Programul „Laptele şi cornul”, eşec total în anul şcolar 2018-2019 pentru judeţul Vâlcea

 Breaking News
  • No posts were found

Programul „Laptele şi cornul”, eşec total în anul şcolar 2018-2019 pentru judeţul Vâlcea

Programul „Laptele şi cornul”, eşec total în anul şcolar 2018-2019 pentru judeţul Vâlcea
mai 31
15:37 2019

Elevii din judeţul Vâlcea nu beneficiază de corn şi lapte nici înainte cu două săptămâni de finalul anului şcolar 2018-2019. Subiectul a fost readus în discuţie la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea de către consilierii liberali care au acuzat conducerea judeţului de lipsa de interes privind programul care furnizează produse de panificaţie şi lactate pentru şcolarii şi preşcolarii din judeţ. De vină sunt licitaţiile întârziate şi contestaţiile depuse de ofertanţi, județul Vâlcea nefiind un caz singular în țară. În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a garantat că în următorii doi ani programul va funcţiona fără probleme în judeţul Vâlcea.

Victor Popescu: „Este o bilă neagră a conducerii Consiliului Judeţean”

Prin vocea consilierului PNL, Victor Popescu, liberalii au făcut cunoscut faptul că programul „Laptele şi Cornul” funcţionează doar din luna mai a anului acesta iar elevii din judeţ primesc doar produsele lactate, nu şi pe cele de panificaţie: „Ne aflăm la sfârşitul anului şcolar şi iată că nici astăzi nu se primesc produsele de panificaţie de către elevii din judeţul Vâlcea, este o bilă neagră a judeţului şi a conducerii Consiliului Judeţean pentru că nu a reuşit să delege prin licitaţie aceste produse, iar pentru faptul că elevii merg în cinci zile pe săptămână la şcoală şi licitaţia a fost organizată doar pentru trei zile cred că iarăşi arată un lucru defectuos. Sper că pentru anul şcolar viitor, după ce se intră în istoria negativă a judeţului ca în anul şcolar 2018-2019 nu a funcţionat acest program „Laptele şi Cornul” şi că doar din luna mai acest program funcţionează şi doar la nivel de 30%, speram că pentru anul şcolar viitor să nu mai auzim astfel de scuze şi să fie cu totul o altă abordare”, a menţionat consilierul PNL, Victor Popescu.

Constantin Rădulescu: „Eu sper să se găsească o cale ca cei care contestă să răspundă şi penal”

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a explicat că Legea achiziţiilor publice este una greoaie şi destul de permisiva în ceea ce priveşte contestaţiile în urma desemnării câştigătorului licitaţiei. Totodată, şeful judeţului a dat asigurări că programul va funcţiona fără probleme în următorii doi ani: „Eu sper să se găsească o cale prin care cei care contestă să răspundă şi penal în cazul în care contestaţia se constată a fi una abuziva. La fel cum cei care câştigă licitaţii şi nu fac lucrările ar trebui să fie condamnaţi penal pentru înşelăciune. Eu consider că aceasta este o înşelăciune şi atunci ar trebui să plătească toţi banii pentru că ne-au încurcat, atunci când fac aceste lucruri. Dincolo de orice declaraţie politică, sper că în ţara asta cineva care este contestatar de meserie să răspundă penal şi financiar. Laptele se acorda, în ceea ce priveşte cornul a fost făcută o contestaţie şi s-a întârziat şi aceasta este legea, este o contestaţie pe care eu o consider deplasată, dar asta este situaţia, ne-a mai întârziat cu încă două luni. (…) Apreciem că începând cu data de 29 mai a.c., vom începe să livrăm şi cornul. Nicio primărie din România nu a fost de acord să organizeze la nivel local aceste licitaţie, eu o vedeam în felul acesta”, a replicat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Situaţia judeţului Vâlcea nu este un caz singular, 26 de judeţe din ţară nu au putut demara procedura Laptele şi Cornul în primele şase luni ale anului şcolar 2018-2019.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2019
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...