Buican pierde supremaţia în partid. Opoziţia scârţâie în Consiliul Judeţean. Trei consilieri liberali au votat alături de PSD

 Breaking News
Buican pierde supremaţia în partid. Opoziţia scârţâie în Consiliul Judeţean. Trei consilieri liberali au votat alături de PSD
martie 02
18:18 2019

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea a scos la iveală neînţelegerile dintre o parte a consilierilor liberali şi preşedintele de partid, Cristian Buican. Consilierii judeţeni Samoil Vâlcu, Roxana Calina Roşu şi Gheorghe Folea par să nu mai dorească să se supună politicii partidului care i-a trimis în Consiliul Judeţean sau cel puţin directivelor preşedintelui Cristian Buican. Cei trei au votat alături de majoritatea formată din PSD – ALDE – PER la trei puncte de pe ordinea de zi, sabotând intenţiile de opoziţie ale colegilor de partid.

„Trădătorii” partidului, puşi în faţa unei noi solicitări de excludere din PNL

Samoil Vâlcu şi Roxana Călina Roşu se află la cea de-a treia abatere de acest gen, cei doi fiind acuzaţi şi public de preşedintele Cristian Buican de interese personale, în special în relaţia cu primarul Râmnicului, Mircia Gutău, care formează o alianţă solidă alături de Constantin Rădulescu în conducerea judeţului. Cel mai probabil, votul alături de alianţa PSD-PER-ALDE de la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean va atrage după sine şi o nouă solicitare de excludere din PNL pentru cei trei consilieri. Proiectele la care cei trei consilieri judeţeni au ridicat mâna alături de PSD au fost: Proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Consiliului Judeţean Vâlcea, Proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Serviciului Public de Turism, Agrement şi Servicii, începând cu data de 1 februarie 2019 şi a Proiectului de Hotarâre privind modificarea Anexei nr.1 la Hotararea Consiliului Judetean Valcea nr.2 din 31 ianuarie 2019 (n.red- privind utilizarea sumei de 45.918.698 din Excedentul bugetar pentru finanțarea obiectivelor de investiții ale Consiliului Judetean pe anul 2019).

Reamintim că Samoil Vâlcu şi Roxana Calina Roşu au mai fost propuşi pentru excludere din partid în septembrie 2018, când au votat alături de PSD pentru preluarea garajelor şi a terenului de lângă clădirea Consiliului Judeţean în vederea reabilitării acestora, din domeniul public al statului şi administrarea de către Instituţia Prefectului, în domeniul public al judeţului Vâlcea, prin Consiliul Judeţean. Însă, cei doi au contestat decizia conducerii partidului la Comisia de Etică şi până la definitivarea acesteia, cei doi consilieri rămân pe funcţii. Nici doctorul Gheorghe Folea nu se află la prima abatere de acest gen, acesta votând de mai multe ori alături de PSD, în special pentru proiectele de hotărâre care vizau modernizarea unităţilor spitaliceşti din judeţ sau dotarea cu aparatură medicală a acestora. Gestul necugetat şi în deplină neconcordanţă cu politica partidului al celor trei aleși județeni arată declinul supremaţiei şefului Cristian Buican care pare să-i fi scăpat din mână pe o parte dintre membrii formaţiunii politice, iar stilul caracteristic, pe alocuri dictatorial, nu mai are efectul scontat.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...