Constantin Bănacu: „Dacă pică Guvernul, adio gaze, se vor încălzi oamenii la lumânare”

 Breaking News
  • No posts were found

Constantin Bănacu: „Dacă pică Guvernul, adio gaze, se vor încălzi oamenii la lumânare”

Constantin Bănacu: „Dacă pică Guvernul, adio gaze, se vor încălzi oamenii la lumânare”
iunie 01
14:45 2019

Primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Bănacu, a vorbit într-un interviu acordat cititorilor Impact real despre stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii, precum şi despre planurile de viitor pe care le are în vederea dezvoltării infrastructurii. Social-democrat cu ștate vechi, primarul Bănacu a comentat şi evenimentele de pe eşichierul politic românesc. Cine se face vinovat de rezultatele slabe obţinute de PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, dar şi ce măsuri ar trebui luate, în opinia sa, pentru că PSD să recâştige încrederea românilor, aflăm în rândurile de mai jos

Impact real: Ce părere aveţi despre rezultatul slab obţinut de PSD la alegerile europarlamentare? Care a fost situaţia la Bărbăteşti?

Constantin Bănacu: PSD a obţinut la Bărbăteşti peste 50% la alegerile europarlamentare, oamenii au votat cu PSD fără să mă duc la poartă să îi rog, au votat din conştiinţă şi din respect faţă de mine, primarul lor. Din punctul meu de vedere a fost un vot împotriva lui Dragnea, omul prezenta un pericol pentru alţii şi cred că trebuia să se retragă mai demult. I-au fabricat dosare, ca şi lui Ponta, doar ca să îi îndepărteze. Dacă se retrăgea, nu ar mai fi ajuns la puşcărie şi nici noi nu am mai fi pierdut alegerile. Nu ştiu pe ce a mizat, pe cine s-a bazat, dar este păcat că se întâmplă aceste lucruri în România. Vinovaţi sunt toţi membrii CEX pentru că s-au temut de el şi nu au avut o poziţie fermă în a-i spune varianta cea mai bună. Trebuia tras pe linie moartă în partid, rămânea preşedinte la Camera Deputaţilor şi nu se mai întâmpla nimic. Lumea nu a votat împotriva PSD-ului care le-a făcut de toate, le-a mărit pensiile, salariile, a votat împotriva lui Dragnea. PSD-ul nu moare, românii nu au treabă cu noi ca partid, aveau cu Dragnea. PSD-ul va renaşte şi important este să păstrăm guvernarea. Respectăm votul, îi felicitam pe câştigători şi mergem înainte. Noi, primarii, ne vedem de treabă, indiferent de culoarea politică. Ei nu înţeleg un lucru pe care îl voi spune şi zilele acestea: noi fără ei suntem tot noi, ei fără noi sunt un nimic, sunt zero. Pe noi ne votează lumea pentru ceea ce facem, pe ei îi votează datorită nouă. Lucrul acesta nu este înţeles de foarte mulţi.

Impact real: Ar fi oportună schimbarea Guvernului?

Constantin Bănacu: Nu ar fi oportună, pentru că se vor pierde proiectele începute. Sperăm să nu pice Guvernul, că ne vom lua adio de la alimentarea cu gaze naturale, se vor încălzi oamenii la lumânare, toţi cei care au sperat. Dacă se schimbă Guvernul, cei care vor veni vor avea alte idei, ca şi noi am venit cu altele, este normal. Intenţiile nu cred că sunt bune. Nu spun că a fost un Guvern perfect, PSD-ul avea oameni foarte inteligenţi, dar avea şi oameni mai puţin pregătiţi. Eu mă aşteptam să avem o guvernare de succes, lumea să fie mulţumită, totul să meargă bine, să aibă toată lumea salarii bune, pensii şi un trai mai bun.

Impact real: Care este stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii Bărbăteşti?

Constantin Bănacu: Lucrăm la proiectul de asfaltare pe care îl avem în colaborare cu Costeşti şi Pietrari, am mai depus încă un proiect şi ne vom apuca de două reabilitări de şcoli, din satele Negruleşti şi Bodeşti. Cele două locaţii nu mai sunt funcţionale, însă la cea de la Negruleşti îi vom schimba destinaţia şi vom face un fel de cămin cultural unde să-şi organizeze cetăţenii de acolo micile evenimente. Şcoala de la Bodeşti o vom transforma în grădiniţă cu program prelungit pentru că avem cereri în acest sens. Decât să construim una nouă, mai bine o reabilitam pe aceasta. În această perioadă întâmpinăm nişte probleme la sistemul de alimentare cu apă, dar le vom rezolva. Firma constructoare nu a mai venit să termine lucrarea şi avem nişte vane care nu mai funcţionează. O vom rezolva. Nu stăm degeaba. Avem probleme şi la proiectul de asfaltare, în sensul că ni s-a întârziat proiectul din cauza firmei constructoare care nu mai poate face lucrarea şi încercăm să găsim soluţii la nivel de minister să vedem dacă poate continua o altă firmă. Lucrarea este realizată în procent de 30% şi în cealaltă parte 50%, au început foarte bine şi apoi s-au împotmolit. Niciodată nu am avut aşa ghinion, să batem pasul pe loc de o jumătate de an. Proiectul cuprinde asfaltarea a 5.4 km pe raza localităţii noastre. Totodată, prin PNDL-2 am mai avut modernizarea dispensarului uman pe care am reuşit să-l finalizăm. Este adevărat că alte localităţi au primit mai multe proiecte deşi au fost de altă culoare politică, iar eu care sunt PSD-ist am primit doar două proiecte. Cu greu am reuşit să obţinem şi finanţarea pentru asfaltare. Aceasta este situaţia, mergem înainte.

Impact real: Cum este bugetul localităţii anul acesta? Permite şi mici investiţii?

Constantin Bănacu: Bugetul este slab, pentru că ne-au dat şi cheltuielile cu asistența socială. Este mai mic cu 2 miliarde lei vechi faţă de anul trecut, bani pe care noi i-am fi folosit să mai facem mici investiţii. Persoanele cu handicap cresc de la lună la luna cu 2-3 persoane. Este vorba de sume mari. Aceste cheltuieli ajung undeva la 12 miliarde lei vechi. Este şi riscant, în prezent avem în jur de 70 de persoane, dar se pot face 100 până la sfârşitul anului. Mergem înainte. Era vorba să fie o rectificare bugetară puternică acum la 1 iunie, acum vă daţi seama că nu se ştie dacă se va mai face. PNDL-ul probabil va merge indiferent de Guvern, pentru că este normal să se termine ce s-a început.

Impact real: Comuna Bărbăteşti este predispusă alunecărilor de teren?

Constantin Bănacu: Spuneam că am fost şi eu minţit, păcălit, mi s-au promis fonduri din toate părţile pentru o alunecare de teren activată în 2015. Am făcut toate demersurile de pe lume şi tot nu am primit ajutor. Este vorba despre o zonă din Zlătărei. Iniţial am fost pe listă, m-am prezentat la Consiliul Judeţean, am plecat dezamăgit că nu am mai fost. Noi ca Guvern am fi trebuit să fim aproape perfecţi. Nu am învăţat mai nimic din cei care au fost înaintea noastră şi au greşit. Oamenii ne spuneau că se vorbeşte „de sus” în instituţii, că sunt sfidaţi. Păcat de munca noastră, de încrederea pe care oamenii ne-au acordat-o. Degeaba le dai oamenilor de toate dacă ai un comportament prin care ei se simt sfidaţi. Vă dau un exemplu. Într-o comună din judeţ a existat în 2004 un primar care a făcut de toate, un primar gospodar, dar care era arogant. Nu a mai câştigat alegerile, deşi băgase şi apă, turnase şi asfalt, făcuse de toate. Ca primar e bine şi să fii mai puţin pregătit, dar să comunici cu omul, să îl bagi în seamă, să îl asculţi. Cetăţeanul nu vine la primărie să te vadă pe tine că eşti primar frumos, vine pentru că are o problemă. Şi atunci trebuie să încerci să-l ajuţi. Primarul trebuie să fie în slujba cetăţeanului.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...