Gheorghe Melente: „Mandatul următor va fi pentru igienizare, întreţinere şi înfrumuseţare a localităţii”

 Breaking News

Gheorghe Melente: „Mandatul următor va fi pentru igienizare, întreţinere şi înfrumuseţare a localităţii”

Gheorghe Melente: „Mandatul următor va fi pentru igienizare, întreţinere şi înfrumuseţare a localităţii”
martie 25
07:19 2019

Primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente a făcut un bilanţ al activităţii în acest mandat şi realizările în materie de infrastructură nu sunt deloc puţine. Care este stadiul proiectelor aflate în derulare, ce strategie are în continuare pentru dezvoltarea localităţii, dar şi cum vede localitatea la finalul acestui mandat, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Ce speranţe aveţi de la bugetul local, care încă nu a apărut? Care vor fi proiectele prioritare, în acest an?

Gheorghe Melente: Nu ştiu cum va fi bugetul, cert este că niciodată, de când sunt eu primar, nu a venit aşa de târziu. Însă, nu putem spune că ne-a blocat pe noi, ca administraţie locală în toate, pentru că am mers pe procentul care este conform legii, dar care a fost mai mult o soluţie de avarie. Investiţiile nu s-au blocat la Drăgoeşti pentru că vin din 2018, sunt în plină desfăşurare. Avem totuşi mare nevoie de bani, ţinând cont că am intrat în noul an cu un deficit mare, ca niciodată. Nici nu am primit bani la rectificarea bugetară de la sfârşitul anului trecut, pentru că 4.000 de lei nu sunt bani, dar nu am făcut un caz din asta, trebuie să trecem şi peste aceste datorii. Din bugetul pe anul acesta sperăm să ne achităm măcar datoriile şi, dacă vor mai rămâne ceva bani pentru investiţii, ar fi foarte bine. Avem proiecte destule, dar nu ne oprim la proiectele aflate în derulare, am mai început să facem şi altele. Am iniţiat un proiect pe FLAG de 200.000 de euro, care prevede amenajarea unei pieţe agroalimentare cu toată gama de produse, de la peşte până la lactate. Noi suntem titulari de drept, pentru că avem acvacultura şi avem repartizată o sumă frumuşică. Cred că în trei luni putem să ajungem chiar la execuţia proiectului pentru că paşii nu sunt mai greoi decât la alte proiecte. Proiectul prevede amenajarea unei hale cu parcare în zona terenului de sport din localitate. Gândirea mea a fost că după amenajarea acestei pieţe, intenţionez să fac un târg. Având acolo clădirea în sine şi anumite utilităţi, ulterior pot să mă dezvolt, astfel încât să creăm şi noi la Drăgoeşti un târg cu tradiţie. Acesta este un proiect pe care consider că l-aş putea începe anul acesta. Cam acesta este planul meu de viitor.

Impact real: A venit primăvara şi, odată cu ea au fost redeschise şantierele. La ce proiecte se lucrează în prezent?

Gheorghe Melente: În momentul de faţă lucrăm la terenul de sport din incinta şcolii, un proiect finanţat prin GAL. Cred că în două luni şi jumătate va fi gata. Va fi un teren de sport modern, cu gazon artificial şi nocturnă. Lucrările la dispensarul uman s-au finalizat, este o capodoperă din punctul meu de vedere, i-am făcut recepţia, dar nu i-am făcut o inaugurare oficială. La acest obiectiv nu s-a făcut doar reabilitarea interioară şi exterioară, acoperiş, ci şi amenajarea unei magazii în spate şi igienizarea zonei din jur. Eu cred că a ieşit ceva frumos. Totodată se lucrează intens la Centrul Cultural, suntem în parametri normali şi cu această investiţie. În prezent se lucrează la temelia obiectivului şi cred că, într-un an şi jumătate va fi gata şi această investiţie mult aşteptată de noi, dar şi de localnici. Cred că, în vara anului viitor vom finaliza şi acest proiect.

Impact real: Comuna Drăgoeşti are în derulare şi un proiect de anvergură, de asfaltare a drumurilor comunale. Care este stadiul actual al acestei investiţii?

Gheorghe Melente: În privinţa proiectului de asfaltare care cuprinde modernizarea a 12,3 kilometri de drumuri comunale, derulat prin PNDL-2, lucrările sunt realizate în proporţie de 90% şi achitate. Finanţarea a mers foarte bine, am depus situaţia de lucrări şi imediat am primit şi banii. Lucrarea are termen de finalizare până la sfârşitul anului, însă vom termina mult mai repede, în două luni cred că vom face recepţia. Mai avem acostamentele, marcajele, şi în jur de 400 de metri de pus asfalt şi încă 2 kilometri de rigole. Cu acest proiect vom încheia infrastructura total. Ne mai rămân drumurile de tarla, pentru care deja am început să facem intabularea, pentru a le putea asfalta. Apoi, ne mai dorim un proiect de regularizare a torenţilor, pentru că am aut şi noi probleme cu inundaţiile şi vrem să stabilizăm zona.

Impact real: În scurt timp veţi finaliza şi infrastructura. Ce proiecte vor urma, pentru mandatul viitor?

Gheorghe Melente: Din punctul meu de vedere mandatul următor va fi pentru igienizare, înfrumuseţare şi întreţinere. De ce spun asta? Pentru că avem lucruri făcute, care, în timp, se deteriorează. Ne gândim la amenajarea unor trotuare, pe zona drumului judeţean deja suntem prinşi, ne gândim la parcurile pe care le avem, în unele poieni să mai amenajăm locuri de joacă. Obiective clare nu vom mai avea de realizat. Mai trebuie să facem ceva cu şcolile, pentru că îmi este groază să mă gândesc că se vor deteriora, avem două astfel de locaţii. Mai avem una în satul Geamăna care se dărâmă, aşa am moştenit-o şi eu, şi nu am putut face nimic, pentru că nu ni se dă voie să investim în ea, iar bani de conservare nu avem. Ce înseamnă asta nu ştiu. Aş vrea ca la Buciumeni să se deschidă un punct de pompieri. Schimbarea destinaţiei unei şcoli se face numai cu ordin de ministru, şi este un lucru greu de realizat. Un ministru nu-şi asumă acest lucru pentru că nu ştie cu adevărat ce se întâmplă în localităţile respective.

Impact real: Despre modernizarea drumului judeţean ce informaţii ne aduceţi?

Gheorghe Melente: Deocamdată nu avem informaţii noi. Din câte ştim noi, normal ar fi ca în luna aprilie să înceapă lucrările. Este vorba despre DJ 678, care tranzitează localitatea pe o distanţă de 10 kilometri, ceea ce este un lucru extraordinar pentru noi.

Impact real: Ce alte proiecte v-au rămas nefinanţate şi depuse prin programul guvernamental PNDL-2?

Gheorghe Melente: Noi am avut trei proiecte: asfaltarea a 12,.3 kilometri de drumuri, modernizarea iluminatului public, în valoare de 5 miliarde de lei vechi şi încă un proiect de apă şi canalizare. Nu am retras nici un proiect, şi sperăm să reuşim să finanţăm şi iluminatul public. Pentru anul acesta, din bugetul local prioritare vor fi cofinanţările, pentru că avem câteva investiţii mari, care necesită parte de cofinanţare. De când sunt eu primar nu am avut deficit de 4 miliarde, să intru în noul an cu datorii. Prioritare vor fi aceste datorii şi cofinanţările pentru proiecte. Siguranţa noastră este că avem proiecte pentru următorii doi ani, vom vedea ce bani ne rămân încât să gândim alte proiecte. Eu gândesc proiecte pe o distanţă de 2 ani sau de 4 ani. Şi proiectul meu de asfaltare este făcut din 2015, şi iată că în 2019 se va finaliza această lucrare.

Impact real: Reţeaua de gaze reprezintă o prioritate pentru administraţia locală?

Gheorghe Melente: Este indiscutabil o prioritate nu numai pentru Drăgoeşti, ci şi pentru localităţile vecine. Stadiul acestei utilităţi nu este doar la nivel de discuţie, noi chiar zilele trecute am transmis unui consultant să ne facă un estimat, cu deviz în spate, pentru că este posibil să se înfiinţeze PNDL-3 şi ne dorim foarte mult şi noi această utilitate. Este clar că gazul va fi viitorul, mai ales dacă vom avea o infrastructură bine pusă la punct.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...