Administraţia locală din Goleşti a identificat fonduri pentru consolidarea satului Blidari

 Breaking News

Administraţia locală din Goleşti a identificat fonduri pentru consolidarea satului Blidari

Administraţia locală din Goleşti a identificat fonduri pentru consolidarea satului Blidari
martie 22
06:35 2019

Administraţia locală din Goleşti a identificat fonduri pentru consolidarea satului Blidari

Localitatea Goleşti este o zonă predispusă alunecărilor de teren, iar acest lucru este deja cunoscut de toată lumea. Alunecările de teren din satele Blidari au început în 2005 şi s-au reactivat în toţi aceşti ani, după fiecare ropot de ploaie. Un sat întreg este la un pas de alunecare. Cu toate acestea, Guvernul nu alocă un leu pentru lucrările necesare de stabilizare a terenului. Pusă într-o astfel de situaţie, conducerea primăriei a fost constrânsă să caute soluţii de salvare a zonei, găsind o portiţă de finanţare prin Compania Naţională de Investiții. Pentru întocmirea documentaţiei, primăria este nevoită să facă intabularea întregii zone, pentru a putea preda obiectivul către Compania Națională de Investiții, în vederea consolidării: „În zona Blidari, unde aproape întreg satul este în pericol, suntem în situaţia întocmirii cărţilor funciare, partea finală, pentru a preda întreaga zonă la CNI, după care urmează ordinul prefectului. Sperăm ca într-o lună să le trimitem, iar în maximum două luni să putem preda acest sector către Compania Națională de Investiții”, a precizat consilierul personal al primarului Dumitru Ropină, Nicolae Ştefănescu.

Dumitru Ropină: „Singurii bani pe care i-am primit de la Guvern au fost pentru cele trei punţi pietonale”

Pentru cadastrarea satului Blidari, administraţia locală a întâmpinat probleme cu cetăţenii din zonă: Este greu, fiindcă mulţi nu înţeleg necesitatea acestui demers. Indiferent de situaţie, trebuie să depunem la CNI extrasele de carte funciară. Noi, pe situaţii de urgenţă nu am primit nici un leu pentru alunecările de teren din comună. Bugetul pe care l-am avut pentru refacerea drumurilor l-am cheltuit pentru zona Găbăreşti, Traşcă, şi în celelalte zone. În aceste zile am fost din nou în punctul Traşcă şi am observat că, din nou, pământul s-a mişcat cu doi metri, a intrat în gabaritul drumului. Avem probleme şi cu alte drumuri unde s-a deteriorat terasamentul. Acestea sunt situaţii pentru care noi nu avem buget. Nu putem să prevedem în bugetul localităţii că peste trei luni se va rupe o margine de apă. Deşi s-au făcut toate documentele, s-au adus evaluatori şi s-a derulat toată procedura necesară, în final nu ni s-a dat nici un leu pentru aceste alunecări de teren care au afectat drumurile comunei. Singurii bani pe care i-am primit au fost pentru cele trei punţi pietonale”,  a precizat primarul din Goleşti.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...