Ion Vlădulescu: „Chiar dacă am fost vitregiţi la repartizarea bugetului, nu ne vom opri cu investiţiile”

 Breaking News

Ion Vlădulescu: „Chiar dacă am fost vitregiţi la repartizarea bugetului, nu ne vom opri cu investiţiile”

mai 24
06:39 2019

Primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii pe care o administrează, precum şi planurile de viitor pentru dezvoltarea infrastructurii. Cum arata bugetul localităţii, ce şanse are localitatea Budeşti în vederea accesării fondurilor europene în acest exerciţiu financiar, dar şi care sunt priorităţile în materie de proiecte, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Care este stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii?

Ionel Vlădulescu: În scurt timp vom demara lucrările la grădiniţă din satul Budeşti şi la podul peste pârâul Sâmnic, din punctul Androneşti. Totodată, drumul Barza se afla în licitaţie publică, deja suntem în procedura de evaluare pentru desemnarea câştigătorului. În continuare, prioritară va fi infrastructura rutieră, vom asfalta drumuri de interes local pe raza comunei, în satul Barza, în satul Bercioiu, dar şi în satul Budeşti. Vom relua şi procedura de licitaţie pentru introducerea canalizării în satele Linia şi Racoviţa, un proiect finanţat cu fonduri guvernamentale. La acest proiect, constructorul care a fost desemnat în urma licitaţiei a renunţat la proiect, pe motiv că nu se mai poate încadra în suma adjudecată. Vom relua şi această licitaţie. Lucram la infrastructură, vor fi multe proiecte anul acesta, ne dorim să le terminăm cât mai repede ca să putem începe altele.

Impact real: Despre introducerea reţelei de gaze ce informaţii ne aduceţi?

Ionel Vlădulescu: Reţeaua de gaze rămâne prioritatea zero pentru comună Budeşti. Rămâne să vedem sursa de finanţare şi să demarăm procedurile de licitaţie. Cred că vom demara procedurile de licitaţie anul acesta. Luăm în calcul şi accesarea unui proiect pe Fondul Naţional de Investiţii, program prin care se pot depune două proiecte pentru fiecare UAT. De fapt, acest program este un împrumut, cu o dobândă mică, pe care să îl returnăm în 20 de ani. Reţeaua de gaze va fi în prima fază pe o lungime de 14 km, urmând ca apoi să mergem pe extinderi, în funcţie de solicitări. Este cuprinsă zona centrală, zona industrială şi zona Racoviţa, limita cu municipiul. Ideea este să începem acest proiect, să vedem prima ţeava instalată în pământ, apoi lucrurile sunt mai uşoare. Eu sunt convins că acest proiect se va face, chiar dacă nu va începe anul acesta, anul viitor cu siguranţă. Nu ar mai fi motive să nu înceapă aducţiunea cu gaze în localitate. Depinde şi de firmele interesate, pentru că noi am mai avut şi anul trecut o licitaţie pentru reţeaua de gaze la care nu s-a prezentat nimeni. De asemenea, tot cu fonduri guvernamentale avem şi drumul de la Barza, care va face legătura cu municipiul Râmnicu-Vâlcea. Valoarea proiectului este de 50 de miliarde lei vechi.

Impact real: Cum arata bugetul anul acesta şi dacă va permite şi mici investiţii în localitate?

Ionel Vlădulescu: Ne bazăm pe un buget asemănător cu cel de anul trecut, poate mai rău. Ni s-a dat asistenta socială care înseamnă o presiune pe buget în valoare de 30 de miliarde lei vechi, care înseamnă o sumă foarte mare, sume care, am înţeles că la localităţile care nu vor avea bani din venituri proprii, le va da, iar cele care au, nu vor mai primi. Este un lucru total greşit. Nu aducem investitori şi bani în localitate ca să nu îi mai recuperăm niciodată, pentru că avem. Nu aşa cred că trebuie pusă problema. Dar în situaţia Budeştiului sunt şi alte localităţi, oraşe şi municipii. Eu nu am nimic împotriva că sunt ajutate comunele mici, comunele fără bani, foarte bine, nu este nicio problemă, dar nu în detrimentul localităţilor care au făcut în aşa fel încât să aibă ceva buget. Speram să recuperăm aceste sume la următoarele rectificări sau prin alte finanţări cu fonduri externe pentru investiţii, în aşa fel încât să mergem în continuare cu dezvoltarea localităţii şi cu siguranţă se va întâmpla lucrul acesta. Acum, chiar dacă am fost vitregiţi la buget, nu ne vom opri din investiţii. Vom face în aşa fel încât, lucrurile să meargă pe investiţii în continuare şi aşa va fi pentru că avem o bună colaborare cu toate instituţiile si sunt convins că vom avea sprijin pentru dezvoltare în continuare.

Impact real: Când va prinde contur Proiectul privind construirea unui aerodrom la Budeşti?

Ionel Vlădulescu: Suntem la primii paşi în ceea ce priveşte acest proiect. Însă, proiectul este unul real, în acest moment suntem în faza de întocmire a documentaţiei şi a primirii avizelor necesare. Mai durează până când vor începe lucrările, dar eu zic că în acest moment exista interes pentru o astfel de investiţie şi mai mult ca sigur cred că se va şi finaliza. Dacă lucrurile merg aşa cum am început, cred că se va finaliza în curând. Proiectul este în colaborare cu Consiliul Judeţean şi prevede amenajarea a 7 hectare din suprafaţa izlazului, cu pistă pe iarba de 900 metri lungime pe care vor decola avioane uşoare. Va fi o pistă heliport pentru elicoptere şi elicoptere smurd. Încercam să dezvoltăm localitatea şi din acest punct de vedere, fiind aproape de municipiu cu siguranţă va fi folosit de oameni de afaceri şi persoane care deţin astfel de aparate de zbor. Noi o vom pune la dispoziţie, probabil ulterior vom pune şi ceva tarife şi vom încasa şi ceva bani. Acest proiect nu are de ce să fie în dezavantajul cetăţenilor, ci doar în sprijinul lor. Finanţarea în cea mai mare parte va fi de la Consiliul Judeţean, noi, administraţia locală ne vom ocupa de partea de documentaţii şi avize.

Impact real: Încă un an până la finalul mandatului. Trăgând linie, sunteţi mulţumit de realizări?

Ionel Vlădulescu: Sunt mulţumit, consider că mi-am făcut treaba aşa cum trebuie pentru a dezvolta localitatea. Am ştiut ce am de făcut, ştiu cum trebuie să dezvolt localitatea în continuare şi cred că oamenii apreciază şi văd tot ceea ce se face pentru dumnealor. Noi lucrăm în sprijinul comunităţii şi sper să am şi eu aceeaşi satisfacţie în momentul în care, peste un an, le voi solicita votul pentru un nou mandat. Mulţumirea oamenilor se va vedea în votul pe care mi-l vor acorda sau nu la viitoarele alegeri. Mai este puţin, vom vedea.

Impact real: Un mandat în opoziţie. Factorul politic şi-a pus amprenta în această perioadă?

Ionel Vlădulescu: Continuitatea în mandate şi faptul că am reuşit să rezistăm pe aceste funcţii în toţi aceşti ani, ne-au întărit şi ne-au făcut să căpătăm experienţă, să ştim ce trebuie să facem pentru localitate. Noi ştim cum trebuie tratate lucrurile în aşa fel încât să nu se vadă, să nu se cunoască şi să nu se observe faptul că noi am fost tot timpul în opoziţie. Am avut şi sprijin şi să ştiţi că am avut în continuare, fără nici un fel de laudă, în special de la preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu şi nu a contat factorul politic în relaţiile mele cu conducerea judeţului şi chiar îi mulţumesc, pe această cale, pentru sprijin şi colaborare. Îi mulţumesc pentru că a fost receptiv la problemele şi nevoile pe care le avem la nivel de localitate şi a făcut în aşa fel încât să ne sprijine pentru rezolvarea acestora.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2019
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...