Sărbătoarea florilor de tei, la Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News

Sărbătoarea florilor de tei, la Păuşeşti Măglaşi

Sărbătoarea  florilor de tei, la Păuşeşti Măglaşi
iulie 01
20:54 2019

Locuitorii comunei au îmbrăcat la sfârşitul acestei săptămâni straie de sărbătoare, pentru al XI-lea an consecutiv, cu prilejul „Sărbătorii Teiului”. Evenimentul are loc anual în preajma Sfinților Petru și Pavel, când în biserici se sfinţeşte teiul, iar la porţi ori la tocul uşii se  aşează frumos crenguţe de tei. Artişti consacraţi, muzică de calitate şi bună dispoziţie au fost  elementele care au asigurat succesul şi anul acesta, în organizarea Zilei Comunei. De la programe artistice susţinute la scenă deschisă de copiii Şcolii Achim Popescu din comună, premierea şi acordarea de diplome elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură, la care s-a adăugat un minunat spectacol artistic susţinut de interpreţi consacraţi de renume: Cătălin Crişan, Corina Chiriac, Cornelia şi Lupu Redinic, Valeria şi Traian Ilea, Emilia Dorobanţu, Ilie Dură, Elena Ghiţulete, Cristrina Belly Dance, totul a fost gândit să-i bucure pe toţi cei prezenţi:

O zi pe care primarul le-a dedicat-o locuitorilor comunei

Evenimentul s-a deschis în prezenţa invitaţilor,  iar alături de  primar,  pe scena amenajata la căminul cultural din centrul  localităţii s-au aflat: viceprimarul localității Păușești-Măglași, Ion Radi şi reprezentanți ai Consiliului Local Păușești-Măglași.

Primarul Alexandru Dediu le-a mulţumit locuitorilor comunei şi a ținut să-i felicite pe toţi cei prezenţi la eveniment. În cuvântul său le-a  amintit cetățenilor proiectele finalizate și cele aflate în derulare la administrația locală, promițându-le tot sprijinul său pe mai departe:

„”Avem o zi frumoasă astăzi, în zi de mare sărbătoare, asta pentru că şi noi suntem oameni credincioşi. Împreună cu Consiliul Local suntem o echipă închegată, o echipă care se gândeşte ce trebuie să realizeze pentru localitate. Aş vrea să vă informez că în acest an avem în derulare şi am terminat câteva investiţii. Am finalizat lucrările la podul care face legătura dintre drumul naţional şi satul Pietrari. Avem în lucru dispensarul medical unde  in maxim o lună  se vor finaliza lucrările, iar medicii îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire modernă aşa cum arată şi primăria. Se lucrează intens la şcoala din satul Valea Cheii, unde sunt lucrări de reabilitare a întregii clădiri. S-a finalizat reţeaua de apă pe o lungime de 4 kilometri,  în satul Coasta, iar, Căminul Cultural  este dat în funcţiune. Cu acest prilej îi invit pe toţi cei care doresc să vadă cum arată locaţia şi în interior. De asemenea, pentru  şcoala din centrul localităţii marţi , 25 iunie, s-a semnat contractul de finanţare  cu fonduri europene pentru proiectul „Servicii sociale moderne pentru persoanele vârstnice”. Se lucrează la proiectul de extindere a reţelei de gaze şi sper ca, în maxim doi ani, aceşti doi kilometri  să fie realizabili.

Alexandru Dediu: „Am intrat şi noi în Comunitatea Europeană, iar localităţile trebuie să beneficieze de utilităţi”

De asemenea, alesul local din comuna Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a amintit de problemele pe care le întâmpină în demararea proiectului de canalizare

„Mă întreabă foarte multă lume de reţeaua de canalizare. Proiectul nostru de canalizare este inclus în masterplanul judeţului, iar  Asociaţia Intercomunitară Apă Vâlcea  împreună cu Apavil  lucrează la proiect, adevărat cam de muţi ani, pentru că aşa se întâmplă la noi, în România. Rămân pe mâna anumitor persoane aceste proiecte care trebuie demarate,  şi respectivii uită că se duc la serviciu să muncească, nu se gândesc că am intrat şi noi în Comunitatea Europeană, iar localităţile trebuie să beneficieze de utilităţi: canalizare şi apă. Sperăm ca, în acest an măcar  să se finalizeze licitaţia. Cu toate astea, eu promit că, în trei ani, toată localitatea,  va beneficia de canalizare. Colegii mei, consilierii locali  care sunt azi prezenţi alături de mine, pe această scenă, au înţeles că toţi  trebuie să lucrăm, să face ceva pentru această localitate. Este adevărat că nu le putem cuprinde pe toate, pentru că ne lovim destul de des de acel cuvânt „ bani” , bani care ajung foarte greu la noi, privind finanţarea proiectelor.  Să sperăm că noi, cei care suntem aici, împreună cu dumneavoastră, cetăţenii comunei, vom putea să  dezvoltăm localitate  şi să trăim în condiţii decente, aşa cum se trăieşte şi în celelalte ţări  din Uniunea Europeană,  despre care se tot discută.

Evenimentul a continuat cu muzică de calitate, voie bună și, în încheiere, cetățenii au avut parte de un spectaculos foc de artificii.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...