Primarul din Vaideeni, optimist în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pe calamităţi

 Breaking News

Primarul din Vaideeni, optimist în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pe calamităţi

Primarul din Vaideeni, optimist în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pe calamităţi
martie 08
15:38 2019

Daniel Băluţă: „Sunt convins că Guvernul îşi va ţine promisiunile până la capăt”

Anul trecut, ca şi în 2014, comuna Vaideeni a fost grav afectată de calamităţi, fiind localitatea cu cele mai mari dezastre înregistrate din judeţ. Chiar înainte cu două zile de „Învârtita Dorului”, centrul comunei a fost pur și simplu măturat de ape. După evaluarea pagubelor produse, Guvernul a alocat în jur de 60 de miliarde lei vechi pentru cinci investiţii, bani cu destinaţie precisă: reparaţia drumurilor comunale şi a podurilor. Suma este însă insuficientă pentru a acoperi cheltuielile necesare stabilizării tuturor zonelor distruse. Primarul Daniel Băluţa este însă încrezător că Guvernul va relua alocările de fonduri şi comună pe care o administrează va primi bani şi pentru celelalte zone afectate:

„Sunt convins că Guvernul îşi va ţine promisiunile până la capăt, anul trecut şi-a respectat promisiunea parţial, am făcut solicitare şi acum pentru a ne sprijini în anumite probleme care au apărut, avem şi variante alternative. Spuneam că şi-a respectat parţial promisiunea pentru că anul trecut Guvernul a alocat bani doar pentru poduri şi drumuri comunale. Au fost probleme numeroase la nivel de ţară. După cum se vede, stăm luni de zile ca să aprobăm un buget sau o lege şi eu sper că, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, toţi cei implicaţi să dea dovadă de normalitate. Sper că anul acesta, se vor ţine de cuvânt şi vor reanaliza problemele de anul trecut pentru că mai avem câteva zone grav afectate. Avem două zone în care riscăm să pierdem locuinţe, din cauza declanşării celor doi torenţi, chiar în centrul localităţii, care au angrenat câteva alunecări de teren. S-a adâncit foarte mult albia, casele sunt crăpate. Este vorba de două zone, centrul localităţii şi satul Izvoru Rece cu 7, respectiv 10 locuinţe. Totodată, mai avem încă două-trei drumuri distruse. Dacă ar fi să facem un calcul în procente, noi am primit cam 8-10% din valoarea pagubelor estimate de comisiile mixte aflate la faţa locului. Dar, nu ne-am văitat ca alţii, nu am căutat „ţapi ispăşitori” şi am căutat pe cât posibil, cu forţe proprii şi cu sprijinul comunităţii, să le rezolvăm măcar parţial”, ne-a declarat primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...