LA COPĂCENI, PRIN LUCRĂRI DE ANVERGURĂ, PODUL PESTE RÂUL CERNA A FOST CONSOLIDAT

 Breaking News

LA COPĂCENI, PRIN LUCRĂRI DE ANVERGURĂ, PODUL PESTE RÂUL CERNA A FOST CONSOLIDAT

LA COPĂCENI, PRIN LUCRĂRI DE ANVERGURĂ, PODUL PESTE RÂUL CERNA A FOST CONSOLIDAT
martie 01
13:24 2019

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, luni, 25 februarie, au fost inaugurate lucrările de punere în siguranţă a podului peste râul Cerna, situat în zona km 10+443 a DJ 676E, pod care face legătura între satele Copăceni şi Ulmetu, dar şi între comunele Copăceni şi Cernişoara.
Podul, cu o lungime totală de 67 m, a fost consolidat prin lucrări specifice în albia râului, în zona pilelor şi a culeelor afectate de calamităţile naturale produse în anul 2014.  Valoarea totală investiţiei este de 462.280,50 lei, din care 220.000 lei provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului (HG nr. 667/2014 calamităţi) şi 242.280,50 lei de la bugetul judeţului Vâlcea: „Obiectivul de investiţii: „Consolidare pod pe DJ 676E Berbeşti – Copăceni – Cernişoara, km.10+443″, a presupus realizarea unor lucrări de refacere a albiei râului Cerna, care constau în: apărări de maluri, bazin disipator, prag deversor şi pinten aval. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Comuna Copăceni, afectata grav de calamităţi în vara anului trecut

Ploile torenţiale din vara anului trecut au lăsat dezastru în urma lor la Copăceni. Pentru prima dă dată în ultimii ani, a fost cod roșu de inundații pe pârâul Cerna. Primarul Tironel Tâmplărescu a ținut să mulţumească conducerii Consiliului Județean pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă pentru localitate: „Cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea, s-au făcut lucrări de punere în siguranță a podului peste râul Cerna. O viitură puternică a măturat totul în cale. S-au înregistrat pagube în localitate în valoare de peste un milion de euro. Pe drumul judeţean Copăceni – Cernişoara pilonul podului a rămas suspendat, o punte pietonală a fost spulberată de ape, două punţi pietonale peste pârâul Cerna au avut picioarele de sprijin distruse, iar capetele erodate. Vreau să mulțumesc în special preşedintelui Constantin Rădulescu pentru sprijinul acordat”, a precizat primarul Tironel Tâmplărescu. Primarul spune că există soluţii pentru a nu mai ajunge în această situaţie: „În primul rând trebuie regularizat pârâul Cerna, iar o lucrare de acest gen nu s-a făcut niciodată, şi asta se cunoaşte. Noi am înştiinţat reprezentanţii ABA Olt de foarte mult timp, însă probabil din lipsă de fonduri nu se mişcă lucrurile. Încercăm să identificăm sursa de finanţare şi să vedem dacă reuşim noi, administraţia locală, să demarăm un astfel de proiect, mai ales pentru regularizarea torenţilor”, a completat primarul din Copăceni.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...