Buget de austeritate pentru comuna Lungeşti. 90% din fondurile primite se vor duce pe salarii

 Breaking News

Buget de austeritate pentru comuna Lungeşti. 90% din fondurile primite se vor duce pe salarii

Buget de austeritate pentru comuna Lungeşti. 90% din fondurile primite se vor duce pe salarii
aprilie 23
14:27 2019

Comună Lungeşti se va baza anul acesta pe un buget care nu acoperă cheltuielile pentru partea de cofinanţare a proiectelor aflate în derulare. Potrivit spuselor primarului, plata cheltuielilor persoanelor cu handicap şi a asistenţilor sociali, în totalitate din bugetul local, aşa cum au stabilit guvernanţii, atârna greu pe umerii administraţiei locale: „Din cauza faptului că pe bugetul primăriei s-au pus absolut toate cheltuielile şi aici mă refer în special la plata persoanelor cu handicap şi a asistenţilor sociali, număr pe care noi nu avem cum să-l diminuăm. Toate aceste persoane sunt ca şi salariaţi ai primăriei. Şi atunci, problema este ca din banii care îţi vin pe buget, 90% se duc pe salarii şi atunci, cu ce te mai dezvolţi? Cu ce mai funcţionezi? Trebuie să plăteşti utilităţi, să ai bani pentru funcţionare. În acest caz, nu putem duce până la finele anului aceste cheltuieli. În primul rând, noi nu avem venituri la bugetul local, ca la echilibrarea bugetului să mai primim şi ceva sume defalcate din TVA şi să ne putem descurca. Ca să ne înţelegem, salariile angajaţilor primăriei reprezintă cam 15-20% din buget, dar cu salariile persoanelor cu handicap şi însoţitorii acestora ne ducem la 90% din buget. Concret, sumele necesare pentru plata acestor persoane ajung la 30 de miliarde lei vechi. Cum să poţi să te dezvolţi în această situaţie? În situaţia noastră, pentru că avem foarte multe proiecte în derulare, va fi extrem de dificil”, ne-a declarat primarul Tiberiu Costea.

Tiberiu Costea: „Ne vom baza pe proiectele pe care le avem deja în implementare”

În cei şapte ani de mandat, primarul Tiberiu Costea a accesat zeci de proiecte guvernamentale sau europene, cea mai mare parte dintre ele finalizându-se în ultimul an. După doar două mandate, liberalul a reuşit să creeze o infrastructură modernă în localitate: „Am reuşit să facem recepţia în ultimele luni la cele nouă proiecte prin PNDL şi la alte opt prin alte surse de finanţare, respectiv POR, AFIR, situaţii de urgenţă etc. Partea cea mai dificilă este cea de cofinanţare, care este între 2-10%, bani pe care trebuie să îi asigurăm noi, ca administraţie locală. Imaginaţi-vă ce înseamnă numai plata ISC la toate aceste proiecte. Ne vom baza pe proiectele pe care le avem deja în implementare, deja scoase la licitaţie şi la care vor începe lucrările în următoarea perioadă. În curând vom finaliza şi dispensarul uman, cele două cămine culturale sunt pe ultima sută de metri, s-a făcut recepţia finală şi la aceste două obiective. Şi alimentarea cu apă este gata, suntem în proceduri pentru a preda sistemul către Apavil. Am extins reţeaua astfel încât toate familiile din comună beneficiază de această utilitate”, a mai spus Tiberiu Costea. Vor urma şi alte investiţii. Este vorba de modernizarea grădiniţei cu program normal, dar şi construcţia unei grădiniţe cu program prelungit şi a unui centru de zi pentru persoane vârstnice prin fonduri europene, proiecte aflate în faza de întocmire a documentaţiei.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...