Construirea căminului cultural din Guşoeni, aproape de finalizare

 Breaking News
Construirea căminului cultural din Guşoeni, aproape de finalizare
martie 12
17:32 2019

Primarul Nicolae Concoiu şi-a propus încă de la începutul mandatului construirea unui cămin cultural modern, în localitate. La scurt timp după începerea proiectului, firma care trebuia să realizeze această investiţie a intrat în insolvenţă, nemaiputându-şi duce la îndeplinire obligaţiile, iar lucrările au fost sistate. După rezilierea contractul cu firma respectivă, Primăria Guşoeni a reuşit angajarea unui nou constructor pentru continuarea lucrărilor cu termen de finalizare în primăvara acestui an: „Anul trecut a fost anul în care noi am reuşit să reziliem contractul cu fostul constructor şi să ne recuperăm garanţia de execuţiei. Un lucru important, pentru că altfel apăreau alte probleme, probabil se contesta actul de reziliere, iar lucrările se reluau numai după obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Faptul că s-a ajuns ca această firmă să nu mai poată continua activitatea nu ştiu cui poate să i se impute, dar apreciez totuşi faptul că nu au mers cu contestaţii, altfel ne-ar fi ţinut încurcaţi. Am putut să reziliem acel contract şi am angajat deja un nou constructor pentru continuarea lucrărilor, cu termen de finalizare în primăvara acestui an”, a declarat primarul.

Lucrările se fac cu bani alocaţi din bugetul local

În prezent, evenimentele din localitate se ţin într-o fostă şcoală, construită acum 100 de ani. Din evaluarea acestei clădiri, concluzia a fost că cea mai avantajată decizie pentru administraţia locală din Guşoeni este să construiască un cămin cultural nou: „La început am cerut sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii, care ne-a promis că ne va asigura să fim pe lista de finanţare, care nu a mai apărut. În final am hotărât în Consiliul Local că nu mai putem aştepta, şi că ar fi bine să trecem la execuţia căminului cultural cu bani alocaţi din bugetul local, fiindcă fosta şcoală, fiind foarte veche, nu putea permite noi lucrări de reabilitare. În tot acest timp am chibzuit banii, încât să putem avansa cu proiectul. În continuare sper să nu mai existe piedici şi să putem inaugura această investiţie”, a precizat primarul din Guşoeni.

Se lucrează la amenajările interioare

Căminul cultural va fi un centru social – educaţional – cultural, un loc unde vor fi îmbinate cerinţele comunităţii locale la nivel socio-cultural cu internetul, biblioteca şi spectacolele: „Este extrem de important acest cămin cultural.  Va fi un spaţiu unde vom putea ţine spectacole, evenimente, vom convoca întruniri în cadrul cărora se vor ţine discuţii comune şi generalizate cu cetăţenii care îşi doresc să organizăm astfel de adunări periodice. Într-un final, trebuie să finalizăm această investiţie, cu care ne putem mândri. Lucrările eu evoluat, s-a adus parchetul, se va monta centrala termică. Sperăm să închidem această investiţie, de care avem foarte mare nevoie în comunitate. Este adevărat că se puteau face mai multe lucruri, şi eu mi-aş fi dorit acest lucru, dar trebuie să ţinem cont de realităţile acestei localităţi, o localitate care a avut un număr mare de locuitori, dar numărul acestora a scăzut foarte mult, şi asta îmi seacă sufletul. Nu este o problemă pe care o întâmpinăm doar la Guşoeni, scăderea demografică în spaţul rural este o problemă naţională, mai ales în localităţile distanţate de oraşe”, a declarat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...