La Tomşani începe o nouă campanie de asfaltare

 Breaking News

La Tomşani începe o nouă campanie de asfaltare

La Tomşani începe o nouă campanie de asfaltare
aprilie 22
08:53 2019

În opinia primarului de la Tomşani, faptul că locuitorii comunei beneficiază astăzi de toate utilităţile necesare unui trai civilizat este ceva firesc. Dumitru Pearcu declară cu mândrie că, după ce s-au finalizat lucrările pentru înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă, în localitate a continuat proiectul de introducere a reţelei de canalizare şi numai după aceea s-au asfaltat drumurile. Astfel, ultimii kilometri de drumuri comunale au intrat într-un program de modernizare cu finanţare europeană. Este vorba despre un proiect pe Măsura 7.2, în valoare de aproximativ un milion de euro, finanţat din fonduri europene. Prin realizarea investiţiei vor fi modernizate zece drumuri de interes local, adică aproximativ 7 kilometri: Drumul Viilor, Uliţa Brutăriei, Măliniş, Lunca, Măcşoara Vale, Foleşti-Oteşani, Mestecăniş-Măldăreşti, Uliţa Balta Mare, Uliţa Şcoală, Foleştii de Jos: „Putem spune că locuitorii comunei noastre beneficiază de condiţii identice cu cele din oraş. Sunt pe ultima sută de metri cu proiectul de asfaltare realizat cu fonduri europene, unde au fost prinse inclusiv lucrări de betonare a şanţurilor şi de construire a podeţelor. În prezent sunt în faza de licitaţie şi cu un proiect de asfaltare a drumurilor locale. Lucrările vor începe din satul Bogdăneşti. În acest sat se va turna asfalt pe ultimele uliţe care au mai rămas neasfaltate, iar, acolo unde a fost pus asfaltul acum 20 de ani se va reface drumul cu un nou strat de asfalt. Referitor la infrastructura rutieră avem proiecte noi, de modernizare a tuturor drumurilor, în care vor intra inclusiv drumurile care au mai fost asfaltate acum 20 de ani. Vom începe o nouă campanie de asfaltare şi modernizare a drumurilor începând din satul Bogdăneşti, unde se va turna asfalt pe fiecare uliţă, continuând asfaltarea în toate satele comunei”, a precizat primarul din Tomşani.

Investiţiile din comuna Tomşani au ajuns să curgă pe bandă rulantă în urma demersurilor susţinute pentru atragerea de fonduri europene. Dumitru Pearcu a subliniat faptul că meritul pentru realizarea tuturor acestor proiecte este al echipei din primărie: „Pentru fiecare proiect pe care l-am demarat în localitate sunt implicaţi toţi angajaţii acestei primării. Sunt oameni care astăzi sunt specializaţi şi pregătiţi, şi pentru acest lucru sunt mândru”, a completat primarul.

Cele mai trainice poduri se construiesc la Tomşani

În prezent, Tomşaniul este un şantier, pentru că, în această perioadă, pe lângă lucrările de asfaltare s-a construit şi un pod, în punctul Dumbrăveşti, acum deja finalizat, s-a realizat şi podul din Valea Neagoţi, iar în toamna anului trecut au început lucrările la podul din punctul Chiceni, lucrare care va fi inaugurată de administraţia locală înainte de Paşti. În primăvara acestui an au demarat de asemenea lucrările de construcţie a podului din beton armat peste pârâul Bistriţa, în punctul Boereasca: „Sunt lucrări trainice, rezistente şi durabile, nimic nu le poate clinti. Podul din beton peste pârâul Bistriţa, în punctul Boereasca are o lungime de 76 de metri, lucrările fiind în faza de montare a grinzilor. În luna mai vor începe lucrările la un alt pod, în punctul Apa Sărată, având o lungime de 130 de metri. Continui în această perioadă cu construirea altor două poduri şi închid capitolul de construire a podurilor şi punţilor pietonale în comuna Tomşani. Fondurile necesare pentru construirea acestor investiţii au fost atrase prin programe guvernamentale şi din bugetul local, prin drămuirea şi gestionarea corectă a banilor”, ne-a mai declarat primarul din Tomşani, Dumitru Pearcu.

Foto teren – poduri Tomşani – Dumitru Pearcu

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...