LA COPĂCENI, PRIN LUCRĂRI DE ANVERGURĂ, PODUL PESTE RÂUL CERNA A FOST CONSOLIDAT

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, luni, 25 februarie, au fost inaugurate lucrările de punere în siguranţă a podului peste râul Cerna, situat în zona km 10+443 a DJ 676E, pod care face legătura între satele Copăceni şi Ulmetu, dar şi între comunele Copăceni şi Cernişoara.
Podul, cu o lungime totală de 67 m, a fost consolidat prin lucrări specifice în albia râului, în zona pilelor şi a culeelor afectate de calamităţile naturale produse în anul 2014.  Valoarea totală investiţiei este de 462.280,50 lei, din care 220.000 lei provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului (HG nr. 667/2014 calamităţi) şi 242.280,50 lei de la bugetul judeţului Vâlcea: „Obiectivul de investiţii: „Consolidare pod pe DJ 676E Berbeşti – Copăceni – Cernişoara, km.10+443″, a presupus realizarea unor lucrări de refacere a albiei râului Cerna, care constau în: apărări de maluri, bazin disipator, prag deversor şi pinten aval. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Comuna Copăceni, afectata grav de calamităţi în vara anului trecut

Ploile torenţiale din vara anului trecut au lăsat dezastru în urma lor la Copăceni. Pentru prima dă dată în ultimii ani, a fost cod roșu de inundații pe pârâul Cerna. Primarul Tironel Tâmplărescu a ținut să mulţumească conducerii Consiliului Județean pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă pentru localitate: „Cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea, s-au făcut lucrări de punere în siguranță a podului peste râul Cerna. O viitură puternică a măturat totul în cale. S-au înregistrat pagube în localitate în valoare de peste un milion de euro. Pe drumul judeţean Copăceni – Cernişoara pilonul podului a rămas suspendat, o punte pietonală a fost spulberată de ape, două punţi pietonale peste pârâul Cerna au avut picioarele de sprijin distruse, iar capetele erodate. Vreau să mulțumesc în special preşedintelui Constantin Rădulescu pentru sprijinul acordat”, a precizat primarul Tironel Tâmplărescu. Primarul spune că există soluţii pentru a nu mai ajunge în această situaţie: „În primul rând trebuie regularizat pârâul Cerna, iar o lucrare de acest gen nu s-a făcut niciodată, şi asta se cunoaşte. Noi am înştiinţat reprezentanţii ABA Olt de foarte mult timp, însă probabil din lipsă de fonduri nu se mişcă lucrurile. Încercăm să identificăm sursa de finanţare şi să vedem dacă reuşim noi, administraţia locală, să demarăm un astfel de proiect, mai ales pentru regularizarea torenţilor”, a completat primarul din Copăceni.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *