Comuna Bujoreni, pregătită pentru noi investiţii

 Breaking News

Comuna Bujoreni, pregătită pentru noi investiţii

Comuna Bujoreni, pregătită pentru noi investiţii
aprilie 14
11:23 2019

Anul 2019 se anunţă a fi unul încărcat pentru comuna Bujoreni, datorită proiectelor de dezvoltare care vor fi demarate în primăvara acestui an, lucrări care vor transforma comuna într-un şantier.

Administraţia locală din Bujoreni a reuşit să obţină finanţare pentru cinci proiecte, prin PNDL-2. Trei dintre acestea prevăd modernizarea, dotarea şi extinderea a trei unităţi de învăţământ de pe raza localităţii, modernizarea şi extinderea dispensarului uman din localitate şi proiectul privind racordarea la sistemul de canalizare. Școala cu clasele I-VIII din satul Gura Văii este în acest moment un şantier, aşa că elevii au fost găzduiţi într-o altă locaţie. Vor rămâne acolo până când şcoala lor va arăta aşa cum trebuie. Unitatea de învăţământ va fi reabilitată în totalitate şi în curând elevii se vor întoarce într-o clădire modernă. Tot un şantier este şi dispensarul din localitate: „Unitatea de învăţământ din Gura Văii este, în acest moment un şantier. Pentru şcoala din satul Olteni, săptămâna viitoare vom desemna câştigătorul licitaţiei şi vom da ordin de începere în luna iunie, o dată cu finalizarea anului şcolar. La fel şi şcoala din satul Bogdăneşti este în procedura de licitaţie. Dispensarul este în lucru, am reuşit chiar săptămâna acesta să începem lucrările la partea de interior. Am relocat medicii şi a trebuit să pregătim spaţiile în care îşi vor desfăşura activitatea pentru cel mult şapte luni. Proiectul, deşi are o perioadă mai lungă de execuţie, poate fi realizat mai repede. Constructorul s-a angajat că în maxim şase luni va fi gata dispensarul. Abia aşteptăm să avem în localitate un dispensar modern, dotat şi utilat cu tot ce este nevoie pentru servicii medicale”, a precizat primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Primarul comunei Bujoreni, realizări şi obiective

Pe lângă aceste investiţii, alte proiecte cu bani europeni atraşi vor prinde contur în următoarea perioadă. „Avem nouă proiecte finanţate, aflate în prezent în diverse stadii. Pentru cinci investiţii avem deja fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării, iar alte trei sunt în fază de aşteptare, în vederea alocării fondurilor necesare. Proiectele depuse aflate în faza de finanţare vizează în primul rând asfaltarea drumurilor comunale şi mai avem un proiect pentru modernizarea iluminatului public, o investiţie despre care pot spune că este deja în procent de 50% realizată din fonduri alocate din bugetul local. Mai avem un proiect prin intermediului Grupului de Acţiune „Castra Traiana”, prin care am achiziţionat două utilaje, un buldoexcavator şi o autospecializată pentru deszăpeziri şi unul prin AFIR, cufonduri europene, pentru modernizarea şi extinderea grădiniţei din satul Lunca, pe Axa 10. Un alt proiect pentru care am reuşit să atrag fonduri europene vizează eficientizarea energetică a primăriei. După un an şi jumătate de mandat, trag linie şi pot spune că, personal, sunt mulţumit, acestea sunt proiecte pentru care am reuşit să găsesc sursă de finanţate. Luând lucrurile la nivelul localităţii, şi mă refer strict la infrastructura rutieră, situaţia nu este deloc îmbucurătoare. Cetăţenii nu mai au răbdare, vor cât mai repede asfalt pe drumurile comunale”, este de părere primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...