Nicio veste despre proiectul de îndiguire a pârâului Cernişoara

 Breaking News

Nicio veste despre proiectul de îndiguire a pârâului Cernişoara

Nicio veste despre proiectul de îndiguire a pârâului Cernişoara
martie 22
06:20 2019

Pârâul Cernişoara, cel care a dat mult de furca locuitorilor din zonă, dar şi autorităţilor locale, a fost luat în vizor de Primăria Cernişoara, întocmindu-se, în acest sens un proiect de consolidare şi îndiguire a malurilor. Proiectul cuprinde regularizarea pârâului Cernişoara, având indicatorii tehnico-economici aprobaţi prin ordinului ministrului 412 din data 29 martie 2010. Acest studiu prevede realizarea a 16,530 kilometri, amenajarea albiei şi 3,214 kilometri protecţie de mal. Pârâul Cernişoara trece prin toate satele comunei, intră în comuna Cernişoara prin satul Obârşia şi străbate localitatea pe o lungime de 18 kilometri. Pe timp de secetă apa dispare pur şi simplu, fiind înghiţită de albia nisipoasă, dar, atunci când plouă, de fiecare dată pârâul iese din matcă, măturând tot ce întâlneşte în cale şi creând mari pagube comunităţii. A produs eroziuni de maluri, iar la fiecare ploaie mai puternică afectează drumurile de acces, terenuri agricole, şi a provocat alunecări de teren care pot pune în pericol gospodăriile cetăţenilor. De 30 de ani nu s-a construit un metru de gabioane. În urma adreselor făcute de Primăria Cernişoara, ABA Olt a trimis un utilaj care a decolmatat pe anumite porţiuni, lucrare care, la prima ploaie mai puternică s-a dus pe „apa sâmbetei”, cum spune primarul. Mihai Ionescu, primarul localităţii spune că există într-adevăr un proiect, în acest sens: „Avem un proiect întocmit pentru consolidare şi îndiguire a malurilor, făcut acum zece ani. Am fost informaţi că s-a mărit valoarea investiţiei, de la 30 de miliarde la 90 de miliarde lei, dar întrebarea este cât mai aşteptăm? Proiectul cuprinde lucrări de îndiguire pe anumite porţiuni, fiindcă sunt zone unde avem gospodării şi terenuri supuse alunecărilor de teren din cauza acestui pârâu. În 30 de ani nu s-a făcut un metru de gabioane. Mi-a promis directorul ABA Olt, Ştefan Prală că a dus proiectul la Bucureşti şi l-a făcut din nou. Acestea sunt noutăţile pe care le ştim despre proiectul de îndiguire a pârâului Cernişoara”, a precizat primarul Ionescu.

Extinderea reţelelor de apă şi canalizare se va face prin masterplanul judeţului

Administraţia Locală este prinsă în masterplanul judeţului pentru lucrări de extindere a reţelei de apă în satele Obârşia, Mădulari şi Cernişoara, pe o lungime de 25 de kilometri şi 9 kilometri de reţea de canalizare. Primarul spune că cei 10 kilometri de reţea de apă şi canalizare s-au predat Apavilului, în vederea administrării: „Reţeaua existentă de apă şi canalizare a fost un proiect finalizat cu fonduri europene, iar extinderea ambelor reţele se va face prin masterplanul judeţului, prin care se vor aloca localităţii Cernişoara trei milioane de euro, pentru cei 25 de kilometri de reţea de apă, pe care îi avem prinşi în master planul judeţului, şi care cuprind întreg teritoriul localităţii, până în punctul Călina, la familia Ştefan. Nici până acum lucrările pentru extinderile la reţeaua de apă şi canalizare nu au început. Oamenii mă întreabă pe mine, eu le spun ce aud, dar aşteptăm acest proiect de 11 ani. În mod normal, până în 2020, toate localităţile din ţară trebuiau sa aibă apă şi canalizare, condiţii umane, pe care trebuia să le asigure statul societăţii”, a precizat primarul din Cernişoara, Mihai Ionescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...