Servicii sociale moderne pentru persoanele vârstnice, la Păuşeşti Măglaşi.

 Breaking News

Servicii sociale moderne pentru persoanele vârstnice, la Păuşeşti Măglaşi.

Servicii sociale moderne pentru persoanele vârstnice, la Păuşeşti Măglaşi.
iunie 26
09:00 2019

Marţi, 25.06.2019, Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Domnul Alexandru Dediu a semnat contractul de finanţare a proiectului ,  „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu ” . Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui sistem integrat de servicii sociale pentru persoane care au împlinit vârsta de 65 ani, în funcţie de nevoile sociale identificate, cu scopul prioritar de susţinere a funcţionalităţii sociale a beneficiarilor în mediul propriu de viaţa, familial şi comunitar, care să ofere condiţii optime pentru desfăşurarea activităților ce ţin de reabilitare şi recuperare neuropsihică, consiliere psihosocială şi informare,  socializare şi petrecerea timpului liber, terapii de recuperare şi relaxare, asistenţă şi suport pentru familia persoanei vârstnice,  îngrijiri de specialitate la domiciliu, ajutor pentru realizarea activităţilor de baza ale vieţii zilnice.

Locul de implementare a proiectului  este în zona centrală.

Clădirea neutilizată din zona centrală a comunei, unde a fost şcoala veche, va fi transformata în „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu ”

În cadrul proiectului se  vor executa lucrări privind desfaceri parţiale ale zidăriei existente în vederea obţinerii unei funcţionalităţi şi crearea unor spaţii luminate şi atractive pentru persoanele vârstnice, eliminarea spatiilor neiluminate natural sau slab luminate datorită nepătrunderii luminii naturale şi crearea unei curţi de lumina în interiorul construcţiei existente, înlocuirea şi completarea instalaţiilor electrice, sanitare, termice si de ventilare. Achiziţionarea de echipamente pentru electroterapie, kinetoterapie, terapie ocupaţionala şi pentru sala de tratament. Achiziţionarea de mobilier, dotari IT&C şi achiziţionarea unui autovehicul necesar serviciilor de îngrijire la domiciliu.

Centru de zi adresat vârstnicilor şi o  unitate de îngrijire la domiciliu.

Contractul  este finanţat în cadrul Axei prioritare 8.1, privind  dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale care contribuie la evoluţia la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale.  Obiectivul  specific proiectului este creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale.  Grupurile vulnerabil sunt persoane vârstnice. Valoarea totala a proiectului este de 2.639.106 lei.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...