Gheorghe Melente: „Este nevoie de accesibilitate în privinţa absorbţiei fondurilor europene”

 Breaking News

Gheorghe Melente: „Este nevoie de accesibilitate în privinţa absorbţiei fondurilor europene”

Gheorghe Melente: „Este nevoie de accesibilitate în privinţa absorbţiei fondurilor europene”
iunie 06
05:59 2019

Gheorghe Melente duce la îndeplinire cel de-al doilea mandat la conducerea primăriei. Declară că bilanţul celor trei ani de administrare din acest mandat este unul bun, chiar dacă fondurile guvernamentale atrase au fost singura alternativă de finanţare a proiectelor. Cu o experienţă vastă în accesarea banilor europeni, în mandatul trecut, alesul PNL subliniază că este necesar sa se aducă modificări în regulile de accesare a fondurilor europene, astfel încât şi localităţile mici să se poată plia condiţiilor impuse: „Şi acest mandat, ca şi cel trecut, este unul foarte bun din punct de vedere investiţional şi uşor, uşor, ne apropiem de finalizarea lucrărilor. Sunt proiecte pentru care s-au atras fonduri de la stat, acestea fiind singura alternativă de absorbţie a fondurilor în localitate, în acest mandat. Comunele cu puţini locuitori nu primesc punctaj în vederea selectării proiectelor, faţă de cele cu populaţie mai numeroasă, astfel că pornesc din start cu un handicap, spune primarul. Drăgoeştiul este o localitate mică şi nu am avut acces la banii europeni în acest exerciţiu financiar, din cauza condiţiilor impuse în axele de finanţare. Aşteptăm modificări în acest sens, avem nevoie de accesibilitate în privinţa condiţiilor impuse în programele europene, astfel încât toate localităţile să se poată plia în vederea absorbţiei fondurilor europene. Avem proiecte pentru asfaltarea drumurilor de tarla şi pentru regularizarea torenţilor, pentru care căutăm sursă de finanţare”, a precizat primarul.

Dezvoltarea continuă este o stare de normalitate

Munca administraţiei locale în slujba comunităţii este vizibilă, comuna Drăgoeşti căpătând o altă înfăţişare, în ultimii ani. Drumurile comunale sunt acum asfaltate, clădirile publice sunt renovate, şcolile modernizate, administraţia publică funcţionează, este eficientă şi deschisă pentru cetăţeni. Mai sunt multe lucruri de făcut, fiindcă sunt proiecte întocmite, care trebuie finalizate. Prin Fondul Suveran de Investiţii, primarul a depus un proiect pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale: „Pentru înfiinţarea reţelei de gaze avem colaborare cu administraţia locală Olanu, Galicea şi Stoileşti. Înfiinţarea reţelei de gaze naturale este cel mai bun lucru pe care-l vreau concretizat şi care, probabil, în timp, îşi va găsi finalizare”, afirmă primarul Melente.

Localitatea este afectată de alunecări de teren

În localitate, în urma ploilor abundente s-au produs alunecări de teren destul de grave. Viiturile succesive care s-au format au rupt malurile de pământ într-un sat, în anul 2015, iar în altă zonă drumul se deplasează după fiecare ploaie mai puternică. În urma sesizărilor transmise de primărie instituţiilor abilitate ale judeţului, la faţa locului s-a deplasat o comisie formată din reprezentanţi ai Consiliul Judeţean şi Prefecturii, însă lucrurile au rămas fără răspuns: „În zona Piu şi Pripor sunt de patru ani aceste alunecări de teren şi nu s-a luat nici o măsură. A venit o comisie, a constatat sesizarea mea, dar durerea este că am rămas cu alunecările la fel. Ultimul deviz pe care l-am făcut pentru o alunecare de teren era de 5 miliarde de lei, şi ei mi-au alocat 50 de mii de lei, bani cu care abia am reuşit să repar şanţul şi am pus o palmă de asfalt. În zona Piu este o situaţie destul de gravă, alunecarea de teren este în spatele unei gospodării, la o distanţă de 10 metri, iar la fiecare ploaie mai puternică, dealul se deplasează tot mai mult. În satul Boncani deocamdată gospodăriile nu sunt în pericol, dar drumul a alunecat deja cu asfalt cu tot. Noi am intervenit atât cât s-a putut. Am făcut o situaţie clară pe care am transmis-o la Prefectură”, mai afirmă primarul.

Localitatea Drăgoeşti face parte din proiectul lansat de Consiliului Judeţean Vâlcea, privind modernizarea DJ 678. Drumul, nereabilitat din anul 1972 are o lungime de 38,5 kilometri va fi recondiţionat total, au declarat autorităţile locale, care se aşteaptă cu sufletul la gură începerea lucrărilor: „Sper, şi cred că acest drum, într-un final, se va asfalta. Spun acest lucru fiindcă nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect, nici măcar nu s-au mai făcut plombări în această primăvară. Proiectul trebuia sa înceapă de anul trecut. Drumul judeţean 678 porneşte de la limita cu judeţul Olt, parcurge comunele Drăgoeşti, Galicea, Olanu şi Budeşti, ajungând până în drumul naţional 7. Acest drum este cea mai scurtă cale de acces a comunităţilor din sud-estul Vâlcii la Reţeaua trans-europeană de transport DN7.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...