Start lucrărilor de execuție pe DJ 646 C, către Mănăstirea Surpatele

 Breaking News
  • No posts were found

Start lucrărilor de execuție pe DJ 646 C, către Mănăstirea Surpatele

Start lucrărilor de execuție pe DJ 646 C, către Mănăstirea Surpatele
aprilie 10
20:06 2019

Astăzi, 10 aprilie a.c., președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții “Reabilitare și modernizare DJ 646 C Băluțoaia (DJ 646 B) – Mănăstirea Surpatele, km 0+000 – 3+000”. 
Drumul Județean 646 C are o lungime totală de 2,686 km, porneşte din DJ 646 B – sat Băluţoaia și se continuă pe teritoriul comunei Frânceşti, cu punct final Mănăstirea Surpatele, fiind și singura cale de acces către lăcașul de cult.
Valoarea totală a contractului de lucrări, încheiat cu RAJDP Vâlcea, este în sumă de 4.437.127,46 lei (peste 44 miliarde lei vechi), iar durata de execuţie este de doi ani, cu o perioadă de garanţie a lucrărilor de zece ani.

Obiectivul de investiții, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Vâlcea, a fost finanţat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) și constă în realizarea următoarelor categorii de lucrări: refacere şi reabilitare a sistemului rutier pe întreaga lungime de 2,686 km, realizarea de rigole pe traseul drumului pe o lungime de 5.030 m, amenajare drumuri laterale – 9 buc; consolidarea a 14 podeţe tubulare, refacere podeţe accese la proprietăți: 110 buc, consolidare ziduri de sprijin pe o lungime de 180 m și amenajare parcări 970 m2.

“Cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor, am dat startul modernizării drumului către Mănăstirea Surpatele, un drum pe care eu îl consider deosebit de important. 
Prin realizarea lucrărilor prevăzute în contract, se vor schimba radical condiţiile de circulaţie, atât pentru locuitorii comunei Frânceşti, cât şi pentru turiștii care vin la Mănăstirea Surpatele sau vizitează această zonă, cu un potențial turistic ridicat şi datorită peisajelor deosebite pe care natura le oferă. 
Așa cum am mai spus mă țin de cuvânt, ne ținem de cuvânt, iar cetățenii din comuna Frâncești nu sunt singurii beneficiari ai faptelor noastre bune, fiindcă ne gândim și la ceilalți locuitori ai județului Vâlcea, cărora vrem să le îmbunătățim condițiile de viață, scop în care ne-am propus să realizăm investiții pentru finanțarea cărora am atras aproape 200 milioane euro.” – Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...