Primarul comunei Drăgoeşti, nemulţumit de alocările bugetare din acest an

 Breaking News

Primarul comunei Drăgoeşti, nemulţumit de alocările bugetare din acest an

Primarul comunei Drăgoeşti, nemulţumit de alocările bugetare din acest an
iulie 01
06:38 2019

Diminuat şi peticit, din bugetul 2019 al comunei Drăgoeşti a mai rămas doar cu miliard de lei vechi, pentru investiţii viitoare.

O mare parte a banilor s-au cheltuit spre capitolul salarii, vouchere de vacanţă, sume alocate asistenţei sociale, care de anul acesta se plătesc în totalitate de la primării, faţă de cum era înainte de modificările legislative, când autorităţile locale suportau doar 10% din costuri. Ce sa facă mai înainte cu aceşti bani n-ar putea spune cu exactitate primarul. Cu toate acestea, Gheorghe Melente afirmă că proiectele pentru dezvoltarea localităţii nu se vor opri aici. Chiar dacă administraţia locală a păşit în noul an cu un deficit de aproximativ 5 miliarde de lei, şi cu o rectificarea bugetară de la sfârşitul anului aproape inexistentă pentru comuna Drăgoeşti, anul 2018 a fost încheiat cu investiţii de anvergură în plină desfăşurare, cu patru proiecte importante care, odată finalizate, vor contribui substanţial la dezvoltarea comunei: „Dacă privesc spre programul PNDL, din punctul meu de vedere este bun pentru unele localităţi, aşa cum este şi localitatea Drăgoeşti, dar penibil pentru multe comune care aveau nevoie de finanţarea proiectelor pentru apă, canalizare, asfaltarea drumurilor, însă au primit bani pentru proiecte privind modernizarea iluminatului stradal. O altă problemă este că noi am muncit, am făcut proiecte, în localitate avem şantier, dar nu avem bani pentru cofinanţarea lor, pentru că o primărie nu are fonduri pentru a acoperi această cheltuială, din cauza bugetul mic. Avem proiecte, şi în continuare vom atrage fonduri în localitate fiindcă asta vreau, să dezvolt comuna, dar nu am bani să plătesc firmele care ne-au făcut studiile de fezabilitate. Suntem restanţi cu plata diriginţilor de şantier şi a consultanţilor. Am intrat în noul an cu un deficit de 5 miliarde de lei vechi, pe care mă chinui să-l acopăr cu ţârâiala. Rectificarea bugetară de la sfârşitul anului a fost aproape inexistentă pentru comuna Drăgoeşti. Este clar că anul acesta nu pot să demarez alte proiecte, şi asta pentru că, din alocările bugetare din acest an nu ştiu ce să fac mai înainte, chiar dacă am investiţii, fiind în punctul de a da ordinul de începere al unor noi lucrări. Norocul nostru este că avem proiecte, şi se lucrează. Anul 2018 a fost unul excelent din punct de vedere al fondurilor atrase. Roadele muncii mele şi ale echipei din primărie, în primii doi ani de mandat, s-au văzut în cursul anului 2018. Avem foarte multe proiecte în derulare, finalizate în proporţie de 90% pe infrastructură, clădiri edilitare, şi nu numai. Problema este însă că am rămas cu datorii la sfârşitul anului, datorii pe care nu le putem onora în prezent, iar din bugetul acestui an n-aş putea spune cu exactitate ce pot sa fac”, a precizat primarul liberal Gheorghe Melente.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...