După 7 ani de la începerea lucrărilor, proiectul Mirajul Oltului va fi inaugurat de Paşte

 Breaking News

După 7 ani de la începerea lucrărilor, proiectul Mirajul Oltului va fi inaugurat de Paşte

După 7 ani de la începerea lucrărilor, proiectul Mirajul Oltului va fi inaugurat de Paşte
martie 29
11:24 2019
  • Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu în şedinţa ordinară de azi, 29 martie 2019

Proiectul de hotărâre privind încadrarea pe funcţie contractuală de conducere de Şef Serviciu Public de Turism, pe perioada nedeterminată, ca urmare a câştigării concursului, a lui Constantin Dimoiu, a creat câteva discuţii intre consilieri cu privire la inaugurarea celui mai aşteptat obiectiv turistic şi de agrement din oraşul Călimăneşti „Mirajul Oltului”. Consilierul liberal Samoil Vâlcu i-a solicitat informaţii clare cu privire la deschiderea centrului de agrement de la Călimăneşti, un proiect aşteptat atât de turişti cât şi de comunitatea din Călimăneşti: „Ne apropiem cu paşi repezi de inaugurarea unui proiect important la Călimăneşti- Mirajul Oltului, aşteptat de o comunitate întreagă, sperăm că şi doamna Bogheanu (directorul ADR S-V Oltenia) care vine astăzi la Călimăneşti să viziteze acest obiectiv. V-aş ruga în numele meu şi al colegilor mei să ne precizaţi, pentru că ne aflăm într-un stadiu final, când vom inaugura acest obiectiv din Călimăneşti”, a fost întrebarea adresată de consilierul PNL, Samoil Vâlcu.

Vâlcenii nu se îngrămădesc să lucreze la Mirajul Oltului: „Am scos pentru a patra oara la concurs posturi”

Răspunsul preşedintelui Constantin Rădulescu a venit imediat. Potrivit spuselor şefului judeţului, deşi au fost scoase la concurs posturile privind angajarea personalului care va deservi centrul de agrement, vâlcenii nu se îngrămădesc să se angajeze la centrul spa: „Este ca la deschiderea unei firme, numai ca aceasta este una publică. Până pe data de 25 aprilie trebuie să stea pe site tarifele, cât vom lua la intrare. Eu aş vrea din tot sufletul să vă invit la inaugurare şi vreau ca acest obiectiv să fie deschis de Paşte pentru turişti, obligatoriu. Am scos din nou la concurs posturi, căutăm salvamari, dacă ne aude cineva, căutam şi nu găsim. De asemenea căutam asistenţi medicali, îngrijitor curăţenie, am scos cred că pentru a patra oară la concurs posturi, este complicat. Vrem de Paşte să avem Mirajul Oltului deschis şi îl vom avea deschis”, a fost replica preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

De Paşte, Mirajul Oltului va fi inaugurat

În 2012, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Călimăneşti au început un proiect în valoare de peste 6 milioane de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate de cele două instituţii. Nemulţumit de modul în care a fost conceput proiectul, primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu s-a retras din acest proiect şi nu a mai fost de acord ca primăria să aloce fondurile cotă parte pentru finalizarea investiţiei. Astfel, proiectul Mirajul Oltului a rămas în directă subordonare a Consiliului Judeţean, instituţie care şi-a asumat nu numai alocarea fondurilor pentru finalizarea investiţiei, ci şi funcţionarea proiectului în momentul în care acesta va fi terminat. Pentru finalizarea acestei investiţii, în septembrie 2016, Constantin Rădulescu a cerut aprobarea consilierilor judeţeni pentru că instituţia pe care o conduce să facă un împrumut de peste 5,5 milioane de lei. Iată că, după şapte ani de la demararea proiectului, de Paşte, turiştii vor putea să se relaxeze în cel mai nou şi modern centru de agreement din Călimăneşti.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...