Bilanţ: Două mandate cu Nicolae Joiţa la Primăria Lăpuşata

 Breaking News

Bilanţ: Două mandate cu Nicolae Joiţa la Primăria Lăpuşata

Bilanţ: Două mandate cu Nicolae Joiţa la Primăria Lăpuşata
iunie 24
09:20 2019

În cei şapte ani, primarul a reuşit să finalizeze câteva proiecte mari.

Aflat la cel de-al doilea mandat de primar, Nicolae Joiţa a ştiut întotdeauna că pentru a putea realiza lucruri durabile la Lăpuşata trebuie să îi ai aproape pe cetăţeni. Cu multă ambiţie, cu sprijinul consilierilor locali şi al localnicilor, Joiţa a reuşit să modernizeze comuna de la reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă, până la construirea podurilor şi modernizarea şcolii. Printre cele mai importante realizări ale primarului din Lăpuşata se numără însă asfaltarea drumurilor comunale, pentru care întocmeşte proiecte în vederea identificării finanţării: „Nu ştiu când a trecut şi acest mandat. În primul mandat am asfaltat 6,5 kilometri de drumuri comunale, am extins apoi pe o lungime de 15 kilometri reţeaua de apă şi s-a construit un puţ de foraj. La baza sportivă, pentru a mări suprafaţa, primăria a mai cumpărat teren, s-au amenajat vestiare şi au fost dotate cu duşuri, boiler pentru apă caldă şi încălzire centrală. S-a terminat de construit tribuna, s-a împrejmuit întregul gazon şi s-a amenajat un sistem de drenaj pentru întreaga suprafaţă. S-a amenajat terenul sintetic de la şcoală şi am început construcţia celor două poduri. În acest mandat, prin GAL am achiziţionat un buldoexcavator, iar în primul mandat am cumpărat o camionetă. Am finalizat podul peste pârâul Cerna, s-a demarat proiectul pentru reţeaua de canalizare pe o lungime de 6 kilometri şi s-au făcut amenajări la şcoala din localitate. Dacă reuşesc să torn asfalt pe toate drumurile comunele, să aduc gazul în localitate şi să modernizez căminul cultural, plec liniştit acasă, mândru ca am făcut ceva pentru această localitate. Când am preluat frâiele acestei localităţi nu aveam intabularea făcută la primărie, la şcoală, la dispensar, terenul fostului CAP sau la baza sportivă. În primul mandat s-a pus prima palmă de asfalt la Lăpuşata”, ne-a declarat primarul.

Finanţare pentru extinderea reţelei de canalizare

Primăria Lăpuşata a primit finanţare pentru extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 6 kilometri şi continuarea lucrărilor de refacere a podului peste pârâul Cerna, în cătunul Bungeţi, sat Săruleşti. Nicolae Joiţa, primarul localităţii declară că lucrările la acest pod s-au finalizat, iar la proiectul de canalizare, în maxim o lună se vor finaliza de asemenea lucrările. Asfaltarea drumurilor comunale este investiţia cea mai importantă pentru comunitate, iar administraţia locală şi-a propus să prindă câte un kilometru în fiecare sat. „Lucrăm la întocmirea un proiect în vederea asfaltării, pentru care încercăm să identificăm sursa de finanţare. În proiect sunt incluse asfaltări în toate cele şapte sate. În prezent, în localitate avem asfaltaţi 7 kilometri de drumuri comunale, din totalul celor 70 de kilometri pe care-i are localitatea. Suntem în situaţia aceasta fiindcă am luat lucrurile într-o anumită ordine. Mai întâi am introdus apa, reţeaua de canalizare, iar acum, în aceste zone urmează sa turnăm asfaltul”, a precizat primarul liberal Nicolae Joiţa.

Gazele în comună, un proiect îndrăzneţ, dar realizabil

Primarul localităţii, anunţă că asfaltarea drumurilor şi aducerea gazelor naturale în comună vor fi o prioritate în următoarea perioadă.

Un proiect important pentru administraţia locală este cel de aducere a reţelei de gaze în comuna Lăpuşata. „În acest moment se studiază posibilitatea aducerii reţelei de gaze în localitate”, spune primarul. Este un proiect deosebit de important pentru comunitatea locală şi unul care implică multă muncă din partea administraţiei locale, dar sunt speranţe de punere în aplicare: „După asfaltarea drumurilor comunale, al doilea proiect ar fi să aduc gazele în comună. Vorbim despre un proiect îndrăzneţ, dar care sunt sigur că se va realiza. Pentru înfiinţarea reţelei de gaze în localitate avem variante de branşare: una ar putea fi staţia aflată în localitatea Măciuca, şi care duce spre Valea Mare, iar traseul este: Lădeşti – Stăneşti – Lăpuşata. O altă variantă poate fi Popeşti – Roeşti – Lădeşti – Lăpuşata. A treia variantă ar putea fi Popeşti – Oteşani – Cernişoara – Stroeşti – Copăceni – Lăpuşata. Cea mai bună, din punctul meu de vedere este Tetoiu – Roşiile – Lăpuşata. Am vorbit cu primarul localităţii Roşiile, care are în plan înfiinţarea reţelei de gaze pe o lungime care prinde inclusiv ultima casă aflată la graniţa cu localitatea Lăpuşata. Din acel punct începe satul Mijaţi, unde avem gospodării. Cele două proiecte, asfaltarea drumurilor şi înfiinţarea reţelei de gaze naturale în localitate sunt proiecte care se vor depune în vederea finanţării la Fondul Suveran de Investiţii”, a precizat primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...