Dumitru Ropină: Localitatea are nevoie urgentă de asfalt pe uliţe

 Breaking News

Dumitru Ropină: Localitatea are nevoie urgentă de asfalt pe uliţe

Dumitru Ropină: Localitatea are nevoie urgentă de asfalt pe uliţe
februarie 26
18:36 2019

Primarul comunei Goleşti, Dumitru Ropină a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat realizările instituţiei în această perioadă. Care sunt doleanţele comunităţii, ce dificultăţi întâmpină în procesul administrativ, dar şi ce speranţe are în privinţa bugetului pentru acest an, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact Real: Ce speranţe aveţi în privinţa bugetului pentru acest an?

Dumitru Ropină: Noi speranţe avem de la Bucureşti, deoarece Consiliul Judeţean habar nu are unde este comuna Goleşti, suntem supăraţi ne tratează cu indiferenţă.  Ne-a tratat şi m-a tratat cu indiferenţă, a dat la alte comune bani de ordinul miliardelor şi nouă 34 mii lei în prima rectificare, la cea de a doua  aproape un miliard lei vechi. Banii aceşti i-a cheltuit iniţia cu refacerea terenurilor în urma calamităţilor aşa cum a fost recomandarea dată de Consiliul Judeţean. Şi am înţeles că anul acesta vor sta în pixul Consiliului Judeţean rectificările bugetare, iar dacă cheltuiala cu asistenţa socială va cădea pe umeri primăriei, aşa cum se aude,  ne va pune într-o situaţie destul de dificilă. Si mai mult de atât, o bună parte dintre cei care au grad de handicap, pot conduce tractorul sau sunt nevăzători şi merg pe bicicletă. Săptămânal vin la primărie şi îşi depun dosar pentru asistenţă socială, oameni buni de muncă. În astfel de situaţii primăria nu poate lua nicio măsură  chiar dacă avem departament de asistenţă socială, sunt oameni care merg cu tractorul şi au însoţitor. Am discutat acesată situaţie şi am stabilit să aplicăm cumulativ cele trei legi care reglementează ajutorul social, legea locuinţei, respectiv stabilit domiciliul locuinţei şi reşedinţa, şi aplicare Codul Civil referitor la starea de nevoie şi obligaţiile copiilor de a sigura întreţinerea părinţilor. Şi vom găsi o soluţie prin care să facem o situaţie a celor care merită şi a celor care nu merită.   

Impact Real: Localitatea Goleşti se poate plia programelor europene în vederea absorbţiei fondurilor UE?

Dumitru Ropină: Singura noastră şansă este Grupul de Acţiune „Argeşul de Mijloc” iar,  promisiunile sunt că în luna martie se for aloca fondurile necesare. Pentru amenajareazonei din faţa primăriei. Valoarea proiectului este de  56 mii euro. Aşteptăm semnarea contractului de finanţare Zona va avea destinaţia unui parc de agrement şi va fi pe o suprafaţa de aproximativ 1000 metri pătraţi. Aici  se va amenaja  o parcare, se vor monta băncuţe, va fi inclusiv un loc unde,   pe viitor se va  amplasa un monument dedicat eroilor comunei, într-un cuvânt se va schimba centrul localităţii: „”  Considerăm că acest proiect este necesar întrucât se va dezvolta o zonă care nu este valorificată la întreaga sa capacitate, mai mult de atât va schimba imaginea centrului. Suntem foarte interesaţi să facem acest proiect pentru că se prevede că în viitor, mare parte a  fondurilor europene vor fi repartizate prin aceste Grupuri de Acţiune Locală. Astfel, următoarea  alocare de fonduri va fi pentru amenajarea unui stadion de fotbal.  Noi  aa mai achiziţionat un bulgoexcavator prin  Grupul de Acţiune Locală,  fiind singura oportunitate de absorbţie a fondurilor europene în localitate. 

Impact Real: Vă reproşaţi ceva în anii de mandat pe care i-aţi avut ca primar?

Dumitru Ropină: Goleşti, este cea mai săracă localitate riverană  municipiului Râmnicu Vâlcea şi asta din cauza fostelor administraţii care nu au avut decât interesul să îşi umple cât mai mult buzunarele şi să încalce legea. Împreună cu echipa, am făcut tot ce ne-a stat cu putinţă, iar noi avem proiecte întocmite pentru dezvoltarea  acestei localităţi. Dar pentru  următorul mandat trebui să discutăm cu cărţile pe masă şi să găsim variantele de colaborare politice ca cineva, responsabil să rămână la conducerea  acestei primări.  Şi spun acest lucru fiindcă nu este posibil ca cineva, nu ştim cine, să ceară la Compania Naţională de Investiţii să nu se facă un proiect în comună.  Am predat căminul cultural din satul Blidari, la CNI pentru reabilitare şi extindere . Proiectul era în faza de licitaţie şi cu două zile înainte, de la poşta din Rm. Vâlcea a plecat o adresă anonimă,  în numele Primăriei şi Consiliului Local Goleşti, că nu este bine să se facă acest cămin pentru că este la o distanţă de 4,5 kilometri faţă de cel din centru localităţii şi că s-a mai reabilitat unul. În final cere ca răspunsul să fie trimis pe adresa Consiliului Local Goleşti. Noi am făcut demersurile necesare. Problema este că această faptă nu întruneşte elementele constitutive ale  unei infracţiuni, adică nu este folosită ştampila primăriei. Însă există o ordonanţă care spune că anonimele nu se iau în considerare şi se clasează şi noi am făcut demersurile necesare la CNI să ne ia în considerare, iar proiectul de reabilitarea al căminului cultural este necesar comunităţii. Astfel,  de oameni nu au ce căuta la conducerea acestei localităţi. Vom depune acţiune la Parchet cum s-a întâmplat, dacă vor fi elementele constitutive întrunite, apoi vom face şi o campanie de presă ca în final să afle toţi cetăţenii că această persoană pune piedicii dezvoltării  localităţii.

Impact real: Care sunt doleanţele cetăţenilor din Goleşti?

Dumitru Ropină: Localitatea are nevoie urgentă de asfalt pe uliţe. Sper ca Ministerul Dezvoltării să îşi îndrepte atenţia către finanţarea proiectele în vederea modernizării drumurilor comunale. Pe lângă acest proiect pe care îl  avem depus  vom mai adăuga un alt proiect, pentru asfaltarea drumurilor comunale şi pentru satele Opăteşti şi Giurgiuveni. Ministerul Dezvoltării a alocat Goleştiului fonduri pentru dotare cabinetului medical din  satul Popești şi înființarea  sistemului de alimentare cu apă potabilă în satele Popești, Gibești, Opătești, Girgiuveni și Vătășești. Din acest motiv avem speranţa că, prin PNDL -3, proiectele acestea pe care le avem depuse vor avea finanţare. Localitatea are nevoie urgentă de asfalt pe uliţe, după înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare. Noi am avut şase proiecte depuse, iar Ministerul Dezvoltării a decis ca pentru Goleşti să finanţeze abia două, şi asta în situaţia în care noi suntem cu mult, prea mult în urma celorlalte localităţi. Aşadar, pentru următoarele finanţări guvernamentale vom depune numai proiectele pentru modernizarea infrastructurii rutiere, pe care le vrem finanţate

Impact real:Pentru  intabularea zonei, Bilidari  există un termen?

Dumitru Ropină: Avem situaţia cu finalizarea intabulării sectorului pe care vrem să-l predăm pentru stabilizarea  zonei Blidari, la CNI,  iar persona respectiv, care face intabularea ,  s-a angajat să încheie contract cu primăria  pentru înregistrarea  sistematică atât cât se va putea pentru unul sau două sectoare. Şi am primit adresa cu privire la fondurile pe care o să le cerem anul acesta până la 160 mii lei şi sperăm să demarăm şi această acţiune. Suntem spre finalizarea zonei Bildari. Avem harta cu sectoarele stabilite de OCPI pentru  înregistrarea  sistematică. Şi dacă începem şi avem succes cu unul sau două sectoare problemele se vom simplifica pentru anul viitor pentru că vom avea şi experienţa necesară şi vor înţelege şi oamenii că este o lucrare care trebuie făcută în cel mai scurt timp.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...