Primarul comunei Pietrari, hotărât să înceapă modernizarea unui ștrand cu apă sărată, din fonduri locale

 Breaking News

Primarul comunei Pietrari, hotărât să înceapă modernizarea unui ștrand cu apă sărată, din fonduri locale

Primarul comunei Pietrari, hotărât să înceapă modernizarea unui ștrand cu apă sărată, din fonduri locale
martie 29
18:21 2019

Comuna Pietrari ar putea avea, în scurt timp, o bază de tratament sau cel puţin un ștrand cu apă sărată şi acest lucru se datorează potenţialului balnear pe care apele din adâncuri îl adăpostesc. Ideea îi aparţine primarului Nicolae Moraru care a şi testat potenţialul apelor minerale şi care a făcut din amenajarea unui ștrand la Pietrari o prioritate pentru administraţia locală. Problema rămâne, însă, finanţarea: „Odinioară, comuna Pietrari a avut nişte băi de apă sărată. Chiar am reuşit să facem nişte analize cu Institutul de Balneologie al României şi am descoperit că apa noastră nu este numai sărată, ci conţine şi alte substanţe care sunt binefăcătoare pentru organismul uman şi pentru anumite boli. Având în vedere potenţialul apei minerale ne gândim să facem o bază de agrement şi, totodată, de tratament la Pietrari. Avem şi teren pentru acest lucru, însă marea problemă rămâne finanţarea unui astfel de proiect. În acest moment, nu există nicio axă de finanţare deschisă pentru fonduri europene, care să aloce fonduri pentru o astfel de investiție. Am văzut o axă de finanţare prin POR, dar este destinată numai mediului urban, nu şi rural. Mă gândeam că poate reuşim să începem acest proiect din bugetul local, să facem economii pe care să le folosim pentru acest proiect, să facem măcar un ştrand cu apă sărată şi unul cu apă dulce. Avem ceva economii de anul trecut şi, în funcţie de cum va arăta bugetul de anul acesta, vom vedea ce putem face”, ne-a declarat primarul Nicolae Moraru.

Comuna Pietrari, în topul localităţilor cu proiecte prin PNDL-2

Chiar dacă are o altă culoare politică față de partidul aflat la guvernare, primarul Nicolae Moraru spune că apartenența politică nu l-a afectat în accesarea de proiecte prin programul guvernamental PNDL-2. O demonstrează cifrele, Guvernul alocând nu mai puţin de 140 miliarde lei vechi pentru patru investiţii: „Cu bani de la Guvern, prin programul naţional PNDL-2 avem în derulare trei proiecte, care însumează în jur de 140 de miliarde de lei vechi. Suntem în topul localităţilor vâlcene ca sumă alocată de la Guvern, aşa cum am fost şi în PNDL-1, un program care s-a derulat foarte bine, şi prin care noi am atras multe fonduri. Este vorba despre modernizarea dispensarului uman şi a şcolii din centrul comunei, la care vor începe lucrările în această primăvară, dar şi despre construirea unui pod din beton armat peste pârâul Otăsău, în punctul „La Miroiu”, lucrare care se află în execuţie. Totodată, mai avem un proiect finanţat prin PNDL-2, împreună cu comunele Costeşti şi Bărbăteşti, prin care se vor asfalta câteva drumuri de interes local, care vor face legătura cu cele două localităţi. Lucrările la acest proiect vor începe şi ele, în curând”, a conchis primarul Nicolae Moraru.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...