Vasile Cocoș: „Familiile monoparentale aflate în dificultate ar putea primi o indemnizaţie lunară”

 Breaking News
  • No posts were found

Vasile Cocoș: „Familiile monoparentale aflate în dificultate ar putea primi o indemnizaţie lunară”

Vasile Cocoș: „Familiile monoparentale aflate în dificultate ar putea primi o indemnizaţie lunară”
iunie 08
09:40 2019

Mai mulţi parlamentari, printre care şi deputatul vâlcean Vasile Cocoș, au depus la Senat un proiect legislativ, care prevede ca familiile monoparentale al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe ţara să beneficieze de indemnizaţii lunare, în scopul prevenirii separării copiilor de familie. Iniţiativa legislativă a fost respinsă de Senat, însă forul decizional este Camera Deputaţilor. Pe 13 martie 2019, proiectul de lege a fost înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere, în prezent fiind în derulare primirea avizelor de la Comisiile de specialitate. Pe 29 mai 2019, proiectul a primit avizul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, al cărei membru este şi deputatul Vasile Cocoș.


„Familiile monoparentale aflate în situaţie de dificultate al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe ţara au dreptul la un sprijin financiar ca formă de asistenţă socială. Sprijinul financiar se asigura prin acordarea unei indemnizaţii lunare cu întreţinere, în condiţiile prevăzute de prezenţa lege, în suma netă echivalentă cu nivelul salariului minim brut pe ţara la data stabilirii dreptului. Vor beneficia de indemnizaţia lunară de întreţinere în condiţiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ organizate potrivit legii, cu excepţia celor care le întrerup din motive medicale şi nu înregistrează absenţe nemotivate în cursul unui semestru care să conducă la scăderea notei la purtare”, spune Vasile Cocos.

Proiectul de lege defineşte noţiunea de familie monoparentală astfel: „familia formată din persoană singură şi copilul/copiii aflaţi în întreţinere, în vârstă de până în 18 ani sau de până la 26 de ani pentru cei care urmează o formă de invatamant-cursuri de o zi, organizată potrivit legii, şi care locuiesc împreună”. Iniţiatorii propun ca indemnizaţia lunară să fie mai mare decât suma cheltuită de stat pentru un copil aflat în centru de plasament, respectiv 2403 lei. Potrivit proiectului legislativ, primarul are obligaţia de a dispune efectuarea unei anchetei sociale în termen de trei zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, pentru a verifica îndeplinirea condiţiilor necesare de către solicitant. Fondurile necesare pentru plata indemnizaţiei lunare, a stimulentului educaţional precum şi pentru plata constributiei de asigurări sociale de sănătate se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...