Primul proiect din ţară pentru acreditarea serviciului social începe la Bujoreni

 Breaking News

Primul proiect din ţară pentru acreditarea serviciului social începe la Bujoreni

Primul proiect din ţară pentru acreditarea serviciului social începe la Bujoreni
mai 27
11:20 2019

Cu bani europeni, administraţia locală din Bujoreni va demara proiectul privind acreditarea serviciului public de asistenţă socială al comunei. Scopul proiectului este acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii acelor beneficiari care nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace şi eforturi proprii un mod normal şi decent de viaţă. În cadrul proiectul se doreşte asigurarea activităţii de prevenţie şi intervenţie primară pentru persoanele singure şi familiile aflate în dificultate, prin acordarea de prestaţii sociale şi furnizarea de servicii sociale: „Suntem singurii din ţară care accesează fonduri pentru un astfel de proiect. În cadrul proiectului se vor asigura servicii sociale la domiciliu prin intermediul asistentului social, a asistentului medical comunitar şi a mediatorului sanitar. Vom avea în dotare inclusiv o salvare. Aceasta va fi prima parte a proiectului, aceea de acreditare a serviciilor. Vom avea 4 asistenţi medicali comunitari, un mediator sanitar, trei asistenţi sociali şi un psiholog. Proiectul se va desfăşura pentru o perioadă de doi ani, în vederea acreditării. Prin acest program vom primi finanţare pentru plata asistentului social autorizat. Aceasta este condiţia de bază a proiectului. Fac această precizare deoarece, de obicei, în primării, asistentul social nu este o persoană specializată şi acreditată. În cadrul acestui proiect se vor finanţa posturile personalului specializat. Separat avem finanţarea prin Ministerul Sănătăţii pentru asistenţii medicali comunitari şi mediatorul sanitar.

În cea de a doua parte a proiectului vom primi fonduri pentru modernizarea şi dotarea necesară locaţiei, în valoare de 100 de mii de euro. Clădirea o aveam, dar o vom moderniza pentru această activitate. Aici vom avea şi cabinetele medicilor, pentru că trebuie să lucreze împreună”, informează primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Astfel, administraţia locală din Bujoreni reuşeşte să atragă fonduri europene pentru sprijinirea persoanelor singure, care se află în situaţii de risc şi se vor asigura inclusiv servicii sociale pentru beneficiari. Persoanele singure vor fi sprijinite şi consiliate, în vederea reducerii efectelor situaţiilor de criză.

Claudia Şchiopu |E��_�s

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2019
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...