Investiţii în valoare de 20 de milioane de euro sunt în derulare, la Horezu

 Breaking News

Investiţii în valoare de 20 de milioane de euro sunt în derulare, la Horezu

Investiţii în valoare de 20 de milioane de euro sunt în derulare, la Horezu
aprilie 03
17:10 2019

Oraşul Horezu, vatra ceramicii oltenești, va înregistra o dezvoltare semnificativă la capitolul infrastructură şi va căpăta o nouă înfăţişare până la finele mandatului primarului Nicolae Sărdărescu. Acest lucru se datorează celor peste douăzeci de proiecte aflate în diferite stadii de implementare. Fondurile atrase, europene sau guvernamentale se ridică la aproape 20 de milioane de euro. Potrivit spuselor social-democratului Nicolae Sărdărescu în anul 2019 se va atinge apogeul investiţiilor, al şantierelor propriu-zise, după doi ani de documentaţii şi o muncă titanică din partea echipei din primărie: „Am dat ordinul de începere al lucrărilor la creşă, speram că în maximum un an de zile să o avem funcţională, au început lucrările şi la parcul Constantin Brâncoveanu, am finalizat lucrările pe stada Mircea cel Bătrân şi în scurt timp începem lucrările la centrul oraşului Horezu şi parcul de peste drum de sediul primăriei. În această perioadă am început asfaltarea la încă două străzi I.Gh. Duca şi Urşani, cu fonduri proprii. Acestea sunt primele proiecte din acest an, care deja au şi început”, ne-a declarat primarul Sărdărescu.

Ambulatoriu, curent electric la Vf. Roman şi bază sportivă modernă, cu bani europeni

Totodată, în următoarea perioadă, administraţia locală va intra în linie dreaptă şi cu alte proiecte. Este vorba despre proiecte la care s-au finalizat licitaţiile şi în scurt timp vor începe lucrările: „Aici facem referire la Centrul Cultural de la Olari şi Sala de sport din Treapt, două proiecte cu finanţare prin CNI. Suntem în procedura de licitaţie cu grădiniţa, am terminat proiectarea şi în curând vor începe şi lucrările. La fel vom scoate la licitaţie şi lucrările la Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu, tot pe PNDL-2. Pe fonduri europene am semnat contractul de finanţare pentru Centrul socio-cultural de la Sălişte, din Romanii de Sus. Am mai semnat contractul de finanţare şi pentru Centrul ISU prin GAL Horezu pe care îl construim unde este târgul actual, şi acest proiect este în procedură de licitaţie. Aşteptam să fim chemaţi să semnăm contractul pentru ambulatoriu, un proiect în valoare de 2.5 milioane de euro. Sperăm că până în luna decembrie să îl avem şi realizat. Suntem în faza finală de precontractare şi cu strada Independenţei, trotuare, plus parcul I.Gh. Duca, am şi demolat clădirile din jurul bisericii vechi. Tot la proiecte europene aprobate putem adăuga şi introducerea curentului electric până la Vf. Roman, în valoare de 5 milioane de euro. Pe fonduri proprii, vom avea în scurt timp podul peste râul Urşani, de intrare la piaţa centrală plus o nouă piaţă agroalimentară modernă, plus o parcare de 1.500 de metri pătraţi. Avem aprobată finanţarea şi pentru baza sportivă. După aprobarea bugetului vor începe şi lucrările la blocul ANL care se va construi în curtea spitalului, cu destinaţie pentru structurile medicale şi de învăţământ. Avem proiecte europene în derulare în valoare de 12 milioane de euro, fonduri guvernamentale în valoare de 259 miliarde lei vechi (6 milioane de euro), plus lucrările pe care le avem din bugetul local”, a concluzionat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.   mai »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...