Căminul de bătrâni de la Scundu este casă pentru 30 de asistaţi – Impact real

Căminul de bătrâni de la Scundu este casă pentru 30 de asistaţi

 Breaking News

Căminul de bătrâni de la Scundu este casă pentru 30 de asistaţi

Căminul de bătrâni de la Scundu este casă pentru 30 de asistaţi
iunie 06
06:12 2019

În cadrul centrului de îngrijire şi asistenţă cu cazare pentru persoane vârstnice de la Scundu locuiesc în prezent 30 de persoane vârstnice, care beneficiază de servicii la standarde calitative. Căminul poate asigura condiţii corespunzătoare de hrană, îngrijire medicală, recuperare şi readaptare, activităţi de terapie adecvată pentru fiecare tip de afecţiune şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică. Este proiectul de suflet al primarului Dumitru Blejan, care spune că întreg personalul oferă o calitate ireproşabilă în privinţa îngrijirii bătrânilor. Împreună, primarul face tot posibilul pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii rezidenţilor, indiferent de problemele lor de sănătate sau de vârsta pe care o au. Administraţia locala a investit, pe lângă locaţie, în ceva ce va dura mai mult decât clădirea, utilităţile şi aparatele, a investit în oamenii care pot oferi liniştea şi confortul pentru ca bătrânii cazaţi aici să se simtă la centru mai bine decât acasă. Primarul Dumitru Blejan nu se plânge, afirmând că va face tot ce îi stă în putinţă astfel încât, până la sfârşitul anului, căminul să funcţioneze fără probleme: „Sunt mulţumit din punct de vedere social, mă încarc cu energie când văd oameni fericiţi. Vin la mine aparţinătorii şi nu ştiu cum să îmi mulţumească pentru că părinţii lor sunt bine îngrijiţi. În cămin sunt condiţii, este bine, şi eu nu fac afirmaţii fără suport, este cuvântul meu în joc. Vom mări capacitatea căminului până la 50 de persoane. În prezent costul este de 1500 de lei pentru fiecare beneficiar. Avem cele mai mici preţuri, comparativ cu alte centre. Am încercat să predau căminul în administrarea DGASPC dar nu s-a putut. Acum, chiar dacă s-ar găsi soluţii, nu o să mai fiu eu de acord, fiindcă mă descurc şi pe cont propriu. Este o investiţie la care am ţinut, este proiectul meu de suflet. Faptul că pot să ajut persoane care au nevoie este o binecuvântare pe care cred că Dumnezeu mi-a dat-o. Atunci când ajungem la fundul sacului, Dumnezeu nu ne lasă, ceva se întâmplă şi imediat ne revenim. Atâta timp cât eu voi fi primarul acestei localităţi, acest cămin va funcţiona. Sunt mulţumit de felul cum funcţionează, şi voi face tot ce îmi stă în putinţă ca, până la sfârşitul anului, să pot susţine cheltuielile”, a precizat primarul.

Căminele de bătrâni au nevoie de sprijin financiar

Sustenabilitatea căminului de bătrâni înseamnă un miliard de lei vechi, bani pe care Primăria Scundu trebuie să-i aloce din bugetul local anul acesta. Este o sumă mare, atâta timp cât bugetul primăriei este unul destul de mic, iar în localitate mai sunt multe de făcut. Primarul este de părere că o mână de ajutor ar putea veni de la stat, în vederea sustenabilităţii unor astfel de centre: „Noi nu putem să ne axăm numai pe căminul de bătrâni, în vederea administrării. Avem nevoie de bani pentru infrastructură, pentru modernizarea iluminatului public în localitate, pentru întreţinerea şcolilor şi a drumurilor. Acest cămin este însă un lucru bun pentru oameni, dar este şi o mare responsabilitate pentru administraţia locală, fiindcă statul nu sprijină astfel de centre. În acest sens consider că trebuie iniţiată o propune legislativă. Este greu, dar asta nu înseamnă că mă vait. Eu, când am plecat la luptă nu am cedat şi nu cedez, sunt optimist de felul meu, găsesc soluţii şi sunt convins că parlamentarii noştri vor găsi rezolvare şi la această problemă. Numai centrele care sunt subordonate Consiliilor Judeţene, cum este DGASPC primesc bani de la stat şi Centrele de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihice. Căminul din Scundu are codul CAN – cămin de bătrâni. Consider că şi pentru aceşti bătrâni ar trebui să se facă un calcul, să se stabilească prin lege contribuţia beneficiarului raportată la cheltuieli şi, atunci, statul să contribuie cu o parte, pentru că un buget al unei primării, aşa cum este primăria din Scundu, cu greu reuşeşte să administreze un astfel de centru. Aici ar trebui să se păstreze un echilibru. Este foarte importantă această contribuţie a statului pentru bătrân”, a precizat primarul din Scundu, Dumitru Blejan.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai   iul. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...