Fondurile europene, principalul motor de dezvoltare a comunei Perişani

 Breaking News

Fondurile europene, principalul motor de dezvoltare a comunei Perişani

Fondurile europene, principalul motor de dezvoltare a comunei Perişani
aprilie 04
17:13 2019

Cu peste 10 milioane de euro obţinute de la Uniunea Europeană, localitatea Perişani conduce în topul celor zece investiţii de succes date ca exemplu. Primarul Ion Sandu este de părere că un adevărat colac de salvare, mai ales pentru proiectele de anvergură, îl constituie fondurile europene. Și pentru acest an baza investițiilor din localitate o reprezintă finanțările din proiecte europene. Primăria are în derulare trei proiecte. Primul proiect prevede asfaltarea tuturor uliţelor din localitate: „16 uliţe sunt prinse în acest proiect. În momentul de faţă firma construieşte un pod din satul Surdoi, toarnă rigolele în satul Băiaşu şi se lucrează la gabioane în satul Pripoare. Cu bani europeni, în localitate am atras fonduri pentru zece proiecte. În total nu sunt sume exagerat de mari, dar valoarea totală a banilor europeni a fost aproximativ 10 milioane de euro. La toate aceste proiecte se adaugă investiţiile finalizate cu bani guvernamentali. În spatele acestor proiecte a stat o muncă titanică, şi partea cea mai grea a fost că am avut pretenţia să ştiu eu toate detaliile fiecărui proiect”, a precizat primarul.

Varianta de ocolire a Văii Oltului spre Rm. Vâlcea se asfaltează

Tot cu bani europeni, în prezent se asfaltează drumul Groși, cel care unește localitățile Perișani de Berislăvești. Traseul este unul strategic, fiind singura soluţie de ocolire a eventualelor ambuteiaje şi blocaje produse frecvent pe Valea Oltului şi scurtează calea spre Râmnicu Vâlcea cu 22 de kilometri. Drumul străbate o zonă superbă a pădurii Groși, pe latura subcarpatică a Muntelui Cozia: „Asfaltarea acestui drum este cea mai importantă, fiindcă drumul leagă Perişaniul de localitatea Berislăveşti pe o lungime de cinci kilometri și este un drum strategic. Proiectul începe prin programul de finanţare AFIR, Măsura 4.3. şi are valoarea de 1,5 milioane de euro: termenul de finalizare este în vara acestui an, când va fi recepţionat şi pus în funcţiune. În proiect este prins acest drum pe o lungime de 5 kilometri, iar celălalt pe o lungime de doi kilometri. Va fi cel mai bine construit drum din Perişani, cel puţin în nordul judeţului, pentru că s-au prevăzut o multitudine de ziduri de sprijin din beton pentru a consolida întreaga zonă, unde avem multe alunecări de teren. Inclusiv rigolele au fost prevăzute cu drenuri pe sub ele, încât apa să nu poată pătrunde sub platforma drumului, iar asfaltul să fie de cea mai bună calitate. Faptul că drumul taie pădurea prin cea mai frumoasă zonă subcarpatică a Muntelui Cozia va avea cel mai mare impact pentru atragerea turiștilor.

Cu fonduri europene prin GAL „Castra Traiana” este în faza de licitaţie proiectul de amenajare a unei baze sportive recreaţionale, în cadrul căreia se va construi un teren sintetic, un centru administrativ, iar lângă teren va fi încorporată sala de fitness”, a precizat primarul din Perişani.

 Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...