„Laptele şi Cornul” ar putea ajunge pe masa elevilor din Vâlcea începând cu luna aprilie a acestui an

 Breaking News

„Laptele şi Cornul” ar putea ajunge pe masa elevilor din Vâlcea începând cu luna aprilie a acestui an

„Laptele şi Cornul” ar putea ajunge pe masa elevilor din Vâlcea începând cu luna aprilie a acestui an
martie 01
15:23 2019

În şedinţa ordinară de ieri, 28 februarie, consilierii liberali i-au solicitat lămuriri şefului judeţului cu privire la programul „Laptele şi Cornul”, produse de care sunt vitregiţi, în acest an şcolar, toţi elevii din judeţul Vâlcea. În replică, Constantin Rădulescu a spus că motivele care stau la baza întârzierii programului sunt licitaţiile greoaie şi birocraţia excesivă cu care s-a confruntat Consiliul Judeţean Vâlcea şi că a fost nevoit chiar să sesizeze Parchetul în această problemă. În cel mai optimist caz, „Laptele şi Cornul” ar putea ajunge pe masa şcolarilor începând cu luna aprilie a acestui an, când se va finaliza licitaţia.

Victor Popescu: „Cred că trebuie să vă asumaţi acest eşec, al programului „Laptele şi Cornul” în judeţul Vâlcea”

Prin vocea consilierului Victor Popescu, liberalii au solicitat explicaţii cu privire la întârzierea punerii în aplicare a programului naţional pentru şcolari „Laptele şi Cornul”, program de care nu au beneficiat elevii în anul şcolar 2018-2019: „Ne-am fi bucurat să ne explicaţi în ce stadiu se mai află achiziţia Laptelui şi a Cornului în judeţul Vâlcea, pentru că în peste 80% dintre judeţele ţării s-au atribuit aceste produse. Se pare că încă o dată am rămas codaşi, ca şcolarii sunt vitregiţi şi că este un an compromis în ceea ce priveşte acest program în judeţul Vâlcea şi cred că trebuie să vă asumaţi acest eşec, al programului Laptele şi Cornul în judeţul Vâlcea”, a spus Victor Popescu.

Constantin Rădulescu: „A trebuit să sesizez, pentru prima dată în viaţa mea, Parchetul pentru procedura „Laptele şi Cornul”

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a pus pe seama birocraţiei excesive şi a procedurilor greoaie de licitaţii, întârzierea programului în judeţul Vâlcea. Potrivit spuselor şefului judeţului, în primă fază, Consiliul Judeţean a lăsat în seama primăriilor cumpărarea produselor din pachetele pentru elevi. Numai că primarii nu s-au sinchisit să organizeze licitaţii, sau după caz, nu au vrut să-şi asume achiziţii directe cu firmele locale. Ca urmare a refuzului unităţilor administrative, la sfârşitul lunii august, Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat procedurile de licitaţie pentru programul destinat elevilor în întreg judeţul. Numai că, după şase luni de la începerea anului şcolar, aceste proceduri nu s-au finalizat: „26 de judeţe din ţară nu au putut demara procedura Laptele şi Cornul şi sunt în aceeaşi situaţie ca şi noi din diverse motive. Unele pentru că foarte târziu au fost transmise documentele pe linie ministerială. Noi, Consiliul Judeţean am consultat fiecare primărie în parte şi niciun primar nu a dorit să demareze achiziţia pentru lapte şi corn şi a rămas să o organizăm tot noi, judeţul. (…) Mă doare să spun că Legea face ca procedurile să fie extrem de greoaie, tot Legea a făcut ca după ce s-a câştigat licitaţia în 2015, unul dintre cei care au câştigat licitaţia, asociat cu altă firmă să vină să spună că s-au depus acte false la dosar şi că licitaţia a fost greşit organizată şi a trebuit să sesizez pentru prima dată în viaţa mea Parchetul pentru procedura „Laptele şi Cornul””, a argumentat preşedintele Consiliului Judeţean. În finalul dezbaterilor, directoarea Mazilu a venit cu precizări clare cu privire la stadiul licitaţiei: „Eu zic că, dacă nu vor exista contestaţii, spre sfârşitul lunii martie, contractul se va definitiva şi va urma livrarea produselor către elevi. Este important de reţinut faptul că această licitaţie se ţine pentru doi ani şcolari”, au fost explicațiile directoarei CJ.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...