Luptele politice împiedică reînfiinţarea spitalului Bălceşti

 Breaking News
  • No posts were found

Luptele politice împiedică reînfiinţarea spitalului Bălceşti

Luptele politice împiedică reînfiinţarea spitalului Bălceşti
martie 15
18:32 2019

Când problema redeschiderii Spitalului de la Bălceşti părea ca şi rezolvată, prin înfiinţarea unei secţii exterioare Spitalului Judeţean, aşa cum Comisia mixtă a dat soluţia, „factorul” politic şi-a băgat din nou coada şi a năruit speranţele celor peste 40.000 de vâlceni din sudul judeţului care aşteptau cu sufletul la gura reînfiinţarea spitalului. Atât directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, Dan Ponoran, cât şi preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu şi mai ales primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca şi-au exprimat dorinţa de a înfiinţa o secţie exterioară de fizioterapie la Bălceşti. Însă politica de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg şi toţi cei implicaţi nu au putut ajunge la un numitor comun, iar redeschiderea singurei unităţi spitaliceşti din sudul judeţului este departe de a fi realizată.

Directorul SJU Vâlcea aruncă vina pe administraţia locală din Bălceşti

Directorul SJU Vâlcea, Dan Ponoran dă vina pe primarul Aleca că nu îşi poate îndeplini obligaţiile stabilite, acelea de a moderniza spaţiul unde ar urma să funcționeze secția: „V-am informat despre concluziile Comisiei mixte privind demersurile şi angajamentele fiecărei instituţii implicate în acest proiect comun de înfiinţare a unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, care să înlocuiască spitalul desfiinţat în anul 2010. A fost înaintat Primăriei Oraşului Bălceşti, cu semnăturile tuturor instituţiilor partenere, proiectul final pentru înfiinţarea unei secţii de Recuperare Medicală şi Fizioterapie, precum şi a unei componente de gardă medicală, la domiciliu, absolut necesară pentru rezolvarea urgentelor medicale din oraşul Bălceşti şi zonele limitrofe. Conform angajamentului domnului primar al oraşului Bălceşti, spaţiul în care poate fi amenajată această secţie, ar fi urmat să fie pus la dispoziţia SJU Vâlcea, renovat la standardele impuse de legislaţie, de către Consiliul Local al Oraşului Bălceşti şi de către domnul primar Constantin Aleca. Am primit însă o adresă semnată de domnul primar prin care ne informează că îşi doreşte alta structură,  dar care nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi înfiinţată. Nu înţelegem această atitudine a domnului primar şi credem că, dacă se doreşte cu adevărat înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, atunci toate părţile implicate trebuie să îşi respecte angajamentele şi partenerii. Ne exprimăm, în continuare, disponibilitatea în rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru vâlceni şi aşteptam ca domnul primar al oraşului Bălceşti să ne comunice dată la care ne poate fi pus la dispoziţie spaţiul necesar desfăşurării activităţii unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti”, se transmite în comunicatul de presă remis de SJU Vâlcea.

Cristian Buican: „Sănătatea nu are culoare politică”

De cealaltă parte, reprezentanţii PNL îi iau apărarea primarul Constantin Aleca spunând că primăria nu are aprobat bugetul pe 2019 iar costurile depăşesc puterea administraţiei locale. Totodată, preşedintele PNL Vâlcea solicită conducerii SJU Vâlcea să înceteze să mai fie „instrumentul de propagandă politică a conducerii Consiliului Județean Vâlcea”: „Atenționăm SJU că „sănătatea nu are culoare politică”. Materialul transmis de SJU Vâlcea la care facem referire este unul mincinos, în care sunt prezentate jumătăți de adevăr, cu scopul de a manipula opinia publică. Pe această cale, facem un apel public la reprezentanții SJU Vâlcea de nu se transforma în instrumentul de propagandă politică a conducerii Consiliului Județean Vâlcea. Considerăm că SJU ar trebui să își îndrepte atenția mai mult asupra creșterii calității serviciilor medicale oferite vâlcenilor și mai puțin asupra luptelor politice din județul Vâlcea.Comisia înființată de către Consiliul Județean cu scopul de a găsi soluții pentru reînființarea Spitalului din Bălcești „a gândit” un an, sarcini pe care primăria Bălcești ar trebui să le implementeze într-o lună. Acest mod de lucru demonstrează rea-voință din partea Comisiei” Bălcești” și reprezintă o încercare jalnică de a pasa responsabilitatea eșecului preconizat privind redeschiderea unei unități spitalicești în Bălcești. Primăria Bălcești a solicitat CJ Vâlcea și Comisiei „Bălcești”, prin adrese succesive, încă de la jumătatea anului 2018, să i se comunice concluziile acestei comisii și măsurile administrative pe care Primăria trebuie să le implementeze în vederea redeschiderii unei unități spitalicești în localitate. În ciuda acestei corespondențe, SJU Vâlcea a transmis primăriei Bălcești abia în februarie 2019, cu termen de finalizare 31.03.2019, măsurile pe care ar trebui să le implementeze în vederea renovării/recondiționării spațiului pe care primăria îl va pune la dispoziție. În două luni nu se pot realiza nici măcar documentele de proiectare a spațiilor. (…) În ciuda faptului că” redeschiderea spitalului din Bălcești” a fost singura promisiune electorală a PSD Vâlcea, nu a manifestat niciodată intenția reală de a ajuta cu fonduri administrația publică locală din Bălcești în vederea renovării/recondiționării spațiului, astfel încât acesta să corespundă normelor legale în vigoare”, se arată în comunicatul PNL Vâlcea.


Eşecul reînfiinţării spitalului Bălceşti, o pată pe obrazul politicienilor vâlceni

Până în prezent, preşedintele Constantin Rădulescu nu a reacţionat în niciun fel față de controversele iscate pe această temă. Însă nu trebuie uitat faptul că redeschiderea Spitalului la Bălceşti a fost una dintre promisiunile făcute şi de PSD în campania electorala din 2016, iar vâlcenilor din sudul judeţului puţin le pasă de cine îşi va aroga meritele reînfiinţării spitalului. Însă, dacă acest lucru nu se va realiza, va fi o pată pe obrazul tuturor politicienilor din judeţul Vâlcea, indiferent de culoarea carnetului de partid.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...