Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză primarului din Berbeşti, iar hotărârea este definitivă

 Breaking News

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză primarului din Berbeşti, iar hotărârea este definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză primarului din Berbeşti, iar hotărârea este definitivă
aprilie 04
17:45 2019

Primarul din Berbeşti, Vintilă Chelcea a câştiga procesul cu Ministerul Dezvoltării, în urma căruia are de recuperat cei 50 de miliarde de lei. Valoarea reprezintă banii pentru care administraţia locală din Berbeşti a fost constrânsă de Ministerul Dezvoltării să-i ia cu împrumutat de la bancă pentru finalizarea Campusului preuniversitar de la Liceul „Preda Buzescu”: „Obiectivul a fost implementat cu mari eforturi, dar am câştigat şi procesul la Tribunalul Suprem. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mi-a dat câştig de cauză, iar hotărârea este definitivă. Mi se tot puneau piedici, spunându-mi că lucrările sunt neeligibile şi, dacă nu îmi convine, mi se sugera să renunţ şi să dau banii înapoi. Nu am fost de acord, fiindcă am alocat bani din bugetul propriu, am mai luat şi 50 de miliarde de lei vechi împrumut şi am făcut ca ei, am terminat campusul, şi apoi i-am dat în judecată. A fost vorba despre un contract în care au fost declarate eligibile lucrările, iar, la scurt timp, mi s-a spus că nu mai sunt eligibile. Am fost prostiţi în faţă, dar, cu toate acestea, nu puteam să mă cert cu ei. Apoi, am întâmpinat multe greutăți până să mi se aprobe împrumutul, pentru că nu voiau nici consilierii. De fapt, se dorea să întrerup lucrarea şi să dau banii înapoi. Până la urmă m-am împrumutat, am folosit tot bugetul local, am finalizat lucrarea, apoi i-am dat în judecată şi am câştigat procesul în urma căruia avem de recuperat 50 de miliarde de lei. Proiectul a fost făcut cu bani europeni AFIR”, a afirmat primarul din Berbeşti, Vintilă Chelcea.

Campus şcolar ultramodern, la Liceul Preda Buzescu

Berbeştiul se poate lăuda cu Campusul preuniversitar de la Liceul „Preda Buzescu” ultramodern, un proiect finalizat, în valoare de 6,5 milioane de euro. Este vorba despre un complex şcolar cu săli de clasă, laboratoare, ateliere, club, cantină, sală de conferinţe, dar şi locuinţe de serviciu pentru profesori: „Este un campus şcolar modern, pe care puţini şi l-ar imagina în mediul rural. Pentru noi a fost, însă, o necesitate şi o completare adusă liceului“, spune primarul. Liceul din oraş concurează cu cele mai bune unităţi din judeţ, deoarece aici învaţă peste 1200 de elevi. Pentru promovarea liceului, dar şi pentru ocuparea campusului la capacitate, primarul spune că va face tot posibilul să atragă tot mai mulţi copiii din zona de sud a judeţului: „Dacă drumul care leagă localitatea Roşiile, şi anume satul Zgubea cu oraşul Berbeşti ar fi asfaltat, ar fi de mare folosinţă. Proiect avem în acest sens, dar fără finanţare. Este un drum pe o lungime de şase kilometri pe care, până la urmă, îl vom face cu bani din bugetul local, prin balastare sau din ce vom găsi, pentru că, dacă unim partea de sud, vor veni toţii copiii din Roşiile, Lăpuşata, Lădeşti sau Copăceni la liceul din Berbeşti. Liceul este cotat ca fiind foarte bun, aici se învaţă carte, iar gradul de promovabilitate la bacalaureat a fost în fiecare an peste 70%. Noi concurăm cu liceele bune din Vâlcea. Valoarea liceului o dă acum acest campus şcolar care, pentru mine, personal, este satisfacţia vieţii mele, fiindcă aici am învăţat şi eu carte, şi las ceva în urma mea. Campusul are o capacitate de 80 de locuri de cazare şi cantină, unde copiii pot servi masa. Mi-aş fi dorit ca statul să se îndrepte, conform normelor de aplicare a programului-pilot, cu servirea unei mese calde şi spre copiii din Berbeşti”, a mai adăugat primarul.

Fonduri pentru dotarea campusului

Ministerul Dezvoltării a fost de acord cu finanţarea proiectului, în vederea dotării campusului: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu, am reuşit construirea campusului şcolar în valoare de 6 milioane de euro, dar fără dotare, şi acum am obţinut dotarea lui, cu bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării, în valoare de 800.000 de lei. Vor fi achiziționate astfel echipamente, mobilier specific didactic, de laborator, mobilier pentru dormitoare, inclusiv internat, dotarea cantinei, pentru absolut tot ce înseamnă dotare de ultimă generaţie. În prezent campusul este dotat cu vechiul mobilier, recuperat din şcoala veche. Acum, după ce acest campus va fi dotat, se va mai schimba treaba, copiii, dascălii şi părinţii vor fi mult mai mulţumiţi de oferta noastră şcolară ”, mai spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...