La Tetoiu nu s-au „scumpit” impozitele – Impact real

La Tetoiu nu s-au „scumpit” impozitele

 Breaking News

La Tetoiu nu s-au „scumpit” impozitele

La Tetoiu nu s-au „scumpit” impozitele
martie 12
17:30 2019

Taxele şi impozitele locale datorate de locuitorii comunei Tetoiu nu au fost modificate. Primarul Lucian Antonie a motivat că cetăţenii nu obţin venituri care să le permită plata unor impozite şi taxe majorate. Mai mult, primarul susţine că persoanele care îşi vor plăti integral taxele şi impozitele până la data de 31 martie 2019 vor beneficia de o reducere de 10 la sută: „Majorarea taxelor şi impozitelor nu este o soluţie. În localitate oamenii sunt săraci, trăiesc din pensii minime. Localitate este îmbătrânită, din această cauză am încercat să stimulez naşterile şi să le dau premii tinerelor mame. În primul an din acest mandat le-am acordat câte 500 de lei, iar anul trecut 1000 de lei. Încerc să fac acest lucru în continuare, şi cred că stimulentul venit din partea noastră a contat, într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, lumea satului este îmbătrânită. Este un dezechilibru foarte mare. Avem între 20 de naşteri într-un an şi 60 sau 70 de decese”, ne-a declarat primarul din Tetoiu.

Din cauza exodului la oraş ori peste graniţă, multe case rămân pustii

Tineretul plecă în continuare în afară, să-şi caute de lucru de muncă în străinătate, iar, odată plecaţi, nu se mai întorc în locurile natale. Primarul spune că numărul înmormântărilor îl depăşeşte pe cel al cununiilor şi botezurilor. În localitate sunt cu adevărat cătune pustii, poţi să numeri oamenii pe degete. Bilanţul făcut arată că, în situaţia aceasta sunt multe comune, iar, în cel mai scurt timp se vor stinge încet, dar sigur: „Avem case părăsite, sunt cătune unde la o casă sau două locuite sunt trei case goale. În localitate mai sunt 220 de copii, şi în fiecare an numărul copiilor scade. Dacă mergem în ritmul acesta, peste câţiva ani se va ajunge să funcţioneze o şcoală la două localităţi. Eu îmi doresc să se stimuleze natalitatea, pentru a ne menţine la nivelul la care suntem acum”, a afirmat primarul din Tetoiu.

Dascăl de meserie, primarul este conştient de rolul educaţiei în comunitatea sa

Lucian Antonie a iniţiat un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru a acorda copiilor premii şi excursii. Hotărârea a intrat în vigoare de la începutul anului 2016, iar proiectul urmăreşte prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare. Primarul a spus că iniţiativa de a recompensa copiii a decurs bine doar în primii ani ai mandatului, fiindcă, în 2018, consilierii locali nu au mai fost de acord cu alocarea sumei propusă de primar, aprobând prin vot înjumătăţirea stimulentelor financiare şi a excursiilor propuse pentru acei copii care au obţinut locuri fruntaşe la olimpiade: „Copiilor le-am oferit la final de an premii, excursii în care sunt incluse şi o masa gratuită, la preţul de meiul zilei. Din păcate, anul trecut nu le-am mai putut oferi aceste stimulente, pentru că nu s-au mai aprobat în Consiliul Local, reducându-se la jumătate. Eu şi anul acesta voi merge cu aceleaşi propuneri. Sper ca, fiind şi un an electoral, cu alegeri europarlamentare şi prezidenţiale să îşi schimbe politica şi consilierii noştri. Poate vor fi îndrumaţi de organele de partid superioare să se apropie de oameni, pentru că vom avea nevoie de ei”, spune primarul.

Guvernul vrea să dea în sarcina autorităţilor locale mai multe cheltuieli pentru asistenţa socială

Pentru eficientizarea şi responsabilizarea autorităţilor administraţiei publice locale se va prelua de către unităţile administrativ-teritoriale finanţarea integrală a cheltuielilor pentru persoanele cu handicap, drepturile salariale ale însoţitorilor indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, care în prezent sunt plătite de primării doar în proporţie de 10%: „Conform bugetului pe care-l primeam, noi nu făceam faţă să acoperim aceste cheltuieli, dar nu trebuie să ne sperie acest aspect, fiindcă au spus că, acolo unde serviciile sociale sunt mai costisitoare o să intervină cu echilibrare, pe parcursul anului. Dacă se va întâmpla aşa cum au promis, consider că sunt lucruri fireşti, sunt cetăţenii noştri, trebuie să ne aplecăm asupra nevoilor lor şi, în felul acesta, nu va mai fi o povară. Pentru noi vor fi lucruri fireşti, de care trebuie să ne ocupăm”, a mai precizat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *Special

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.


Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.


Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.


Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.   apr. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...