să se oprească aici. Va depune în continuare proiecte, până când localitatea Mihăeşti se va transforma într-o comună modernă şi un pol rural important: „Am început aceste proiecte logic, după ce am făcut strategia de dezvoltare a comunei şi am identificat prin chestionarea tuturor cetăţenilor şi a societăţilor comerciale de pe teritoriul comunei noastre direcţia înspre care ei doresc o dezvoltare. În principiu doleanţele oamenilor sunt utilităţile, adică asfaltul pe drumuri este primordial, urmează reţeaua de apă, canalizarea, gazele naturale, iluminatul stradal şi şcolile. Toate aceste doleanţe s-au transformat în proiecte diferite, care au reuşit să atragă finanţare europeană sau bani de la Guvernul României, dar şi fonduri comunitare într-o anumită zonă. Am reuşit să finalizăm modernizarea căminului cultural, vom amenaja şi o parcare mai mare în faţă, pentru a da o nouă imagine centrului localităţii. Această investiţie a fost realizată cu bani din bugetul local şi vor urma şi altele. Totodată, se lucrează în ritm alert la modernizarea drumurilor din proiectul cu fonduri europene, pe măsura 7.2. În prezent lucrările sunt aproape de final. Proiectul s-a derulat foarte bine, suntem cu plata la zi către constructor. În zona mănăstirii am montat camere de supraveghere şi am încercat să schimbăm imaginea şi în zona respectivă. Avem cealaltă investiţie, cu bani de la stat, pentru modernizarea drumului Mihăeşti-Arsanca şi care se va finaliza în următoarele săptămâni. De când am venit eu la primărie s-au turnat 20 de kilometri de asfalt, iar prin aceste proiecte facem încă 10 kilometri. Dacă voi reuşi să intru în mandatul următor vreau să finalizăm tot ce înseamnă asfalt, adică alţi 40 de kilometri de drumuri comunale”, ne-a declarat primarul localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Claudia Şchiopu pkp_include_subdomains”: false, „pkp_observed”: 0.0, „sts_include_subdomains”: true, „sts_observed”:

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...