Lucrările de modernizare a şcolii se vor inaugura de Izvorul Tămăduirii

 Breaking News

Lucrările de modernizare a şcolii se vor inaugura de Izvorul Tămăduirii

Lucrările de modernizare a şcolii se vor inaugura de Izvorul Tămăduirii
martie 11
17:31 2019

De Izvorul Tămăduirii, mai precis pe data de trei mai, Primăria şi Consiliul Local al comunei Costeşti organizează Ziua Comunei. Cu acest prilej se vor inaugura lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a Şcolii Gimnaziale Costeşti: „Este un prilej de sărbătoare pentru noi, data de trei mai. În acest an, cea de-a XIV-a ediţie va aduce multe surprize pentru localnici. Sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii comunei Costeşti. La eveniment l-am invitat şi pe ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, le vom lansa invitaţii tuturor oficialităţilor locale, inclusiv conducerii Inspectoratului Şcolar Vâlcea, vor fi prezenţi reprezentanţi ai judeţului, oameni politici, să ne bucurăm împreună de acest eveniment tradiţional. Nu s-a finalizat programul evenimentului, dar lucrăm la el şi, în principiu, sărbătoarea va începe dimineaţa, cu o slujbă religioasă care se va ţine la Biserica 44 de Izvoare. La ora 13:00 vom inaugura lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a Şcolii Gimnaziale Costeşti. Evenimentului va continua cu o lansare de carte: „Monografia satului Bistriţa”, afirmă primarul.

Sărbătorirea cuplurilor care merg pe acelaşi drum de 50 de ani va avea loc la biserica satului Costeşti. După-amiază, cei prezenţi vor putea urmări un spectacol muzical susţinut de Rapsodia Vâlceană, Ansamblul Floricica şi grupul „Domniţele”. Programul va continua cu surprizele pe care primarul le pregăteşte. Nu vor lipsi nici artiştii locali, care vor susţine recitaluri.

S-a finalizat cadastrarea tuturor drumurilor comunale

Primarul din Costeşti este mulţumit fiindcă, după atât amar de vreme, a reuşit cadastrarea tuturor drumurilor comunale: „Faptul că localitatea nu avea drumurile comunale cadastrate nu ne permitea să primim bani pentru întreţinerea lor. Acum suntem în legalitate în privinţa alocărilor de fonduri de la Consiliul Judeţean, putem să facem treabă, fiind vorba despre suma de bani alocată. Dacă suma de bani este mai mare, atunci poţi să faci şi o amenajare de rigole pe respectivul drum. Localitatea Costeşti primea de fiecare dată zero lei de la Consiliul Judeţean pentru întreţinerea drumurilor de interes local. În sfârşit, de data aceasta am primit şi noi bani, fiindcă avem inclus drumul din satul Pietreni, pe o lungime de şapte kilometri. În cadastrarea făcută avem peste 23 de kilometri de drumuri comunale şi, în situaţia aceasta, nu vor mai exista scuze. Întotdeauna în dreptul localităţii Costeşti erau zero lei. Din totalul acestor drumuri, aproape jumătate sunt asfaltate.

Cel mai modern complex sportiv se va construi în zona Stog

Proiectul de suflet al primarului din Costeşti este construirea bazei sportive, un adevărat complex de agrement sportiv, cu tot ceea ce înseamnă teren de fotbal, bazin de înot, terenuri de tenis, volei şi handbal, săli de saună. Proiectul va transforma terenul din zona Stog într-un loc în care se va dezvolta sportul de masă, unde orice tânăr se va putea recrea, practicând sportul dorit: „Am întocmit devizul tehnic, documentaţia proiectului este finalizată. Îl vom depune mai întâi la Compania Naţională de Investiţii şi, dacă nu va fi finanţat, vom modifica soluţia şi ne vom îndrepta atenţia într-o altă direcţie, în vederea finanţării. Proiectul cuprinde un complex sportiv unde se va construi o clădire cu o capacitate de peste 30 de locuri de cazare, în cadrul căreia se vor putea ţine cantonamente. Locaţia va avea sală de recuperare, sala de mese, sală de şedinţe, iar la subsol se vor amenaja săli de sauna şi de masaj. Baza va avea două terenuri de fotbal, dintre care unul să fie pentru antrenament, inclusiv două terenuri de tenis şi nocturnă. Valoarea proiectului este de 1,5 milioane de euro”, a precizat primarul din Costeşti, Toma Peştereanu.

O altă oportunitate de finanţare a complexului sportiv poate fi Ministerul Tineretului şi Sportului

În situaţia în care nu se va identifica nici o sursă de finanţare, primăria este dispusă să reducă toate cheltuielile şi să amenajeze un teren simplu de fotbal. „Proiectul este într-adevăr unul de amploare. Ţinta noastră este să identificăm fonduri. Toate documentele legate de situaţia terenului le vom trimite la Ministerul Dezvoltării. Trebuie să mai fac o motivaţie, un memoriu, şi vom vedea dacă ne aprobă proiectul în vederea finanţării. O altă oportunitate de finanţare poate fi şi prin Ministerul Tineretului şi Sportului. Situaţia terenului este clarificată, este intravilan. Orice ar fi, noi trebuie să facem baza sportivă în Costeşti, chiar şi cu bani din bugetul local vom amenaja terenul de fotbal. În primul mandat am mai finalizat un teren de dimensiuni mici, prin O.G. 7, un loc unde în fiecare zi este plin de copii. Mai mult, odată finalizată această bază sportivă va pune pe în valoarea localitatea şi din punct de vedere sportiv. Va fi printre cele mai căutate zone turistice ale judeţului. Localitatea se află într-o zonă mirifică, de aici se poate ajunge în zona Golului Alpin pe un drum forestier, în punctul Zăloaga, care duce spre Romani-Horezu, de unde se poate ajunge spre noua staţiune montană Vârful lui Roman, cea mai frumoasă staţiune turistică, noua destinaţie pe harta sporturilor de iarnă din România”, a precizat primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...