Nicolae Sima: „Suntem o administraţie cu rezultate” – Impact real

Nicolae Sima: „Suntem o administraţie cu rezultate”

 Breaking News

Nicolae Sima: „Suntem o administraţie cu rezultate”

Nicolae Sima: „Suntem o administraţie cu rezultate”
aprilie 14
11:33 2019

Aflat la primul mandat, primarul social-democrat Nicolae Sima şi-a prioritizat investiţiile pentru cei patru ani, astfel încât, la finele mandatului, şi localitatea Sălătrucel să aibă o infrastructură bine pusă la punct. Unde se află localitatea în clipa de faţă, ce trebuie făcut pe mai departe, care sunt perspectivele pe termen scurt ale administraţiei şi unde trebuie stăruit pentru a produce confort, civilizaţie şi bunăstare pentru localnici, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Cum a debutat primăvara anul acesta, din punct de vedere investiţional, la Sălătrucel?

Nicolae Sima: O dată cu primăvara au început şi lucrările la podul din punctul Anuţa. Se va turna grila de sus la prima pilă, podul fiind în procent de 50% construit. Grinzile sunt montate, avem primul culeu construit și s-a deviat apa, pentru a se construi fundaţia. Proiectul se realizează cu bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării, iar valoarea investiţiei este de 18 miliarde de lei vechi. Documentaţia tehnică este pentru aproximativ 26 de miliarde de lei vechi, dar s-a adjudecat la 18 miliarde. Iar prin GAL „ Castra Traiană” suntem în procedura de achiziţie pentru cumpărarea unui buldoexcavator. Am avut ofertă, dar, pentru că au crescut preţurile cu aproximativ 10 mii de euro, a trebuit să luăm din nou aprobare în Consiliul Local pentru această diferenţă, apoi de la AFIR, după care să demarăm din nou procedura de achiziţie. Cu fonduri europene avem lotul I podul şi lotul II asfaltările pe o lungime de 2,7 kilometri, și aici au intrat inclusiv amenajarea rigolelor şi a podeţelor, am recepţionat lucrarea. Acum lucrăm la documentaţia proiectului de extindere a reţelei de canalizare în satul Sălătrucel şi pentru o parte în satul Şerbăneşti, atât cât se poate. Proiectul intenţionăm să-l depunem la Ministerul Dezvoltării. Valoarea proiectului ajunge la aproximativ 60 de miliarde. 

Impact Real: Bugetul de anul acesta permite şi investiţii, ținând cont de preluarea cheltuielilor de asistență socială? Cum vor fi suportate aceste noi obligaţii?

Nicolae Sima: Vom aloca bani pentru întocmirea unor studii de fezabilitate, apoi o altă parte de bani din buget vor merge către salarii care s-au mărit, vom aloca fonduri către cei 23 de asistenţi personali pe care îi avem până în prezent şi indemnizaţia celor 21 de persoane cu dezabilități, ceea ce înseamnă două treimi din buget. O altă treime este pentru personalul primăriei, la care se adăuga sporul de vechime, indemnizaţia de hrană și voucherele de vacanţă . Acum trebuie să plătim în procent de 100% cheltuielile de asistență socială, iar din ce mai rămâne vreau să facem o punte pietonală în punctul „La Udubăeşti”, în satul Sălătrucel. Un alt proiect pe care îl vom face anul acesta cu bani din bugetul local este reabilitarea conductei de apă pentru tronsonul care traversează drumul judeţean pe o lungime de 800 de metri. Vom realiza acest proiect înaintea proiectului de modernizare a drumului judeţean. Doar această porţiune necesită reabilitare, în rest există apă şi canalizare. Modernizarea drumului judeţean va începe în primăvara acestui an. Odată modernizat, acest drum judeţean va da plusvaloare întregii zone. În cadrul proiectului vor intra şi lucrările de amenajare a rigolelor, a unei piste de biciclete, a tuturor podeţelor, dar şi a trotuarelor pietonale pe ambele laturi. Drumul traversează localitate pe o lungime de 3,1 kilometri, lungimea totală a drumului fiind de aproximativ 13 kilometri.

Impact real: Cât de extinsă este rețeaua de apă şi canalizare din comună și cât de folosită de locuitori este ea?

Nicolae Sima: În localitate avem ambele reţele: apă şi canalizare în satul Sălătrucel, acolo unde avem şi populaţia cea mai mare. Am fost cu specialişti în proiectare pe teren pentru a studia posibilitatea introducerii reţelei de canalizare în satele Păteşti, Seaca şi pentru o parte din satul Şerbăneşti, dar distanţa între gospodării este mare. De exemplu, de la Punctul Sanitar şi până la prima casa sunt 800 de metri, mai mult, sunt porţiuni unde terenul este mişcător. În situaţia aceasta, specialiştii au spus că, atâta timp cât distanţa între gospodării este mare în aceste zone nu este rentabilă introducerea reţelei de canalizare. Cu toate astea, într-un târziu, prevăd ca va fi reţea de apă şi canalizare în toate cătunele.

Impact real: S-au făcut primii paşi pentru introducerea reţelei de gaze naturale ?

Nicolae Sima: Am făcut demersuri pentru reţeaua de gaze şi aşteptăm răspuns de la Compania Transgaz. Conducta de gaze este la intersecţia cu localitatea Dăeşti, la o distanţă de doar 500 de metri de localitatea Sălătrucel. Astfel, am achiziţionat servicii de la o firmă de proiectare care a întocmit un studiu de oportunitate pe care l-a transmis către Distrigaz. Prin acest studiu de oportunitate solicităm înfiinţarea reţelei de gaze naturale pentru 686 de gospodării. Valoarea proiectului este de 52 de miliarde de lei vechi.

Impact real: Cum aţi reuşit să gestionaţi de fiecare dată bugetul primăriei, astfel încât să alocaţi bani pentru investiţii?

Nicolae Sima: Calculăm bugetul în aşa fel încât, pe lângă funcţionarea aparatului să facem şi mici investiţii. Întocmim proiecte mari şi încercăm să identificăm fondurile necesare. La primărie facem tot ce se poate şi rezolvăm problema fiecărei persoane pe loc. Chiar dacă eu sunt plecat pe teren, vin la primărie şi servesc persoana respectivă cât se poate de repede. Consider că este nevoie de o supleţe a procedurilor în privinţa avizelor necesare proiectelor. Avem nevoie de operativitate. Când am preluat funcţia de primar, echipa acestei primării era mai înceată. Acum s-a intrat în normalitate şi toată lumea este mulţumită. Sunt un om exigent, iar angajaţii s-au pliat, au priceput ce vreau, așa că nu mai sunt comentarii din partea nimănui.

Impact real: Ce au însemnat cei doi ani și jumătate care au trecut din acest mandat în dezvoltarea comunei Sălătrucel?

Nicolae Sima: Avem doi ani și jumătate de când, alături de o echipă minunată, am preluat conducerea administrației locale. A fost o perioadă deosebită pentru noi, cu realizări, cu proiecte importante pentru comună și pentru locuitorii acestor zone. Împreună cu viceprimarul liberal, Vasile Dorel Ancuţa pot spune că la primărie nu contează culoarea politică, fiindcă a fost o perioadă în care s-a muncit enorm, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor noastre, și cu siguranță sunt îmbucurătoare pentru toată comunitatea. Ne-am dorit să ne ocupăm de dezvoltarea tuturor domeniilor în care intervine administrația publică locală și să începem să umplem toate golurile. Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru obținut în această perioadă este faptul că am reușit să aducem bani pentru a rezolva problemele legate de infrastructură. Pentru un primar, doar faptele contează. Este o recunoaştere a faptului că la Sălătrucel avem o administraţie cu rezultate.

Impact real: Consiliul Local este de partea propunerilor iniţiate de dumneavoastră?

Nicolae Sima: Nu am majoritatea, doar trei consilieri social – democraţi avem în Consiliul Local, dar hotărârile trec fără probleme. În şedinţele de Consiliu Local nu există culoare politică. Suntem cu toţii pentru promovarea investiţiilor în localitate, în folosul cetăţeanului. Sunt primarul acestei localităţii şi nu fac nimic personal, nu dau nici o hotărâre de Consiliu Local pentru a-mi atrage vreun folos, totul are transparenţă. Viceprimarul Vasile Ancuţa este liberal, dar colaborăm foarte bine, împreună suntem o echipă.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.   mai »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...