„Ora să ŞTIM”, un nou proiect de succes desfăşurat la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News

„Ora să ŞTIM”, un nou proiect de succes desfăşurat la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi

„Ora să ŞTIM”, un nou proiect de succes desfăşurat la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi
mai 27
10:51 2019

După proiectele şi campaniile de succes derulate în ultimii ani la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi, „Ora să ŞTIM”, un nou proiect se află în plină desfăşurare. Proiectul presupune, în primul rând, activităţi atractive cu copiii, desfăşurate în cadrul bibliotecii din localitate. În vederea bunei desfăşurări a proiectului, bibliotecarul Ioana Goran a încheiat parteneriate cu Şcoala Gimnazială „Achim Popescu” şi grădiniţa cu program normal din localitate. În cadrul proiectului derulat la bibliotecă în perioada februarie 2018 – iunie 2018, bibliotecara a desfăşurat activităţi educative, citindu-le săptămânal „grădinarilor”, dar şi copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani cărţi cu tematică ŞTIM, selectate şi oferite gratuit de Fundaţia Progress. Tot în cadrul acestui proiect, copii pot desfăşura activităţi practice asociate cărţilor citite: „Activităţile „ŞTIM” de la Păuşeşti Măglaşi au generat un interes deosebit pentru comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, iar cei 102 copii înscrişi la „Ora să ŞTIM” de la Păuşeşti Măglaşi au descris fenomenele cercetate şi şi-au exprimat gândurile şi ideile. Temele abordate în cadrul celor 32 de activităţi desfăşurate până în prezent în cadrul proiectului de la biblioteca publică din Păuşeşti Măglaşi au fost diverse, şi din toate domeniile. Proiectul „STEM Volunteer Readers” a fost derulat în Germania cu un mare succes, încă de la lansarea sa, din 2015. Proiectul se bazează pe studii ştiinţifice care arată că, în special la vârsta şcolii primare, abordarea subiectelor şi întrebărilor legate de ştiinţă, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă şi a formării abilităţilor lor de lectură. Implementarea proiectului „Ora să ŞTIM” în România este gestionată de Fundaţia Progress”, a declarat bibliotecarul Ioana Goran.

Proiectul „Ora să ŞTIM” se desfăşoară în 12 judeţe din România – Argeş, Bihor, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Mureş, Neamţ, Sălaj, Vâlcea şi Vrancea.

Claudia Şchiopu q��0]�hk�/,�6 ��]�X�l|�0�L����V��A����W U(YU�Jp�����SqX�_� OF�2��

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2019
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...