Gheorghe Gîngu: „În vara aceasta se vor face racordările la reţeaua de canalizare”

 Breaking News

Gheorghe Gîngu: „În vara aceasta se vor face racordările la reţeaua de canalizare”

Gheorghe Gîngu: „În vara aceasta se vor face racordările la reţeaua de canalizare”
martie 24
18:40 2019

În localitatea Bujoreni, execuţia înfiinţării reţelei de canalizare este pe ultima sută de metri. Primarul Gheorghe Gîngu dă asigurări că în vara acestui an proiectul se va finaliza: „Termenul de finalizare al reţelei de canalizare este 25 mai. Prin urmare, în luna iunie, cu certitudine, de data aceasta, proiectul se va finaliza, fiindcă avem celălalt proiect, de racordare la reţea, finanţat prin PNDL-2, care nu poate fi amânat. Constructorul aşteaptă, stăm cu ordinul de începere al lucrărilor în aşteptare, dar nu putem începe lucrarea fiindcă nu este recepţionat colectorul reţelei de canalizare. Pentru a nu pierde din timp vom începe să lucrăm la racorduri şi doar conectarea la actualul racord de canalizare se va face din loc în loc. Am mers pe opţiunea aceasta, să nu ţinem pe loc lucrările. Probabil, după ce vom prelua şi vom recepţiona canalizarea, în maximum o săptămână ar trebui să facem doar conectările şi să finalizăm şi proiectul de branşare la reţeaua de canalizare. Sper că îmi va ieşi totul aşa cum am planificat, adică, în vara acesta, locuinţele să aibă posibilitatea racordării la reţeaua de canalizare”, a afirmat primarul din Bujoreni.

Cinci proiecte finanţate

Administraţia locală din Bujoreni a reuşit să obţină finanţare pentru cinci dintre cele nouă proiecte depuse prin PNDL-2. Trei dintre acestea prevăd modernizarea, dotarea şi extinderea unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii. Este vorba despre modernizarea, dotarea şi extinderea Grădiniţei cu program normal Bogdăneşti, un proiect care se ridică la peste 20 de miliarde de lei vechi, modernizarea, dotarea şi extinderea Şcolii din satul Olteni (23 de miliarde de lei vechi) şi modernizarea şi extinderea Şcolii cu clasele I-VIII Gura Văii, un proiect de 29 de miliarde de lei vechi. De asemenea, administraţia locală condusă de Gheorghe Gîngu a mai primit finanţare pentru modernizarea şi extinderea dispensarului uman din localitate şi pentru încă un proiect, privind racordarea la sistemul de canalizare. Pe lângă aceste investiţii, alte proiecte cu bani europeni atraşi vor prinde contur în următoarea perioadă: „Dispensarul este în lucru, am reuşit chiar săptămâna acesta să începem lucrările la partea de interior. Am relocat medicii şi a trebuit să pregătim spaţiile în care îşi vor desfăşura activitatea pentru cel mult şapte luni. Proiectul are o perioada mai lungă de execuţie, dar constructorul s-a angajat că, în maximum şase luni va fi gata dispensarul. Abia aşteptăm să avem în localitate un dispensar modern, dotat şi utilat cu tot ce este nevoie pentru servicii medicale. Pentru şcoala din satul Olteni, săptămâna viitoare vom desemna câştigătorul licitaţiei şi vom da ordin de începere în luna iunie, o dată cu finalizarea anului şcolar. La fel şi şcoala din satul Bogdăneşti este în procedura de licitaţie”, a declarat primarul din Bujoreni.

Grădiniţă modernă pentru copiii din satul Lunca

La Bujoreni, administraţia locală a atras fonduri europene pentru modernizarea şi extinderea grădiniţei din satul Lunca, unde peste 43 de copii vor putea să îşi desfăşoare activitatea în condiţii bune: „Prin acest proiect încercăm să le oferim copiilor noştri tot ce este mai bun. Bujoreniul este o zonă aflată în dezvoltare, o zonă în care se construieşte intens, şi unde locuiesc şi vor locui multe familii tinere, cu copii, care au nevoie de acces la educaţie. Valoarea proiectului este a de 330.000 de euro. Dacă absorbţia fondurilor europene a fost un eşec pentru noi, fiindu-ne respins proiectul de asfaltare, suntem încântaţi că avem finanţare pentru proiectul de extindere şi modernizare a grădiniţei din satul Lunca. Copiii din satul Lunca vor beneficia de condiţiile ultra-moderne, şi acesta este un lucru bun. Am semnat contractul de finanţare, avem banii asiguraţi, începem procedurile de licitaţie, proiectul are 24 de luni termen de execuţie”, a precizat primarul Gheorghe Gîngu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...