Şcoală de calitate şi condiţii primitoare, la Guşoeni

 Breaking News

Şcoală de calitate şi condiţii primitoare, la Guşoeni

Şcoală de calitate şi condiţii primitoare, la Guşoeni
aprilie 17
17:05 2019

Primarul din Guşoeni are în plan proiecte care să le poată oferii copiilor din
localitateo şcoală modernă, cu un spaţiu primitor şi deschis, unde să îşi petreacă timpul făcându-şi lecţiile şi desfăşurânduşi activităţile şcolare într-o atmosferă plăcută, alături dascăli: „Anul acesta avem în implementare proiectele care vor aduce economii în buget, economii pe care le vom direcţiona către învăţământ. Pe lângă acest plan, din bugetul de anul acesta am prevăzut anumite sume care să poată acoperi necesarul de cheltuieli pentru activitatea şcolară. Pentru că şcoala noastră are un număr de elevi mic şi în scădere, din cauza faptului că foarte multe familii de tineri au ales să plece în străinătate sau în oraşe unde există activitate economică intensă, toate aceste eforturi ale noastre, se duc în direcţia diminuării exodului populaţiei. Încercăm să contracarăm scăderea numărului de copii şi sperăm ca, prin acţiunile pe care le facem, să oprim acest lucru. Mă refer în primul rând la faptul că trebuie să asigurăm necesarul de fonduri pentru funcţionarea actualei şcoli, pentru că avem o singură şcoală şi, în curând, o grădiniţa nouă. În plus, vrem să venim cu anumite avantaje acordate atât elevilor, cât şi cadrelor didactice, poate şi părinţilor, prin care să îi determinăm să îşi aducă aici copiii la şcoală şi, de ce nu, să îi şi stimulăm în procesul acesta educaţional, să înveţe mai bine, încât să ne putem mândri cu ei”, afirmă primarul Nicolae Concioiu.

În localitate se va derula un program de tip after-school

Daca 2018 a fost un an în care au fost finalizate contractele de lucrări pentru investiţiile care vor urma, anul 2019 se anunţă un an al şantierelor şi al investiţiilor de miliarde de lei, aşa cum afirmă chiar primarul Nicolae Concioiu: „Pentru Guşoeni, anul 2019 va fi un an al şantierelor. Va aduce mari transformări în ceea ce priveşte configuraţia drumului comunal 8, Spârleni – Dealul Mare – Bălşoara, reabilitarea şcolii gimnaziale, construirea din temelii a unei grădiniţe cu program prelungit, reabilitarea, extinderea şi dotarea dispensarului medical, finalizarea construirii căminului cultural şi pentru proiectul de montare a panourilor fotovoltaice, începerea proiectului pentru apă şi canalizare şi, poate, de ce nu, în privinţa demarării proiectului de înfiinţare a reţelei de gaze naturale în localitate: „Anul acesta, întâlnirile nu vor mai avea loc în birou. 2019 va fi un an al şantierelor. Construirea unei grădiniţe cu program prelungit şi modernizarea şcolii sunt proiecte extrem de importante. Dacă vorbim despre educaţie şi şcoală, am demarat un proiect european, un aferscholl la care s-a muncit, şi pentru care am reuşit să câştigăm finanţare. Vom continua acest proiect având un nou partener, şi anume şcoala din localitatea Tetoiu. Proiectul a stagnat din cauza faptului că şcoala parteneră în demararea proiectului s-a retras, ceea ce a dus la întoarcerea sumelor de bani în bugetul fondurilor europene. Am solicitat acordul Ministerului Educaţiei să putem înlocui şcoala parteneră cu o altă şcoală care se încadrează pe grila de evaluare pentru astfel de proiecte. Astfel, Şcoala Tetoiu se încadrează, inclusiv ca punctaj. La Tetoiu există un director determinat şi un primar care este deschis, ambii îmbrăţişează astfel de acţiuni. Încercăm să convingem comisiile din Ministerul Economiei să ne dea avizul de înlocuire a şcolii partenere şi să mergem mai departe cu proiectul. Dintr-o analiză a noastră, cred că acest lucru determină o întârziere a proiectul cu un an, fiindcă proiectele educaţionale încep o dată cu începerea unui an şcolar. Sunt greutăţi care nu ţin de voinţa noastră, noi am făcut tot ce am putut încât să realizăm acest proiect”, spune Nicolae Concioiu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...