Ion Vasile: „PNDL-2 este un program de succes” – Impact real

Ion Vasile: „PNDL-2 este un program de succes”

 Breaking News

Ion Vasile: „PNDL-2 este un program de succes”

Ion Vasile: „PNDL-2 este un program de succes”
martie 28
06:28 2019

Primarul Ion Vasile a făcut o trecere în revistă a principalelor realizări ale Primăriei Pesceana în acest mandat, ale investiţiilor finalizate, şi a vorbit despre stadiul celor aflate în derulare. Care este situaţia infrastructurii rutiere din comună, dar şi ce teme s-au pus în discuţie în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: A rămas PSD la un nivel ridicat de încredere în rândul cetăţenilor?

 Ion Vasile: Tema propusă în programul de guvernare, „să modernizăm satul românesc” s-a respectat.  Ducem la capăt toate aceste făgăduieli, iar eu am fost unul dintre cei optimişti. Sunt finanţate prin programele guvernamentale proiecte încurajatoare pentru toate domeniile, iar PSD are un program care va scoate ţara la liman. Sunt creşteri economice în toate domeniile, şi am convingerea că toate problemele îşi vor găsi rezolvarea la nivelul Guvernului, astfel încât îmbunătăţirea actului administrativ şi dezvoltarea satului românesc să fie unele sănătoase. Sunt încrezător atât în determinarea noastră de a susţine problemele fiecărei localităţi, cât şi în capacitatea celor din Guvern de a fi deschişi la rezolvarea acestora, dacă ţinem cu toţii la acest program. Am încredere în continuare în acest Guvern, iar PSD se menţine în sondaje la un nivel de încredere ridicat.

Impact real: Care este situaţia infrastructurii rutiere din comună?

Ion Vasile: În fiecare an sunt prezent la şedinţa ACoR, unde fiecare primar îşi poate spune păsul, indiferent de culoarea politică. Prim ministrul României a făcut o afirmaţie corectă, spunând că a scos ţara din noroi, ceea ce este adevărat. Putea să spună că a scos-o şi din beznă, fiindcă multe localităţi au primit fonduri pentru modernizarea iluminatului public. Este adevărat, la Pesceana, prin programele finanţate de Ministerul Dezvoltării s-au asfaltat drumurile comunale pe o lungime de 5,2 kilometri şi mai avem în prezent, în faza de licitaţie, alţi 12 kilometri. Consider că doar cine nu a depus proiecte nu a primit finanţare. Guvernul a alocat fonduri indiferent de coloratura politică a primarului, ca dovadă, în topul finanţărilor guvernamentale sunt şi primari liberali. PNDL-2 a fost un program de succes, unde plăţile merg conform devizelor şi fără întârziere.

Impact real: În cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România ce teme s-au pus în discuţie?

Ion Vasile: S-a discutat despre modernizarea satului românesc şi modalităţile de implicare mai eficientă a administraţiilor locale în soluţionarea problemelor pe care primarii le au. La şedinţa ACoR s-a pus inclusiv problema cadastrului general, pentru care, la început preţul a fost 60 de lei, ca mai apoi preţul să crească la 80 de lei. Cu toate acestea, din cauza preţului mic, nu putem demara acest cadastru general. Nici noi nu am reuşit să facem acest cadastru general, am achiziţionat aceste servicii de la o firmă de specialitate, care, la scurt timp, a renunţat din cauza preţului mic. Tot la şedinţa ACoR, ministrul finanţelor, Orlando Teodorovici ne-a spus că putem începe demersurile privind procedurile licitaţiilor pentru proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării, chiar dacă nu sunt finanţate, fiindcă se va deschide un nou program, sub denumirea „Fondul Suveran de Investiţii”. Prin urmare, putem face aceşti paşi, deoarece procedurile respective necesită timp, specificând scris că demersurile se fac suspensiv, cu condiţia ca, după desemnarea constructorului, să se suspende punerea în execuţie până la finanţarea lucrărilor. Aşadar, în prezent avem în fază de licitaţie proiectul pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 12 kilometri. Odată ce acest proiect se va finaliza, la Pesceana o mare parte a infrastructurii rutiere se va rezolva. Pentru a soluţiona întreaga problema a asfaltului am mai avea nevoie de încă 12 kilometri de şosea asfaltată.

Impact real: Din bugetul local, anul acesta v-aţi propus şi mici investiţii?

Ion Vasile: Avem plăţi de făcut către constructorul care a făcut lucrări de consolidare pentru patru poduri, unde am rămas în urmă cu câteva facturi. Avem cinci lucrări finanţate de Ministerul Dezvoltării pe care le vom începe anul acesta, şi pentru acest lucru avem nevoie de bani, pentru a achita taxa la Inspecţie în Construcţii, altfel nu putem începe lucrările. Ca să facem recepţiile, din nou trebuie să plătim alte taxe. Avem o lucrare de asfaltare pentru care trebuie să plătim 300 de milioane de lei pentru a putea face recepţia. Pentru că nu avem bani, am rămas cu această lucrare agăţată, adică nefinalizată, şi ca să începem o altă lucrare avem nevoie de alţi 300 de milioane de lei vechi. Noi am propus ca aceste taxe, dacă nu se poată anula, să existe posibilitatea de-a le face eligibile în proiect. Noi avem cinci proiecte pe care le vom începe în această perioadă, pentru care sunt forţat să plătim această taxă.

Impact real: Care sunt cerinţele comunităţii din Pesceana?

Ion Vasile: Asfaltările sunt o prioritate. Oamenii s-au săturat de noroaie, vor asfalt cât mai repede, iar sarcina noastră asta este, trebuie să găsim rezolvare la toate problemele comunităţii. Pietruirea nu este o soluţie, este doar o rezolvare de moment. După un ropot de ploaie mai mare, apa ia tot pietrişul pentru care noi cheltuim bani.

Impact real: Consideraţi vitală pentru localitate introducerea reţelei de gaze naturale?

Ion Vasile: Vrem să demarăm problema cu gazele, proiectul este necesar. Noi avem un ADI format din localităţile Pesceana, Amărăşti, Glăvile şi vrem să cooptăm şi localităţile Creţeni, Suteşti şi Scundu. Localitatea Scundu se poate lega numai de noi, chiar dacă Orleştiul este mult mai aproape, dar reţeaua nu este compatibilă. Din Creţeni se vor lega toate localităţile de pe Valea Pescenei. Primul pas va fi studiul de oportunitate. La şedinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai Transgaz şi Distrigaz care au prezentat o hartă privind posibilitatea conectării la magistrala de gaze. Pentru început ne vom ocupa de reţeaua principală, şi este bine să fim pregătiţi ca, în cazul în care se va deschide acest program de finanţare, să depunem documentaţiile cât mai repede.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.   apr. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...