Daniel Paraschiv: „Lucrările de asfaltare sunt prioritarepentru comunitatea din Frânceşti”

 Breaking News
  • No posts were found

Daniel Paraschiv: „Lucrările de asfaltare sunt prioritarepentru comunitatea din Frânceşti”

Daniel Paraschiv: „Lucrările de asfaltare sunt prioritarepentru comunitatea din Frânceşti”
mai 20
13:21 2019

Primarul din Frânceşti a depus la Fondul Suveran de Investiţii un proiect de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri.

Lucrările au început cu bani alocaţi din bugetul local.S-a pus primul strat de asfalt pe o lungime de 4 kilometri, s-au finalizat rigolele şi podeţele în satul Viişoara pe cei 4 kilometri de drumuri, iar în satul Mănăileşti sunt în procent de 80% finalizate lucrările de construire a rigolelor şi podeţelor pe ceilalţi 2 kilometri: „Pregătim acum finalizarea lucrărilor dacă reuşim să obținem bani de la Fondul Suveran de Investiţii ar fi minunat. Teoretic ar trebui să ni se aloce banii, pentru că suntem printre primele localităţi care solicită finanţare, suntem în primii 100. După normele de aplicare ale ordonanţei, în termen de 10 zile ar trebui să primim un răspuns. Diferenţa pe care noi am cerut-o pentru finalizarea lucrărilor ar fi de 24 de miliarde de lei vechi. Proiectul este depus şi la Ministerul Dezvoltării, dar nu am obținut finanţare”, a declarat Daniel Paraschiv. Tot în această perioadă primarul din Frânceşti a întocmit şi procedura de achiziţie a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru încă 1,2 kilometri de modernizare a drumurilor comunale în satele Dezrobiți şi Moşteni: „Şi cu lucrarea aceasta am reuşit să asfaltăm cel puţin un drum în fiecare sat din localitate. Sperăm ca, până la finele anului, în funcţie de banii pe care-i vom primi la rectificare, să facem încă un proiect de asfaltare, fiindcă lucrările de asfaltare sunt prioritarepentru comunitate”, a precizat primarul.

PrimarulDaniel Paraschiv are un nou obiectiv: „Introducerea reţelei de gaze în localitate”

Tot în această perioadă, primarul din Frânceşti pregăteşte documentaţia în vederea înfiinţării sistemului de gaze naturale,un proiect care se va demara printr-un ADI format din localităţile Frânceşti, Tomşani,Horezu, Vaideeni, Slătioara, Măldăreşti şi Pietrari: „Timpul este destul de scurt, iar procedura este destul de complicată. Ca să obţii sursa de finanţare ai nevoie, în primul rând de autorizaţia de construire, dar mai întâitrebuie să întocmim studiul de fezabilitate, avizele necesarepentru eliberarea certificatului de urbanism, după care memoriul tehnic în vederea eliberării autorizaţiei de construire sau a proiectului tehnic. Şi atunci vor fi avantajate localităţile care au de făcut extinderi de sistem, unde documentaţia este mai simplă şi localităţile care au mai făcut asemenea proiecte. Consider că suma de bani alocată pentru 2019 este insuficientă pentru a putea Fondul Suveran de Investiţii aloca bani pentru toate proiectele depuse. În prima fază reţeaua se va înfiinţa pe zona centrală a localităţii. Proiectulpentru înfiinţarea reţelei de gaze va fi pe o lungime de 74 de kilometri, iar valoarea investiţiei va fi de 6 milioane de euro. Suma este mare, în situaţia asta vom demara proiectul în funcţie de banii pe care îi vom primi, iar în funcţie de asta o să stabilim şi lungimea traseului”, a mai declarat primarul din Frânceşti.

Claudia Şchiopu !C

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2019
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...