Utilaje pentru stingerea incendiilor, achiziţionate cu bani europeni, la Şuşani

 Breaking News

Utilaje pentru stingerea incendiilor, achiziţionate cu bani europeni, la Şuşani

Utilaje pentru stingerea incendiilor, achiziţionate cu bani europeni, la Şuşani
aprilie 23
13:16 2019
  • Administraţia locală îşi doreşte construirea unui Centru de permanență

Cu fonduri europene, comună Şuşani are în derulare două proiecte, prin GAL-ul „De la Vedea la Olteţ”, ambele vizând achiziţionarea de utilaje pentru stingerea incendiilor. Totodată, administraţia locală lucrează la documentaţia privind construirea unui Centru de permanentă, care să vină în sprijinul pacienţilor atât cu tratament medical, cât şi cu transportul cu ajutorul unei ambulanţe: „Noi avem două proiecte prin GAL. Vom avea bani să le şi plătim în avans, aşa cum este procedura, ca apoi să ne fie returnaţi banii de la Uniunea Europeană. Am depus şi noi la CNI o documentaţie pentru un Centru de permanentă, acolo unde avem dispensarul uman să fie o nouă construcţie unde să fie internaţi timp de 24 de ore pacienţii, dotat cu ambulanţa şi red că va fi un prim pas înainte de construirea spitalului. Suntem bucuroşi că am primit bani la sfârşitul anului de la Guvern, 670.000 lei, bani care ne-au dat o gură mare de oxigen, pentru că am scăpat de arierate”, ne-a declarat Gheorghe Staiu. Cu banii primiţi la sfârşitul anului, administraţia locală a reuşit să-şi achite studiile de fezabilitate pentru cele şase proiecte pe care le are în derulare, cu fonduri de la Guvern. Gheorghe Staiu mai spune că anul 2019 va fi anul investiţiilor la Şuşani: „În cazul în care se va deschide PNDL-3, acest lucru crează o certitudine că există fonduri pentru finanţarea în totalitate a proiectelor prin PNDL-2, pe care noi le avem în derulare. Nu văd de ce s-ar deschide o altă sesiune de depunere, atâta timp cât tu nu ai bani să le susţii pe celelalte. Va fi bine şi pentru localitatea noastră”, ne-a declarat Gheorghe Staiu. Conducerea primăriei are, în acest sens, aşteptări de finanţare pentru proiectele rămase, în special cele de asfaltare, pentru a închide infrastructura la nivel de localitate: „Este vorba de un proiect ce cuprinde asfaltarea a două drumuri comunale, singurele drumuri care ne-au mai rămas neasfaltate, respectiv DC 63 Uşurei-Sârbi, pe 3,4 km şi DC 54 Râmeşti-Lungesti pe 6,5 km, drum care ne asigura legătura cu comunele vecine, în partea de nord Mădulari şi în partea de est comună Lungeşti. În afara celor două drumuri, mai avem depus încă un proiect care cuprinde asfaltarea a 6,5 km de drumuri de interes local, restul de uliţe săteşti care ne-au mai rămas de asfaltat din proiectul trecut.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...