„Laptele şi Cornul” ar putea ajunge pe masa elevilor din Vâlcea începând cu luna aprilie a acestui an

 Breaking News
„Laptele şi Cornul” ar putea ajunge pe masa elevilor din Vâlcea începând cu luna aprilie a acestui an
martie 01
15:23 2019

În şedinţa ordinară de ieri, 28 februarie, consilierii liberali i-au solicitat lămuriri şefului judeţului cu privire la programul „Laptele şi Cornul”, produse de care sunt vitregiţi, în acest an şcolar, toţi elevii din judeţul Vâlcea. În replică, Constantin Rădulescu a spus că motivele care stau la baza întârzierii programului sunt licitaţiile greoaie şi birocraţia excesivă cu care s-a confruntat Consiliul Judeţean Vâlcea şi că a fost nevoit chiar să sesizeze Parchetul în această problemă. În cel mai optimist caz, „Laptele şi Cornul” ar putea ajunge pe masa şcolarilor începând cu luna aprilie a acestui an, când se va finaliza licitaţia.

Victor Popescu: „Cred că trebuie să vă asumaţi acest eşec, al programului „Laptele şi Cornul” în judeţul Vâlcea”

Prin vocea consilierului Victor Popescu, liberalii au solicitat explicaţii cu privire la întârzierea punerii în aplicare a programului naţional pentru şcolari „Laptele şi Cornul”, program de care nu au beneficiat elevii în anul şcolar 2018-2019: „Ne-am fi bucurat să ne explicaţi în ce stadiu se mai află achiziţia Laptelui şi a Cornului în judeţul Vâlcea, pentru că în peste 80% dintre judeţele ţării s-au atribuit aceste produse. Se pare că încă o dată am rămas codaşi, ca şcolarii sunt vitregiţi şi că este un an compromis în ceea ce priveşte acest program în judeţul Vâlcea şi cred că trebuie să vă asumaţi acest eşec, al programului Laptele şi Cornul în judeţul Vâlcea”, a spus Victor Popescu.

Constantin Rădulescu: „A trebuit să sesizez, pentru prima dată în viaţa mea, Parchetul pentru procedura „Laptele şi Cornul”

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a pus pe seama birocraţiei excesive şi a procedurilor greoaie de licitaţii, întârzierea programului în judeţul Vâlcea. Potrivit spuselor şefului judeţului, în primă fază, Consiliul Judeţean a lăsat în seama primăriilor cumpărarea produselor din pachetele pentru elevi. Numai că primarii nu s-au sinchisit să organizeze licitaţii, sau după caz, nu au vrut să-şi asume achiziţii directe cu firmele locale. Ca urmare a refuzului unităţilor administrative, la sfârşitul lunii august, Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat procedurile de licitaţie pentru programul destinat elevilor în întreg judeţul. Numai că, după şase luni de la începerea anului şcolar, aceste proceduri nu s-au finalizat: „26 de judeţe din ţară nu au putut demara procedura Laptele şi Cornul şi sunt în aceeaşi situaţie ca şi noi din diverse motive. Unele pentru că foarte târziu au fost transmise documentele pe linie ministerială. Noi, Consiliul Judeţean am consultat fiecare primărie în parte şi niciun primar nu a dorit să demareze achiziţia pentru lapte şi corn şi a rămas să o organizăm tot noi, judeţul. (…) Mă doare să spun că Legea face ca procedurile să fie extrem de greoaie, tot Legea a făcut ca după ce s-a câştigat licitaţia în 2015, unul dintre cei care au câştigat licitaţia, asociat cu altă firmă să vină să spună că s-au depus acte false la dosar şi că licitaţia a fost greşit organizată şi a trebuit să sesizez pentru prima dată în viaţa mea Parchetul pentru procedura „Laptele şi Cornul””, a argumentat preşedintele Consiliului Judeţean. În finalul dezbaterilor, directoarea Mazilu a venit cu precizări clare cu privire la stadiul licitaţiei: „Eu zic că, dacă nu vor exista contestaţii, spre sfârşitul lunii martie, contractul se va definitiva şi va urma livrarea produselor către elevi. Este important de reţinut faptul că această licitaţie se ţine pentru doi ani şcolari”, au fost explicațiile directoarei CJ.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...