Proiect legislativ al parlamentarilor PSD din Vâlcea care impulsionează introducerea reţelelor de gaz în localităţi

 Breaking News

Proiect legislativ al parlamentarilor PSD din Vâlcea care impulsionează introducerea reţelelor de gaz în localităţi

Proiect legislativ al parlamentarilor PSD din Vâlcea care impulsionează introducerea reţelelor de gaz în localităţi
aprilie 09
18:23 2019

Introducerea rețelelor de gaze în localitățile din România, ca soluție alternativă la încălzirea cu lemn de foc ar putea fi impulsionată de o nouă lege. În acest sens, un grup de parlamentari (printre care şi Vasile Cocoș, Eugen Neaţă şi Ovidiu Popa) a elaborat proiectul unei legi prin care și lucrările de realizare și extindere a sistemelor de distribuție gaze naturale şi a energiei electrice să poată fi finanțate cu fonduri de la Guvern.

„Administrațiile publice locale vor putea accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale”, a fost anunţul deputatului Eugen Neaţă.

Mai exact, astăzi, 9 aprilie, în ședința de lucru a Comisiei pentru industrii și servicii, a fost dezbătut proiectul de lege pentru completarea alin. (1) al art. 7 din Ordonanța de urgentă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală. PLx 745/2018, ai cărui coiniţiatori sunt Eugen Neaţă, Vasile Cocoș și Ștefan Ovidiu Popa şi care are ca scop creșterea calității vieții prin investiții în infrastructura care asigură accesul populației la utilități și servicii de publice de bază: racordarea la gazele naturale și energie.

Eugen Neaţă: „Rezolvăm o problemă ridicată de primari şi de cetăţenii care întâmpină greutăţi pentru racordarea la reţeaua de gaze şi energie electrică”

Modificările aduse de Legea nr. 167/2018 şi 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale oferă o soluție problemelor ivite în calea investițiilor de realizat în sistemele de alimentare cu energie electrică și în cele de distribuție a gazelor naturale, acolo unde operatorii de distribuție nu consideră investițiile ca fiind justificate din punct se vedere economic. Astfel, autoritățile administrației publice locale pot avea inițiativa demarării unor astfel de proiecte și pot cofinanța proiectele din fonduri proprii sau din fonduri de la bugetul de stat: „Completarea pe care inițiativa noastră o propune constituie o armonizare a prevederilor Programului de dezvoltare locală (PNDL) cu cele ale Legii nr. 123/2012, astfel încât administrațiile publice locale să poată accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea construirii/modernizării/reabilitării/extinderii sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale. Rezolvăm astfel o altă problemă ridicată atât de primari, cât și de persoane fizice și juridice, care din cauza procedurilor greoaie au întâmpinat, ani la rând, greutăţi în ce privește racordarea la rețeaua de gaze și energie electrică. Prin acest proiect legislativ Partidul Social Democrat, arată încă o dată, că Omul și rezolvarea nevoilor acestuia sunt în centrul tuturor priorităților!”, a mai spus deputatul Eugen Neaţă.

Vasile Cocoș: „Racordarea la reţeaua de gaze şi curent electric creşte atractivitatea din partea investitorilor”

Deputatul Vasile Cocoș este de părere că facilitarea introducerii reţelelor de gaze şi curent electric, cu ajutorul fondurilor de la Guvern ar creşte gradul de atractivitate venit din partea investitorilor care doresc să-şi deschidă o unitate de producţie sau orice altă afacere, în mediul rural: „În România, doar una din trei locuințe este racordată la rețeaua de gaze naturale. Introducerea rețelelor de gaze în cât mai multe localități din România şi în special în localităţile din judeţul Vâlcea nu este necesară doar pentru a facilita accesul populației la metode mai practice de încălzire a locuinței, ci și pentru a crește atractivitatea cât mai multor administrații publice locale în atragerea de investitori, fiind cunoscut faptul că aceștia caută zone care, pe lângă forța de muncă, pot oferi și utilităţi precum canalizare sau gaze naturale”, ne-a declarat şi deputatul Vasile Cocoș, coiniţiator al acestui proiect de lege.

Ramona BĂLTEANU


Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...